1. Enamik meie probleeme ei ole igavesed, aga pessimistid kipuvad seda unustama. Tüüpilised optimistid aga näevad negatiivseid olukordi eraldiseisvatena, probleemid ühes eluvaldkonnas ei mõjuta teisi valdkondi.

2. Pessimistid kipuvad vürtsitama oma lauseid selliste sõnadega nagu “kohutav” või “katastroof”. Kuigi on tõesti kahju, et keemilises puhastuses su kleit ära rikuti, vaevalt seda siiski katastroofiks pidada saab.

Nii et järgmine kord, kui millegi kohta katastroof tahad öelda, aseta see sündmus skaalale, kus 1 tähistab kõigest pisikest äpardust ja 10 elumuutvat õnnetust ehk katastroofi.

3. Võib öelda, et võime andestada on otsetee õnneni. Tasub meeles pidada, et andeksandmine on õpitav ja põhineb sellel, mida sa mõtled, mitte sellel, mida sa tunned. Vaid vähesed inimesed tunnevad, et nad tahavad andeks anda, kuid optimistid mõistavad, et mitteandestamine kahjustab nende endi meelerahu, sest põhjustab kibestumist — ja see teeb kahju ainult sulle endale.

4. Pessimistid on sageli perfektsionistid ja on enda vastu liiga karmid. Perfektsionism on aga irratsionaalne. Pole midagi halba selles, kui soovid anda endast parimat… aga sa ei jää iial rahule, kui ihaldad täiuslikkust. Lahendus? Teadvusta endale ka õnnestumisi, mitte ainult seda, kui oled äpardunud. Optimistid oskavad olla rahul saavutatuga ja nii tunnustavad neid ka teised.

5. Ole tänulik selle eest, mis sul olemas on! See aitab sul olla optimistlikum ja üleüldiselt õnnelikum, nagu näitab California ülikooli hiljutine uuring. Pole halb mõte panna kõik see, mille eest sa tänulik oled, kirja. Kui meel on mõru, vaata seda nimekirja ja mõistad, kui palju positiivset tegelikult su elus on.