1. Sõrmepikkus
Uurijad ajakirjast Arthritis & Rheumatism väidavad, et naised, kelle nimetissõrm on lühem kui nende sõrmusesõrm, on kaks korda rohkem vastuvõtlikumad põlveartriidile. Samuti on nendel naistel kehas madal östrogeenitase.

2. Pikkus
Nendel naistel, kes on pikemad kui 158 cm, võib olla organismist puudu geenimutatsioon, mis aitaks neil jõuda 100 eluaastani, vahendab National Academy of Sciences. Nendel naistel soovitatakse süüa vähem liha ning vältida suitsetamist ja alkoholi.

3. Jalgade pikkus
Lühemate jalgadega naised, teil soovitame pöörata tähelepanu oma maksale! Briti uurijad leidsid, et naistel, kelle jalad on vahemikus 50-73 sentimeetrit, kaldub olema kehas rohkem ensüüme, mis maksakahjustusi põhjustavad.

4. Lõhnataju
Uuringust tuli välja, et vanemad inimesed, kes ei suutnud eristada näiteks banaanide, sidrunite ja kaneeli lõhna, olid vähem vastuvõtlikud Parkinsoni tõvele. Teadlased usuvad, et ajupiirkond, mis on vastutav meie haistmismeele eest, on üks esimesi, mida Parkinsoni tõbi tabada võib.

5. Käte pikkus
Vajad kapi otsast moosipurgi võtmiseks kellegi abi? Ole ettevaatlik, sest lühemate kätega naised on kahjuks rohkem vastuvõtlikumad Alzheimeri tõvele kui meie pikakäelised liigikaaslased!

6. Kõrvanibu
Mitmed uuringud on näidanud, et sirgjoonelised kortsukesed kõrvanibul on märgiks võimalikeks südame- ja veresoonkonnahaigusteks. Vagu ühel kõrval suurendab riski 33%, kahel kõrval aga juba 77% võrra.

7. Teksapükste suurus
Kas mahud veel enda keskkooliaegsetesse pükstesse? Siis on kõik hästi! Naised, kellel on eaga suurenenud ka kõhuümbermõõt, on 3,6 korda vastuvõtlikumad nõdrameelsusele vanas eas kui need, kelle püksinumber aastate jooksul samaks on jäänud.

8. Rinnahoidja suurus
D-korvi kandjad peaksid olema ettevaatlikud võimaliku suhkruhaiguse kujunemise eest. Teadjamad inimesed soovitavad suurerinnalistel kaunitaridel selleks puhuks tuua oma rutiini sisse intervalltreeningu.

9. Säärte ümbermõõt
Üllatavalt tulid prantsuse teadlased välja faktiga, et suurema sääreümbermõõduga naistel on väiksem võimalus sattuda infarktiohvriks. Pisemate jalgadega naised toodavad oma kehas rohkem riskifaktoreid, mis selle jubeda kogemuseni viia võivad.

10. Veregrupp
Harvardi meditsiiniülikooli teadlased tõid välja faktid, et inimestel, kes kuuluvad A, B või AB veregruppi, on suurem võimalus haigestuda pankreasevähki kui neil, kelle veregrupiks on 0. Üks võimalus seda vältida on süüa stabiilselt D-vitamiini!

Allikas: Prevention