Selle asemel, et laps üksikvanemana üles kasvatada, saavad naised ja mehed endale internetist kaasvanema otsida, kellega koos laps eostada ja ühiselt üles kasvatada.

Suhted, mis läbi kaasvanemluse portaalide sõlmitakse, ei ole romantilised ega seksisuhted, vaid pigem sarnanevad sõbralikult lahutatud vanemate suhtele — lapsel on olemas nii ema ja isa, kes saavad omavahel kenasti ja sõbralikult läbi, kuid ei seksi ega ela koos.

Üks portaali abil kaasvanema leidnud ja nüüd koos partneriga õnnelikult last kasvatanud naine, 40aastane ameeriklanna Dawn Pieke, selgitas BuzzFeedile, et asus kaasvanemat otsima siis, kui tema pikaajaline partner teda pettis. Üksikvanemaks ta saada kohe kindlasti ei soovinud. Facebooki kaudu leidis ta grupi, mis kaasvanemaid kokku viis ning tutvus sealtkaudu austraallase 41aastase Fabian Blue`ga, kellega alustas suhtlust esialgi Skype´i teel. Selgus, et paari omavaheline keemia on tugev, põhimõtted ja vaated elule sarnased ning nad otsustasid ühise lapse saada. Fabian kolis USA`sse ning selle aasta kolmandal oktoobril sündis neile tütar Indigo Pieke-Blue. 

Paar elab küll samas majas ja hetkel pühenduvad nii ema kui isa täielikult tütre kasvatamisele, kuid tulevikus loodavad nad mõlemad siiski ka romantilisi suhteid luua, seega on nad vajadusel valmis ka lahku kolima.

Portaalid Modamily ja Co-ParentMatch töötavad sarnaselt tavaliste kohtinguportaalidega. Kasutajad sisestavad sinna oma andmed ja vastavad küsimustele lastekasvatuspõhimõtete kohta ning sobiva kaasvanema leidmiseks on teenusepakkujad välja töötanud sobivustestid. 

Naisteka lugejad, kuidas teile selline lahendus tundub? Kas oleksite valmis sel moel lapse üles kasvatama või tundub mõte üsna võõras?