Selle avalduse peale peetakse mind nüüd kindlasti mingiks kibestunud rullnokkmeheks, kuid ei. Ma olen ka naine, ema veel pealekauba. Ja kirjutan seetõttu, et mul on absoluutselt kõrini nendest naisautojuhtidest, kelle jaoks nende abikaasa poolt ostetud udupeen maastur ongi terve nende maailm ning neid ei huvita isegi mitte vähesel määral see elu, mis jääb autost väljaspoole.

Nimetatud seltskond tibisid nimelt ilmselt puudus sellest autokoolitunnist, kus õpetati kaasliiklejatega arvestamist. Näiteks seda, et kui tänaval kõnnib inimene, väljas sajab vihma ja tee peal on lombid, siis sa EI ANNA talda ja ei kima täie hooga lombist läbi nii, et jalakäija tee ääres täiesti läbimärjaks saab! Ei, sa hoopis võtad hoo maha ning sõidad lombist läbi ettevaatlikult, kui juhuslikult ei ole võimalik sellest mööda sõita. Ja üldsegi — mille pagana pärast on sul vaja õuealal niimoodi kihutada? Kas sa pole kuulnud sellest, et õuealal on lubatud kiirus maksimaalselt 20 km/h? See, muuseas, kehtib ka maasturite omanikele!

Jah, ma räägin praegu ainult naistest, sest vähemalt mind ei ole mitte üks mees märjaks pritsinud! Ei. Nemad sõidavad normaalselt, vaatavad teed ja suudavad märgata ka ümbritsevat. Nad näevad üldjuhul jalakäijaid ning teevad kõik selleks, et tee ääres kõndijaid mitte märjaks pritsida. Põhjus ilmselt ka selles, et mehed teavad, et sügavasse auku sisse sõites võib autoga midagi paha juhtuda ning sõidavad juba selle pärast ettevaatlikumalt, naiste mõistus muidugi nii kaugele ei ulatu, seetõttu uhatakse vett täis löökaukudest täiskiirusel läbi. Mees ju maksab paranduse, suva, võin kimada küll…

Pea iga kord, kui oma imikuga õues jalutamas käin, naasen koju läbi vettinuna või poripritsmeid täis. Samasugune on ka mu lapse vanker. Mõnikord ka laps ise, kui ma pole suutnud piisavalt kiiresti reageerida ja oma kehaga vankrit katta. Jumal tänatud, et olin nii nutikas, et valisin tumedamat tooni käru, mille pealt kõik plekid välja ei paista, muidu peaksin seda iga päev pesema. Sest oma riideid peangi pärast igat jalutuskäiku pesumasinasse toppima või vähemalt rõdule kuivama panema. Päris tüütu on! Lisaks veele lendab ju ka pori- ja õlipritsmeid, mis ei tule nii kergesti maha või rikuvad riided täielikult, ühed püksid juba lendasid tänu ühele blondiinist bemmiomanikule prügikasti.

Ühesõnaga, naised. Kui te ei suuda samal ajal rooli keerata ja ümbrust jälgida või kui teid lihtsalt ei huvita, et maailmas on olemas ka veel päris palju teisi inimesi peale teie, siis ärge ronige rooli!

10 põhjust, miks naised on kehvemad autojuhid kui mehed" href="http://naistekas.delfi.ee/elu_on_seiklus/kirev_maailm/10-pohjust-miks-naised-on-kehvemad-autojuhid-kui-mehed.d?id=56922584">LOE VEEL: 10 põhjust, miks naised on kehvemad autojuhid kui mehed