Inglismaal läbi viidud uuringus selgus, et ligi pooled naised kurdavad oma sõbrannadele või elukaaslasele “oma meeletut jalasuurust”. Ühe jalanõude kaupluse müüja tunnistas ajalehele Daily Mail, et naistel on kohati isegi häbi poes suuremaid numbreid küsida ning valdav osa kingi jalanumbrile 43 tellitakse Internetist.

Uuring näitas ka, et naiste keskmine jalanumber on aastatega suurenenud. Kahekümne aasta eest oli selleks 37,5, aastal 2011 on inglannade keskmine jalanumber aga 39.

Enamus naistest, kelle jalanumber on 42 või 43, tunnistas, et neil on oma suure jalajälje pärast väga häbi. Võimalik, et siia puutuvad mehed — Suurbritannias on keskmine jalanumber meestel 43.

Ligi kaks kolmandikku naistest tunnistas, et neil on häbi müüjalt suuremat kinganumbrit küsida. Kolmandik ütles, et avalikus kohas jalanõude eemaldamine tekitab neis piinlikkust.

Teadlaste sõnul on naiste jalanumbri suurenemine seotud keskmise pikkuse ja kaalu suurenemisega. Muide, jalanumber suureneb ka meestel — üha enam vajatakse numbreid 45 ja 46.

Jalanõusid tootvad firmad on sellega arvestanud ning kingad, eriti kontsaga rihmikud tehakse üha vastupidavamast materjalist, et igale jalasuurusele sobida.

Muide, ka Nicole Kidman ja Paris Hilton kannavad kingasuurust 43.

Allikas: dailymail.co.uk