Delleny sõnum oli selge: moetööstus ruineerib noori, kes peavad selleks, et liiga kõrgetele standaritele vastama, riskima enda füüsilise ja vaimse tervisega. Tema ei olnud nõus sellega kaasa minema.

Brasiilia Fortaleza-nimelisest linnast pärit modell otsustas São Paulos modellikarjääri katsetada. Ja õige pea osales ta mitmetel moesõudel, osaledes ka suursugusel São Paulo Fashion Weekil.

Pealinnas elades sai ta aga aru, millist mõju avaldab modellindus noortele tüdrukutele. “Nägin, kuidas modellid käisid supermarketides toitu testimas ja nendest paarist ampsust saigi nende lõunasöök. Või seda, kuidas modelliagentuurid jagavad noortele kõhulahtisteid.” See polnud kahjuks veel kõik — ta oli tunnistajaks hirmsatele vaatepiltidele. “Noorukesed mannekeenid minestasid nälja tõttu. Samuti meenub seik, kuidas modelliotsinguil viibiv agent pakkus ühele neiule võimalust abordiks.”

Delleny jälgis karmi dieedi- ja treeningprogrammi. “Mu tervis kannatas ja iga päev tabasin end mõtlemast — kas see kõik on seda ikka väärt.”

Endine modell tähistas augustis enda 20. sünnipäeva, kuid igasugune pidutsemine jäi ära: “Ma olin depressioonis. Teadsin, et olen selle tööstuse jaoks liiga vana ja ka mändedžeri väitel paks. Kogu see süsteem on rõve, ebaprofessionaalne ja ebainimlik. Moemaailm tõmbab ligi glamuuriga ja selle tegijad manipuleerivad inimestega."

Delleny tervis kannatas. Pärast seda, kui ta võitles pideva väsimuse ja aneemiaga, otsustas ta, et lahkub modellimaailmast.

Allikas: The Sun