Mobiilirakendusel, mis on saadaval nii Google Play kui ka Apple'i App store'is, on Natural Cyclesi poolt pakutud info järgi üle 500 tuhande kasutaja 161 riigis. Selle tehnoloogia põhineb igapäevaselt spetsiaalse termomeetriga keha basaaltemperatuuri mõõtmisel, mis aitab teha kindlaks, millal on naisel ovulatsioon. Nimelt naiste keha temperatuur tõuseb sel perioodil pisut.

Teoorias, kui väldid kaitsevahenditeta seksimist viis päeva enne ja kaks päeva pärast ovulatsiooni, siis ei jää sa rasedaks. Kehatemperatuuri jälgides on selle teooria järgi võimalik vältida rasedust ca 76-88%. Kondoomid on aga 98% ning spiraalid ja beebipillid 99% efektiivsed.

Natural Cycles äpi taga olevad inimesed väidavad, et mobiilirakendus suudab 93% tõenäosusega rasedust vältida. Södersjukhuseti haigla Stockholmis leidis aga, et 37 patsienti 668 patsiendist, kes lõppenud aasta septembrist kuni detsembrini haiglasse abordi tegemise eesmärgil pöördusid, olid kasutanud raseduse ärahoidmiseks just seda äppi.

Natural Cyclesi eestkõneleja andis vastulause: "Mitte ükski rasestumisvastane vahend ei ole 100% efektiivne. Nii nagu suureneb meie kasutajate arv, tõuseb ka planeerimata raseduste arv Natural Cycles'i kasutajate seas ja see on lihtsalt möödapääsmatu reaalsus."

Kuigi need 37 naist pole ettevõttega ise ühendust võtnud, siis pole mainitud numbrid eestkõneleja sõnul üllatavad, kui võtta arvesse mobiilirakenduse populaarsust ja efektiivsust.

Lugeja, kas ka sina oled selle mobiilirakendusega kokku puutunud?