Absheri nimelisel äpil on hulk süütuid ja elu lihtsustavaid funktsioone: läbi selle saab maksta parkimistrahve ja registreerida lapse sündi. Aga peamine eesmärk on ikkagi naise kontrolli all ja kindlalt kodus hoidmine.

Lisaks naise asukoha määramisele saab mees läbi äpi sisse ka valitsusasutuste kodulehtedele — näiteks saab mees kohe teada, kui tema abikaasa on oma juhiluba uuendanud. Härra telefoni tuleb sõnum, mis annab teada, kui tütar või naine on endale passi taotlenud või seda kasutanud ning tal on võimalik paari klikiga anda või tühistada naise luba riigist väljumiseks. Loomulikult annab see võimaluse põgenenud naine kiiresti üles leida. Põgenejaid ootab muidugi kohe surmanuhtlus.

Amnesty International ja Inimõiguste keskus nõuavad äpi keelamist, sest see on väga räiges vastuolus inimõigustega. Paistab aga, et nende hääli ei viitsita kuulda võtta. Google ja Apple, kelle platvormidel äpp töötab, ei ole veel Huffington Postile ega Business Insiderile oma kommentaari andnud. Business Insider nägi kurja vaeva, et Saudi Araabia valitsuselt kommentaari saada, aga ükski asutus, kelle poole nad pöördusid, ei suvatsenud vastata.