1. Loobud suurematest unistustest mugavuse nimel

Oled kahekümnendates võtnud vastu töökoha, mille vastu sa eriti suurt huvi ei tundnud, kuid raha oli vaja ja nüüd ongi sellest ametist saanud sinu karjäär. Ja nii sattusidki mugavustsooni, kus igakuine raha sissevool on olulisem kui su unistused ja tegelikud soovid. Tulevikus aga nutad kaotatud aega taga ning kahetsed, et varem oma unistuste poole ei püüelnud. Mida rohkem sul kohustusi tekib (pere, pangalaen), seda raskem sul suuri kannapöördeid elus teha on.

2. Karjäär saab tähtsamaks kui pere ja sõbrad

Mida vanemaks sa saad, seda keerulisem on sul püsivaid sõprussuhteid luua. Seetõttu ei tohiks sa olemasolevaid unarusse jätta. Töö on tähtis, aga mitte kõige tähtsam meie lühikeses elus. Palju olulisem on, et meie ümber oleks inimesed, kellele me saame loota.

3. Unustad oma tervise

Pikad töötunnid on kurnavad, söömise ja treeningu jaoks aega ei jätku, meel on mõru ja õhtul vajud surmväsinuna voodisse, olles enne end kurguni head-paremat ja ebatervislikku toitu täis toppinud. Selline eluviis maksab sulle tulevikus valusasti kätte. Hoolitse oma tervise eest nüüd ja kohe, et ka 10 ja 20 aasta pärast energiat täis olla.

4. Lükkad lapsesaamist edasi

Väga paljud naised ei anna endale aru, et mida päev edasi, seda keerulisemaks rasestumine muutub — see ei ole midagi enesestmõistetavat! Naised valivad beebi asemel karjääri ning arvavad, et kui neil 40ndates aega on, siis küll see beebi ka tuleb. Tegelikult see ei ole nii, optimaalne lapsesaamise aeg jääb ikkagi vahemikku 20-35 ja sealt edasi on olukord juba keeruline, kui mitte täiesti võimatu.

5. Jätad oma vanemad unarusse

Mida vanemaks sa ise saad, seda vanemaks saavad ka su ema ja isa. Rääkimata vanavanematest. Seda on kiires elutempos lihtne unustada ning nende olemasolu iseenesestmõistetavana võtta. Sellegipoolest peaksid neelama alla kõik solvumised ja hoidma nendega ühendust nii tihti kui võimalik, sest sa ei tea iial, millal tuleb see päev, mil neid enam ei ole…

6. Sa ei planeeri oma tulevikku

Palgapäevast palgapäevani elamine on kahjuks paljude jaoks reaalsus. Mõnel puhul on see paratamatus, sest palk lihtsalt ei võimalda säästmist, kuid mõnikord on asi lihtsalt laiskuses ning liialt laias elustiilis. Kui kulutad iga kuu suuri summasid lõbutsemisele, alkoholile, väljas käimisele jms eluks just mitte hädavajalikele asjadele, vaata oma väljaminekud kriitilise pilguga üle, mõtle, kust saaksid tegelikult kokku hoida ning loo endale säästukonto. Väike varu peab sul igaks võimalikuks ja võimatuks juhuks kindlasti olemas olema, sest elul on varuks palju üllatusi ning kõik üllatused ei pruugi olla meeldivad.

7. Sa ei oska enam lõbutseda

See, et oled nüüd täiskasvanu, ei tähenda, et peaksid kõikidest meeliülendavatest tegevustest loobuma. Elu tuleb nautida nüüd ja kohe! Rahal, mida sa oma raske tööga teenid, ei ole mingit väärtust, kui sa ise selle suure rahahunniku otsas õnnetu oled.

Allikas: Business Insider