Koolid ja lasteaiad mängivad laste eludes väga olulist rolli, aidates neil kasvada nii emotsionaalselt, füüsiliselt kui ka vaimselt. Paraku aga on mõlemas asutuses ka kiusamine sage nähtus. Lapsed mõnitavad teineteist ja õpetajad ei suuda seda kuidagi peatada. Aga mida teha siis, kui kiusajaks on hoopis õpetaja ise?

Ameerikast pärit 6aastase lapse vanemad, Anthony ja Autumn Nelson poleks iial osanud oodata, et nende poega Ianit kiusab tema enda õpetaja, aga selle tõestuseks on olemas šokeeriv videoklipp. Videost on näha, kuidas Riverdale'i kooli õpilane kõnnib mööda koridori tualettide poole ja ühel hetkel saabub pilti ootamatult ka tema õpetaja, Barb Williams, kes poisi vihaselt vastu seina lükkab ja temaga pahandama hakkab. Samal ajal haarab ta poisilt ka näost kinni ja tõstab teda särki pidi õhku.

Koju jõudes katsid Iani kaela ja selga sinikad ning kui lapsevanemad videot nägid, olid nagu arusaadavalt pahased. Nad andsid videoklipi ka politseile, mille järel Williamsile mõnesajadollariline trahv määrati. Ian on aga liigutatud sama kooli teise klassi.

Rohkem ohvreid

Mõnda aega hiljem juhtus sarnane lugu Williamsi klassis õppiva 8aastase õpilasega. Poisi vanemad, Bryce ja April Blanton väitsid, et märkasid oma poja kehal sinikaid ja poiss ei tahtnud ka enam kooli minna. Kui Blantonid avastasid, et Barb Williamsit on ka eelnevalt laste kiusamises süüdistatud, palkasid nad advokaadi asja uurima.

Kuidas oma lapsi koolikiusamise eest kaitsta?

Kuidas mõista, et su laps kannatab koolikiusamise all? Siin on mõned vajalikud nipid:

  1. Küsi talt, kuidas tal koolis läheb ja pööra tähelepanu tema hetkeemotsioonidele
  2. Õpi tundma oma lapse õpetajaid
  3. Suhtle teiste vanematega
  4. Kui su laps ei taha regulaarselt kooli minna, võib see olla märk sellest, et teda kiusatakse
  5. Vahel ei mõista lapsed, mida kiusamine tegelikult tähendab. Selgita seda talle.
  6. Kui vaja, pöördu psühholoogi poole

Allikas: Fabiosa