12. Karmen Pedaru, supermodell

Pedaru on pärit Kehra väikelinnast, kus ta koos vanaemaga kasvas. Enne, kui ta 15aastasena modelliks värvati, oli ta Eesti U-19 jalgpalli naiskonna väravavaht. Pedaru karjäär on kestnud 11 aastat. Models.com peab eestlannat tõeliseks moeikooniks.

11. Ingrid Lukas, laulja-helilooja

Lukas sündis ja kasvas Eestis, kuid 10aastaselt kolis ta oma emaga Zürichisse elama. Olgugi, et ta elab siiani Šveitsis ja on seal väga edukas, peab naine Eestit siiani enda muusaks.

10. Marina Kaljurand, välisminister


Viimaste uuringute järgi on Marina Kaljurand üks populaarsemaid eelistusi tulevaseks Eesti presidendiks. Iga viies eestlane näeks teda uue asemikuna Kadrioru lossis.

9. Ilon Wikland, illustraator

Wikland on kõige suurema tunnustuse saanud oma illustratsioonide eest Astrid Lingreni raamatutes. Olgugie, et Wikland elab igapäevaselt välismaal, hoiab ta Eestiga tugevat sidet. “Mulle meeldib reisida ja ma teen seda ka tihti. Eriti meeldib mulle käia mu lapsepõlvemaal, Eestis. See on mulle väga oluline,” on ta öelnud.

8. Anu Realo, teadlane

Anu Realo on Tartu ülikooli psühholoogiateaduskonna professor. Ta kuulub teadlaste hulka, keda üle maailma kõige rohkem tsiteeritakse ning samuti peetakse teda väga hinnatud teadlaseks ka Eestimaal. Ta on avaldanud üle 90 artikli ja võitnud Eesti riikliku teadlaste auhinna.

7. Reet Aus, moelooja

Reet Aus on omanäoline moelooja, kes on leidnud suures äris oma kindla suuna. Nimelt on naine suutnud ühendada masstootmise ning säästliku mõtteviisi.

6. Roberta Einer, moelooja

Roberta on tõusev täht moemaailmas, kes ka Briti Moenõukogule silma on hakanud. Ta on oma töödes maksimalist ning tulevikus võime temast kindlasti veelgi rohkem kuulda.

5. Birgit Püve, fotograaf

Endise ajakirjaniku ja toimetaja Püve töö keskendub mälule ja identiteedile. Kui Eestit kajastatakse enamasti hingeliste piltidega loodusest ja Tallinna vanalinnast, keskendub see naine hoopis portreedele ja inimeste endi jäädvustamisele.

4. Anett Kontaveit, tennisist

Anett Kontaveit tõusis eelmisel aastal eesti esireketiks tennises. Ta alustas oma treeninguid kõigest 6aastaselt ema käe all, kolm aastat hiljem pälvis ta ka oma esimese tiitli.

3. Maarja Kruusmaa, Tallinna Tehnikaülikooli biorobootika keskuse juht

Levinud stereotüübi kohaselt on robootika meeste pärusmaa. Kruusmaa murrab lükkab selle arvamuse täiesti ümber. Tema uurimisala hõlmab endas nii biorobootikat, kunstlikke lihaseid, kui ka robotite õppimisvõimet.

2. Kelly Sildaru, vigursuusataja

14aastane Kelly on kõigi eestlaste südametesse pugenud. Ta on üks edukamaid sportlaseid, kes sel aastal ka X-Games’i kuldmedali endale uhkusega kaela riputada lasi.

1. Kristiina Poska, dirigent


Nii nagu paljud teised naised, ei ole Poska ehk eestlaste hulgas kõige tuntum nimi. Tuleb aga välja, et eelmisel aastal oli just selle Türilt pärit naise näol tegemist kõige tihedama graafikuga naisdirigendiga.