Lausa jabur, kuidas igasuguste uuenduste ja poleemikat tekitavate seaduste vastu hakatakse võitlema eelkõige kristlikel alustel — „aga Piiblis on kirjas, et…“, „aga Jumal nii küll ei sooviks…“, „see on pühaduserüvetus…“. Pealtnäha tavaline inimene, kes viinaklaasi ei sülita, vabaabielus elab, oma elukaaslast petab, peab auasjaks tööandja tagant pätsata, lööb oma lapsi, tülitseb naabritega, teeb teistele seda, mida ei taha endale tehtavat, ei armasta oma ligimesi, kirjutab artiklitele mürgiseid kommentaare ja naerab kõikide tõsiusklike üle, muutub näiteks samasooliste suhtest kuuldes kohe risti ette löövaks moraalijüngriks. Noh, see on ainult asja üks külg. Viimasel ajal ma muud nagu ei kuulegi, kui mingeid tantralaagreid, kristallidega ravimist, selgeltnägijaid. Oled tööl, ümberringi haritud, pealtnäha normaalsed inimesed ja siis hakkab kolleeg saladuslikul sosinal rääkima, kuidas ta kristallikoolitusel käis ja kui silmiavav see kõik oli. Istud perekondlikus söögilauas ja järsku räägib onunaine, et õpib reikit ja see juba mõjub.

Iga päev on meedia täidetud „artiklitega“, mis annavad teada, kuidas üks või teine tähemärk peaks istuma või astuma, kuidas oma tähemärki ära kasutada ja kasu teenima panna, kuidas üks või teine tähemärk peaks riietuma jne. Teadus on küll tõestanud, et inimese sünniajal on mingi mõju, aga see on seotud raseduse ajal saadava vitamiinikoguse ja ilmastikuga, mitte mingite taevakehadega. Need tähtkujud, mida praegu nii sügavalt usutakse, on paika pandud tuhandeid aastaid tagasi ja piirkondades, kust neid tähtkujusid näha oli. Meie laiuskraadil pole need tavaliselt nähtavad.

Inimesed unustavad ära, et valgus liigub Maale teatava ajaga ning neid planeete ja tähti, millelt see valgus tuleb, ei pruugi enam olemaski olla, seetõttu ei ole tegelikkuses ka neid kujundeid, tähtkujusid, on ainult nende jäänukvalgus. Olematud kivikehad miljonite valgusaastate kaugusel peaksid siis kuidagi meie olemust, riietumisstiili ja edukust määrama? Pealegi ütlevad teadlased, et taevakehad on nii palju nihkunud, et kui üldse tahta mingitest tähtkujudest rääkida, siis ei paista need üldse enam nendel ajavahemikel, mis iidsetel aegadel, kui neid kirjeldati. Mingit suurt vahet sellest tegelikult poleks. Inimajul on omadus infost välja noppida ainult see, mis temale teadaoleva infoga juba sobitud, seega võib võtta ükskõik millise suvalise isikukirjelduse ja lugeda seda nii, et see vastab täpselt sulle. Istud ja imestad, et oh, kuidas see horoskoobil põhinev isikukirjeldus sind nii ideaalselt tabab.

Ma ei kujuta ette, kuidas inimesed maksavad sadu eurosid, et kuulata mingite soolapuhujate loenguid, puhastuda läbi nahktoitumise, osta kokku tahkeid mineraalkogumeid ehk kristalle ja „õnnekive“ jms. Miks üks mineraalkogum üldse peaks olema kuidagi parem ja erilisem kui teine?

Uskuda võib igasugust jura, aga see on lausa kohutav ja geniaalne, kuidas osad inimesed oskavad teiste kergeusklikkust ära kasutada. Esoteerika on millegipärast nii populaarne, et seda ei seata enam isegi kahtluse alla. Kriitikud ja vastased saavad piki päid ja jalgu, et nad on vaktsiinide poolt mürgitatud ja kiipidega kontrollitavad biorobotid, keda teadlased ajupesevad ja valitsus lennukiheitgaasidega süstemaatiliselt tapab. Juba Piibelgi ütleb, et „õndsad on need, kes vaimust vaesed“ ja ma mõnikord tõesti kadestan neid, kes suudavad esoteerikat tõsiselt võtta, võib-olla ongi elu niimoodi kuidagi helgem. Ainult et see „usk“ ei erine millegi poolest sellest usust, mis sunnib inimesi teistele ukse taha tulema ja voldikuid jagama.