"Poisid ilmselt ei andnud endale aru, et tegemist ei ole niisama kastiga, vaid elu kinkimise kastiga," teatab vähiravifond. "Mitu päeva valmistasid noored mehed rünnakut ette, uurides erinevaid põgenemisteid. Enne vargust istusid nad kohvikus 40 minutit ja lihvisid viimaseid detaile paika. Viimaks tuli üks leti juurde ja soovis osta ühe makrooni. Kui müüja korra selja keeras, haarati kast ja padavai ukse poole."

Politseisse on tehtud intsidendi kohta avaldus ja korrakaitsjad arvavad, et poisid saadakse tõenäoliselt kätte.

Kui sina tunned ära piltidel olevad aktivistid, oled näinud kusagil vedelemas fondi annetuskasti või märkasid eile õhtul turul käies midagi, mis võiks aidata juhtumit lahendada, võta ühendust politseiga numbril 112 või fondiga info@kingitudelu.ee.

Vähiravifond saadab sõnumi ka rumala teoga hakkama saanud noormeestele ja nende vanematele: "Kutsume üles raha ja kast tagastama sinna, kus oli tema koht. Võibolla saame siis teid isegi "värvata" vähiravifondi vabatahtlikeks abilisteks. Noormeeste vanematele aga: võite teha annetuse summas 100+ eurot vähiravifondi kontole mõne asjakohase märksõnaga."

See oli esimene kord kui keegi on fondi tegevusaja jooksul kurjad mõtted pähe saanud ning annetajate raha kallale läinud.

Vaata veel pilte ja ka videot sellest, kuidas vargus aset leidis, vähiravifondi Facebooki postituse alt: