Paljud naised ja eelkõige pereemad on kindlasti hädas juba alates pealelõunast… Et mis ma õhtuks süüa teen või kust poest läbi hüppan. Nüüd on üks abimees lisaks. ResQ Club äpp-i abil saab vaadata, milline söögikoht hea hinnaga toitu pakub, ära maksta ja jääb vaid läbisõitmise
vaev, et kaasapakitud toit kaasa haarata. Nii saab lihtsa vaevaga oma perele õhtuti restoranimaitseid pakkuda.

ResQ teenus, mis alustab Eestis täna, 16.08.2016, võib tarbija abiga päästa toidu ära viskamisest, tellides kvaliteetseid toiduportsjoneid koju või töökohale soodsa hinnaga.

Eestis on igal aastal toitlustusettevõtetes toidukao osakaal võrdlemisi suur — ligi 17 kg inimese kohta aastas. See näitab, et Eesti toitlustusasutustes on potentsiaal ning ka vajadus toidujäätmete ja toidukao vähendamiseks olemas. Toiduülejäägid on suur oht keskkonnale. Vähendades äravisatava toidu kogust, vähendame ka vee, õli ja teiste looduslike ressursside raiskamist.

ResQ Club on iPhone’i ja Androidi põhine äpp ning interneti browseris toimiv teenus, mille abil tarbijad saavad päästa restoranidest, kohvikutest ja pagaritöökodadest samal päeval valmistatud toiduportsjone normaalhindadest soodsamalt. Portsjone ostetakse ning nende eest tasutakse äpi kaudu ja saadakse kätte toitlustusettevõttest vastavalt pakutud ajal take awayna.

Eesmärgiks toiduülejääkide vabam Euroopa

ResQ Clubi visiooniks on eemaldada Euroopa toitlustusettevõtetest tekkinud ülejäägid aastaks 2030.

“Toitainete ülejäägid on paljudes restoranides, kohvikutes ja hotellides paratamatu, sest soovitakse säilitada toorainete värskust ning rahuldavat teenindustaset. Selle tulemusel tekkinud jäätmeid on siiani peetud vältimatuks kulutuseks“, ütles ResQ Club’i tegevjuht Tuure Parkkinen.

ResQ teenus muudab need ülemäärased toidujäätmed võimaluseks. Koostöös osalevad ettevõtted saavad säilitada oma kõrgeid standardeid ja usaldusväärset teenindust, minimeerides jäätmeid, leides uusi kliente ja saades lisatulu toidust, mis vastasel juhul visatakse lihtsalt minema.

“Niimoodi teenus ning selle pakutud võimalused aitavad nii keskkonda, tarbijaid kui ka toitlustusettevõtjaid”, selgitab Parkkinen.

ResQ Club on asutatud Soomes ja on hiljuti laiendanud tegevust Rootsi, peatselt laieneb ettevõte Hollandisse ning nüüd ka Eestisse. Teenuse kaudu on juba päästetud 40 000 toiduportsjoni.

Restoran Platz manager Allar Jürimets: “Restoran Platz otsustas ResQ’ga liituda, kuna pakume argipäeviti erinevaid lõunapakkumisi ja tihti tuleb ette olukordi, kus tootlikkus on suurem kui nõudlus ning sellisel juhul on ResQ’l hea võimalus see info klientideni toimetada. Samuti on ülimalt positiivne keskkonnasõbralikkus, millele ResQ’ga kaasa saame aidata!”

Rucola peakokk Üllar Kuhi: “Meie restoran otsustas ResQ’ga liituda, kuna pakume argipäeviti, suhteliselt suurtes kogustes erinevaid päevapakkumisi. Õiget kogust ette prognoosida on aga küllaltki keeruline ja ikka juhtub, et mõnda toitu sai liiga palju ette valmistatud. Omal kohal on ka keskkonnasõbralik lähenemine. Nüüd tulebki appi ResQ, läbi nende saame pakkuda lõunast allesjäänud kvaliteetset toitu läbi vastava äpi ja seda kliendile soodsa hinnaga. Samas saame ka ennast uutele klientidele tutvustada läbi ResQ ettevõtte. Restoranitoit koju, kuid ise pead järgi tulema.”

ResQ partneriteks on juba hakanud arvestatav hulk toidukohti ja palju inimesi — proovi sinagi järele! Uuri lähemalt SIIT!