Ethani vanemad on veendunud vaktsineerimisvastased, sest internetist loetud teooriad kaitsesüstide ja autismi seosest olid nad põhjalikult ära hirmutanud. Seetõttu polnud Ethan oma senise elu jooksul saanud ühtegi kaitsvat süsti, vahendab Ladbible. Vanemad olid talle rääkinud ainult vaktsiinisüstide negatiivsetest aspektidest, autismist ja ajukahjustusest. Alles koolis sõpradega rääkides sai poiss aru, et ta on seltskonnast ainus, kes pole ohtlike nakkushaiguste vastu kaitstud ning ema juttudel vaktsiinide kahjulikkusest pole vähimatki tõepõhja all.

Ethan pöördus abi saamiseks Redditi kasutajate poole ning uuris, kuidas see vaktsineerimine üldse käib, kui palju vaktsiinid maksavad ja kus end vaktsineerida saab. Kasutajad andsid poisile väärt nõu ja nüüd aga on Ethan omal soovil vaktsineeritud, järgmistele süstidele on tal aeg kinni pandud ja poiss eluga rohkem rahul kui iial varem.

Ema on muidugi kuri ja tunneb, nagu oleks poeg talle näkku sülitanud. “Sellise teguviisiga ütleb ta mulle, et ma ei tea midagi ja ma pole tema eest hästi hoolitsenud,” pahandas ta. Ethani sõnul oli ema talle tema otsusest kuuldes öelnud, et teaduslikult tõestatud info on “just see, mida nad tahavad, et sa mõtleksid.” Ethani poolt esitatud teaduslikku materjali ema läbi töötama ei vaevunud. Isa reaktsioon oli pisut leebem: tema ütles poisile lihtsalt, et kuna too on nüüd 18, võib ta teha, mida soovib, kirjutab Daily Mail.

Tuletame ka teistele vaktsineerimisvastastele meelde, et uuring, mille kohaselt leetrid-mumps-punetised vaktsiin tekitab autismi, on vale. Aastal 2004 lükati selle uuringu tulemused täielikult ümber ja kuulutati valeks ning uuringu läbi viinud tohter jäi oma arstilitsentsist ilma. Loe pikemalt: Vaktsineerimise maine määris 20 aasta tagune arsti korraldatud pettus