Täna kirjutab Reinu tütar:

“Erakordselt hea meel on jagada rõõmsaid uudiseid, et fondi abil soetatud ravim on isaga teinud sõna otseses mõttes imesid! Isa on võrreldes kuu-pooleteise taguse ajaga justkui uuesti sündinud.

Terve juulikuu veetis ta haiglas — alguses nädala sisehaiguste osakonnas, kus tegeleti tema metastaasidest tingitud ajuturse vähendamisega ning pärast seda veel kolm nädalat õendusabi osakonnas, sest isa (täielik) taastumine võttis siiski omajagu aega. Alguses oli tal ikka minevik ja olevik korralikult segamini ja ka piirid reaalsuse ning kujutluslike (mälu)piltide vahel üsna hägused. Kuid iga päevaga muutus tema olukord üha paremaks. Üks esimesi, kelle ta arusaadavalt ära tundis, oli tema 10kuune lapselaps.

Tänaseks on isa juba kaks nädalat kodus tagasi, toimetab igapäevaselt üsna iseseisvalt, kuid vajab siiski vahel abi mõne pisiasja meelespidamisel (nt tablettide võtmine) kui ka mõne hulljulgema idee teostuse takistamisel (nt sooviga kirsi otsa ronida ja oksi kärpida).

Ise ütleb ka, et tunneb ennast päris hästi — saab taas sügavalt ja normaalselt hingata, ilma et see teda kohe (rängalt) köhima ajaks. Jaksab päeval ringi liikuda ja toimetada ilma, et teda tabaks vahepeal täielik jõuetus ning ta lihtsalt vajuks põhimõtteliselt jala pealt sügavasse unne. Ütleb, et vahel ikka istub ja puhkab natuke, aga magada ei soovi. Ta on isegi hakanud taas oma igapäevaseid õhtusi jalutuskäike tegema. Tõsi, need ei ole pooltki nii pikad kui varasemalt, aga ta on siiralt rõõmus ja õnnelik, et suudab käia ümber maja ja hoovi, garaažideni ja suurele teele ning tagasi. Kui tunneb, et jaksab rohkem, siis teeb sama ringi mitu korda.

Muus osas naudib isa suve, kirub kuumust ja teeb plaane, kuhu ning kellega minna — sõpradele külla või sugulastega surnuaiale. Käisime ka tema lapsepõlveradadel — tema sünnikohta ning erinevaid elukohti ja isakodu vaatamas. Ka Sõmerpalu mõisas, kus ta algoolis käis. Kõik need ettevõtmised on olnud isa algatusel.”

Äsja kirjutas vähiravifond Reinule, et neil õnnestub tema ravi toetamist jätkata. Kõbus vanaisa saab olla rõõmuks oma perele.

Toeta Reinu ja tema saatusekaaslaste võitlust raske haigusega: www.kingitudelu.ee/annetajale