’’Naiselikke omadusi on looduse poolt antud mõnele vähem ja teisele rohkem, kuid naiselikkus on õpitav oskus,’’ räägib Liisa Vask Bhairava Yoga joogakoolist. Tantristlikud praktikad aitavad avada iga naise jumalanna loomuse, põõrates naiselikule energiale rohkem tähelepanu, et tasakaalustada tänapäeval domineerivat maskuliinsust.

Praktiseerides tantra naiselikkuse nippe iga päev, avad uksed oma uude sensuaalsesse maailma:

Salapära: säilita salapära ja jäta kaaslasele veidigi avastamisruumi. Ära kunagi raseeri mehe ees ning sulge alati vannitoa uks, kui lähed oma loomulikke vajadusi rahuldama. Kanna enda eest hästi hoolt- riietu veetlevalt ka kodus ja hoia puhtust. Tervislikkus ja hea füüsiline vorm annab sulle elujõu ja värskuse — armasta ennast ja oma keha. Mehed ei vaata su vorme ega tselluliiti, nemad näevad energiat. Avalda oma kallimale tänu, tema tublide tegude ja hoolivuse eest. Su partner hindab sinu sihikindlust ja armastust enda vastu. Mediteerides avasta ja kuula oma intuitsiooni — nii lood päev päeva haaval iseendaga üha tugevama sideme. Kõrgendatud teadlikkus oma energiakehast, tõstab aistingute ja naudingute tundlikkust. Kui sinu energiakeha on ärkvel võib isegi kergem puudutus sind õnnelikuks teha. Muuda oma kodu templiks, mis on täidetud naiseliku pehmusega — lillede, küünalde ja siidiste kangastega, valmista maitsvaid roogi ning võrguta oma armsama meeli lõhna, muusika ja sensatsiooniliste puudutustega.

Poolsused: nais- ja meesenergia on pluss- ja miinuslaenguga- vastandid tõmbuvad. Kui suhtes olev paar on pidevalt koos ja ei anna teineteisele ruumi, muutuvad mõlemad plussideks. Energia liikumine peab olema tasakaalus, mitte keskenduma ainult maskuliinsusele. Tundmaks end täielikuna, peaksid naised iga päev tegelema naiselike tegevustega, millegi ilusa ja graatsilisega. Aegajalt tuleks partneriga magada eraldi voodites või isegi tubades, et tekiks pisutki igatsust ja ärevaid, värskeid taaskohtumisi hommikukohvil. Magamistuba on soovitav kasutada vaid armatsemise eesmäärgil, mitte televiisori vaatamiseks või muuks taoliseks. Naiselikkuse austamine ja omaksvõtmine aitab siduda mehed ja naised ning ümbritseva maailma. Veetes aega teiste naiste seltsis, nähes end läbi nende silmade, kogud naiselikku energiat. See aitab arendada paljusid erinevaid vaatenurki, mis muidu võivad tähelepanuta jääda- tõsta seksuaalset teadlikkust, avastada oma sünnipärane naiselik vägi ning avaldada tõelise armastuse jõu mõju oma elule. Suhtega tuleb tööd teha alates, selle kõige intensiivsemast armumise perioodist. Kohe algusest, tuleb olla aus ja avaldada oma tegelikke soove.

Treening: kontroll ja pinge armastuse jagamisel ei tööta, sama tähtis, kui on treening, on ka lõõgastus. Otsi ja küsi oma kehalt, mis liigutused just sulle sobivad. Naised võiksid tegeleda õrnemate, naudingut pakkuvate treeningutega, sest nauding on kingitus sinu kehalt. Lõbu on seotud tegevusega, nauding aga kehaga. Tundmaks füüsilist heaolu peab mõistma iseennast ja maailma su ümber. Nauding loob eneseteadvust, loomingulisust, valmidust lahti laskma ning vabadust, et saada tervikuks. Iga sellise treeninguga tunned rõõmu, arendad spontaansust ja väljendusrikkust, tervened ja saavutad vormi. Nauding aitab sul teha õigeid valikuid iseenda ja oma keha jaoks.

Ole jumalanna: tantras kummardatakse Jumalannat, kui algset loojat. Naine on ürgema, kellest kõik on loodud. Iga naine kannab endas Šhaktit, jumalannat ja on selle kehastus. Šhakti tähistab ka naiselikku energiat, mis tõuseb kehas, kui maa või seksuaalenergia, mis on loov eluenergia. Kuigi selle taasäratamine on Tantrismi keskne ülesanne, on siiski mees- ja naisenergiad võrdselt olulised — me kõik peegeldame kõikvõimsust ja oleme tema kehastused. Naise vabalt liikuv seksuaalenergia avabki shakti energiad temas, luues spirituaalse avardumise atmosfääri, õhkkonna. Naise nauding ja soov armatseda ning ühineda, tõuseb märkimisväärselt. Koheldes armsamat kui jumalat ja ennast kui jumalannat, leiad peagi, et see on eriline ja ülim tunne, mõistes, et armastad jumalikkust. Meeste osa, on samuti Jumalannale pühendumine ja tema teenimine.

Andmise kunst: jaga oma armastust, ilma kasu ootamata- see loob sinus tõelise rahu ja healolu. Olles oma kõikvõimsast energiast tulvil, võid lakkamatult endast anda. Kuid tee kindlaks, et teine on valmis vastu võtma, sest kui annad, aga su armastus ei lähe läbi, võid pettuda. Armatsedes võta üks öö korraga- jagades armastust kordamööda. Ühel ööl anna sina oma kallimale kõik- öhtusöök, sensuaalne võrgutav tants, massaaž ja teisel, jagab tema sulle oma jäägitut armastust. Nii saad kindel olla, et partner võtab su armastuse vastu, mitte pole ametis sinu rahuldamisega. Ööl, mil on sinukord naudingut saada, lase lahti oma kinnissoovist ise jagada. Võta vastu kõik, mis sulle antakse.

Kui tahad rohkem teada oma jumalannalikust olemusest ja sünnipärasest ’’tugevast naisest,’’ tule juba 11.-13.juulil toimuvale Tantrafestivalile. Lisainfo: www.tantrafestival.ee ja www.bhairavayoga.com