Kui pikalt kõhuvalud ja lahtisus kestnud on?
Vahel võib toidutalumatus järsku avalduda, ilma et eelnevalt kaebusi oleks.
Minul on nii kaua kui üldse mäletan pidevalt kõht lahti olnud, eriti hommikuti. Kõhuvalu oli igapäevane kaaslane, arvasin, et normaalne ja mul ongi tundlik seedimine.
Siis tekkis mul psühhotrauma järgselt väga tugev ärevushäire ja sellest lõi ikka põhja korralikult alt ära, lausa vesi...
Nüüd avastati gluteenitalumatus. Ilmselt kombinatsioonis ärevushäirega andiski sellises reaktsiooni, et ei saanud poti pealt ära.
Gluteenitalumatusega käib sageli kaasas laktoositalumatus, see on õigupoolest gluteenitalumatuse sümptom ja kaob, kui oled mõnda aega gluteenivabal dieedil olnud.
Mina sain juba 6 kuud peale gluteenivabale dieedile jäämist piimatooteid süüa aga ausalt, ega ma kõike enam soovigi süüa. Jogurton peamine, vahel ka kohvikoor ja vahukoor aga seda harva. Kuidagi limane olemine tekib, kui liiga palju piimatooteid tarvitan.
Huvitav oli see, et kui olin täielikult piimavabal dieedil, siis ei tekkinud selle aja jooksul kordagi nohu. Muigu vaevlesin ka allergilise nohu käes ja talvel pidevalt nina tilkus.