olen ise pidanud tarbima symbicorti 160 algul 6 doosi päevas, pärast 4. arst ütles, et vajadusel võib võtta kuni 8 doosi, kui sellest ei piisa, tuleks ravi üle vaadata. ühtegi teist astma ravimit pole mulle kunagi välja kirjutatud ega pakutud. õige annuse symbicorti tarbimine hoiab ära astmahood ja hooravimit pole vaja tarbida. seretide puhul aga peaks hooravim alati varuks olema. seretide on täiesti teiste toimeainetega. seretide 500 inhalaator on kallim kui symbicort. lisaks tuleks osta ka hooravimit nt ventoliini, mis maksab veel lisaks 50 krooni. kui peab symbicorti 160 tarbima 8 doosi päevas, siis tuleks jah seretide tarbimine odavam.
ei saanud küll aru, kas "s" võtab symbicort 80, 160 v 320. igatahes kui võetakse 8 doosi symbicort 80, siis rahaliselt on palju odavam tarbida 4 doosi symbicort 160.
eelistan ka symbicorti, kuna hoiab astmahood ära. samas osadele määratakse raviks väiksem doos symbicorti ja lisaks hooravim. igaühe astma tüüp ja raskus on erinev.
igatahes töötutele on tasuta nii symbicort, seretide kui ka ventoliin, pluss veel mitmed astma ravimid. nii et kõik töötud astmahaiged peaksid omale sobivad ravimid kätte saama. astmahoo ajal ravimi mittesaamine on sama hea kui suhkruhaigel pole võimalik insuliinisüsti teha. samas kui sa õigel ajal ei võta antidepressante, ei teki sul eluohtlikku seisukorda ega võimalikke jäädavaid kahjustusi. seepärast ei pea ma õigeks, et nt depressioonivastased ravimid on nimekirja lisatud. nagu oleks ravimifirmade kampaania, kus tasuta jagatavaid erinevaid ravimeid reklaamitakse.
loodetavasti ei hakata nende tasuta saadud ravimitega mustal turul äri tegema. iga töötu võib arstilt depressiooni vastu ravimi retsepti küsida (iga töötuks jäänud inimene on kindlati suures stressis). antidepressantidele on suur nõudlus, paljud sõltlased ei saa/julge ise arsti juurde minna.