Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
need kreemised koogid
 
lilian 16. märts 2012, kl 23.16
rääkige mis vahe on toorjuustu, kogupiima, kodujuustu, jogurti, ricotta jne jne kookidel...kõik on nad head pehmed mahedad. On neil üldse suurt vahet? või mis teile kõige rohkem meeldib?
või kui segada toorjuust kohupiimaga või toorjuust jogurtiga... kas seal on erinevus? minu arust ei ole, aga vb ma lihtsalt ei taba neid maitseid siis ära?
 
:) 17. märts 2012, kl 00.03
No eks sama vahe ongi, mis lihtsalt toorjuustu hapukoore, jogurti või kodujuustuga segades:) Proovi, võta amps, meki.
Pigem sõltub maitse lisanditest, sisult ju üks piimaprodukt kõik. Konsistentsi vahe on märgatavam.
 
T. 17. märts 2012, kl 05.35
Ricotta peaks olema vadakust, kodujuust lõssist ja jogurt täispiimast.
 
hahahaha 18. märts 2012, kl 13.27
Ma tahaks ausalt teada, kuidas annab vadakust juustu teha.... :D
 
:) 18. märts 2012, kl 21.02
No saa siis ausalt teada, et ricotta polegi juust - üllatus-üllatus! Aga tehtud justnimelt vadakust.

Itaaliast pärinev, kodujuustuga sarnanev toode, mida valmistatakse ja kasutatakse laialdaselt kogu läänemaailmas.

Täpsust taga ajades polegi Itaalia ricotta üldse juust ega isegi mitte kodujuust, vaid viimasega sarnanev mass, mis valmib juustuvalmistamise kõrvalproduktist ehk vadakust. Termini ricotta võib eesti keelde tõlkida kui uuesti kuumutatud, mis väljendab ricotta saamise protsessi küllaltki täpselt.

Ricotta ja kodujuustu erinevused. Juustuvalmistamise esimeses etapis eraldatakse piimast või rõõsast koorest valkude kalgendumise tagajärjel vadak. Kalgendunud juustumassi kasutab juustumeister kodujuustu või näiteks mozzarella tegemiseks, vadakust aga sünnib ricotta. Viimane on kodujuustust mõnevõrra kuivem, pehmema teraga ja kergelt magusa maitsega. Kuna ricottale lisatakse hiljem piimarasvu, võib tema rasvasisaldus olla küllaltki kõrge. Samas on aga ricotta kaltsiumisisaldus kuni 5 korda suurem kui kodujuustul sel lihtsal põhjusel, et juustumassi väljakalgendumisel jääb suurem osa kaltsiumist vadakusse.
http://www.toidutare.ee/termin.php?id=775

Ja kui eestikeelset juttu ei usu, siis:

http://en.wikipedia.org/wiki/Ricotta
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Lisa postitusele link, pilt või video!  

VIIMASED TEEMAD

Kiri tassile
triin, 30.07.14 19:55
pesumasina remont
mai, 30.07.14 19:03
Kuidas säästate raha? (7)
elis, 30.07.14 19:59
küttepuude müüjatele (2)
närviline, 30.07.14 17:51
Toore või kuivatatud (2)
tee, 30.07.14 18:39
Lõhed sõrmeotstes (6)
annu, 30.07.14 19:38
Müün kodust kurke ja küüslauke (1)
yyvyy, 30.07.14 18:25
jahutust vaja (11)
veel üks m, 30.07.14 19:47