Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
kuidas teha kohupiima
 
merca 22. aprill 2003, kl 10.03
Kas keegi on kursis kuidas kodus ise kohupiima teha???
 
L. 22. aprill 2003, kl 10.05
Soojenda kefiiri, see läheb ise kohupiimaks.
 
tulehark 22. aprill 2003, kl 10.19
lase hapupiim pliidil aeglaselt soojaks,mitte väga kuumaks,hoia kaan peal ja lase nii seista mõni aeg,ema paneb pliidile ja seal siis seisab vahel üle tunni,ise olen kiiremini ära võtnud,ei soovita eriti segada,saab pudrutaoline.ja silmaga hindad,millal kõik "kohupiimane" on,siis väikeste aukudega sõelale või marlile nõrguma.poest ostetud piimast küll midagi head ei saa,seal rohkem vesi sees,olen ehtsast lehmapiimast teinud.
 
ruby 22. aprill 2003, kl 10.24
mina olen värskele piimale sidrunimahla lisanud,
kui samal meetodil india juustu- paneeri olen teinud.
 
zoocoll 22. aprill 2003, kl 10.25
Ikka ehtsast maapiimast tuleb teha.

Aga mina teen nii. Piim tuleb korralikult hapendada, selleks soojendada see õrnalt käeleigeks ning siis panna 24 tunniks hapnema. Piim on paras, kui on tekkinud ühtlane kalgend.
Siis on tarvis samapalju rõõska piima, kui hapupiimagi on. See rõõsk piim tuleb kuumutada pea keemiseni.
Siis valada hapupiim hulka. Jätta pliidiservale sooja nii veerand tunniks (mitte mingil juhul ei tohi uuesti keema lasta!)

Ja siis kotti nõrguma. Nõrgumisel saadud vadakut saab kasutada näiteks pannkoogitaigna vedelikuna, seal on väga kasulikke aineid sees.

Tuleb arvestada, et kogused peavad ikka üsna suured olema, sest maal ju piima laialt käes. Liitrist piimast saad mõne lusikatäie kohupiima, selle pärast ei tasu mässata.

Sedasi valmistatud kohupiim tuleb mahe ja maitsev ega muutu "saepuruks" nagu hapupiima kuumutamisel tavaliselt juhtub.
 
merca 22. aprill 2003, kl 10.34
vaadake mul selline jama et ma olen norras ja siin pole korralikku piima ja pole ka kohupiima kuskilt saada aga ma igatsen õudsalt selle jårgi.
siin myyaxe kyll keefiri, kas sellest saab?
 
Kohupiimake 22. aprill 2003, kl 11.01
Merca -
mina elan Suurbritannias, kus samuti kohupiima pole saada.
Aga oma kohupiimakoogid, pashad ja sharlotted olen teinud kõik itaallaste ricotta-juustuga - maitseb umbes-täpselt nagu kohupiim. Nii et kui küpsetamise-tarretamisega tegemist, siis võib vabalt ricottaga asendada.
 
merca 22. aprill 2003, kl 11.07
Kohupiimake
tånx soovituse eest, ma uurin jårgi kas seda juustu siin saadaval on.
mul jah just kypsetamise probleemid.
kui mees mul eestis kåis siis pakkusin talle kohupiimakooki ja talle meeldis. ise ka hull selle jårgi. vaesed norrakad ei tea ju kui hea kohupiim on ja nyyd tahanmehe vanematele yllatuse teha, nad pole kunagi midagi nii head saanud.
kas kujutate ette nad siin teevad hapukoore putru. pidin ju åra proovima - jube oli :)
 
apelsinike 22. aprill 2003, kl 11.10
Aga vahest seal Norras mõnes (mahepõllumajandus)farmis või talus müüakse pastöriseerimata täispiima, millest kohupiima teha?
 
merca 22. aprill 2003, kl 11.21
ei kujuta ette, pole kyll yhtki viidet sellele nåinud.....siin kasvataxe rohkem lambaid ja lihalooma..... ma vist kui kuskil lehma nåen siis pistan kohe selle talu poole punuma et saax tiba piima. piima enam yldse ei joo kuna koige rasvasem piim siin on 1.7% ja see ju ainult veest koosnebki....saab vabalt låbi klaasi vaadata......tule voi eestisse ainult sellex et kohupiima osta!!!
 
apelsinike 22. aprill 2003, kl 11.34
http://www.naturianer.no/index.php?ID=Oversikt&ID2=Gaard&ID3=Sok http://www.norsk-gardsmat.no/sok.asp?kategori=5
 
L. 22. aprill 2003, kl 11.35
Ja siis öeldakse, et meie 2,5% piim pole piim, et lahja. Tule taevas appi!
 
zoocoll 22. aprill 2003, kl 11.43
Sellisel juhul ma üritaksin tõesti kasutada hapupiima asemel kefiiri ja rõõsale piimale lisaksin kohvikoort. Aga tehnoloogia jätaksin samaks, nagu eespool kirjeldasin (hapupiima kuumutamisel, eriti kui see kipub lahjem olema, saad kõvad hapud kribalad, mis meenutavad saepuru).
 
merca 22. aprill 2003, kl 11.49
zoocoll
ole sa sydamest tånatud. ma kohe tåna proovin ja siis teile teada annan kuidas vålja kukkus.
apelsinike
tånx sulle viidete eest
 
gitana 22. aprill 2003, kl 23.47
hmm, paar aastat tagasi oli Norras müügil Viking melk, kas 3,2 või 3,5 %-ne...kohupiima nad seal jah ei tea, pika seletuse peale pakuti, et cottage cheese'i osta...see oli midagi hapukoore ja toorjuustu vahepealset. aga toorjuustu, nagu creme bonjour või belette, kas selliseid pole müügil? neist saab ka täiesti korraliku koogi, ainult kohupiima teralisust pole (ameerika juustukoogid).
 
anu 27. aprill 2003, kl 21.12
Merca:
Kus Sa elad Norras? Mina elan Rootsis ja siin on kohupiima (Keso) saada küll (ehkki kilohind on ca 10 korda kallim, kui Eestis) ja väga maitsvat pealegi. Ehk saad vahete-vahel üle piiri poes käia, või kui keegi tuttav sõidab Rootsi, palud osta?
Oh Sa vaeseke, isegi korralikku piima ei saa. Siin on isegi saada "Gammaldags mjölk" - vanaaegset piima, mis on täiesti naturaalne lehmapiim, ainult pastöriseeritud.
Aga isetegemiseks kõlab zoocolli versioon väga heana.
Tervitustega,
Anu
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Lisa postitusele link, pilt või video!  

VIIMASED TEEMAD

Naised
ugg, 16.04.14 15:55
saksofoni õppimine
Eisi Mäeot, 16.04.14 15:52
saksofoni õppimine
Eisi Mäeot, 16.04.14 15:51
viimane Kodutunne (1)
sirli, 16.04.14 15:58
Passarisse!!!
Türnüffel, 16.04.14 15:22
Varjatud depressioon (1)
mures, 16.04.14 15:44
Gurude tasu? (1)
turundus, 16.04.14 15:30
Liigese süsti hind? (4)
Lisann, 16.04.14 15:48
Perverdid massaažilaual (1)
massöör, 16.04.14 15:16