Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
marineeritud kurk
 
Ria 31. juuli 2003, kl 22.45
Kuidas teete? Ise olen juba aastaid teinud marinaadi 1 liitrile veele 2 spl soola, suhkrut ja äädikat, muidugi ka tilli, mustsõstralehti, pipart, vürtsi, loorberit. Jäävad küll head, aga tahaks ka midagi uut proovida. Ja suured kurgid, mis nendega teha?
 
Piret 01. august 2003, kl 00.19
Mul on erinevaid retsepte, kuid kahjuks kodus, enne teisipäeva
ei saa. Suurtest kurkidest tee salat. Koori ja viiluta. Vist oli
3 kg kurki, osa panevad sibulat ka , ma olen pannud tilli ainult.
Siis sool, suhkur, sinep, äädikas, mädarôigas, pipar, küüslauk.
Jällegi koguseid peast ei mäleta, aga selline kreftine tuleb.
ôhtul teed valmis, toatemperatuuril hoiad öö läbi. Siis purki
ja külmkappi. Seisab jôuludeni küll. üks aasta käis küll see
hapnemise protsess purgis edasi ja pärast olid nad üpris hapud.
Veel olen teinud suurematest kurkidest koos tomatiga salatit.
Koorid ja viilutad kurgid, vôtad ühesuurused tomatid, viilutad
mugulsibulat. Paned purgid täis , tilli ka sisse. Peale teed nii
lahja marinaad suhkru, soola ja äädikaga kui vôimalik. Kuumutad
purke. Väga hea lahe salat, nagu värsketest kurkidest. Jôudu
sulle !
 
Ria 01. august 2003, kl 01.07
Tänan, katsetan vist seda tomatiga salatit.
 
Mai 01. august 2003, kl 09.45
Osta Santa Maria marinaadisegu kurgile- väga hea tuleb ja sobib ka tükeldatud kurgile. Õpetus on pakil.
 
murakamutt 01. august 2003, kl 09.54
mina teen marineeritud kurgiviile.
viilutan kasvuhoonekurgid või ülekasvanud avamaakurgid ilma koorimata(muidu jäävad lötsid), panen purki kihiti tilliga, lisan küüslauku ja vürtsi ja valan peale marinaadi(1l veele 1spl suhkurt, 2spl soola, 2spl äädikat) ja kuumutan kuni mullid purgis üles tulema hakkavad,kaanetan kinni ja seisavad keldris mitu aastat, kui enne ära ei sööda.
talvel kasutan salatiks või pitsa peale või ahjuvormi sisse või supi sisse - ei pea tükeldama ega midagi
 
nupsu 01. august 2003, kl 11.41
teen piretiga sarnast teravat kurgi salatit. väga nämma:
Terav kurgisalat

2 kg puhastatud ja tükeldatud kurki (väikesteks kuubikuteks)
2 spl soola
2 spl suhkrut
3 spl äädikat
3 keskmist sibulat
1 terve küüslauk
3 tilliõisikut
1/2 tl musta jahvatatud pipart
pisut sinepit (võib asendada ka sinepiseemnetega)

Salat segada ja lasta 48 tundi seista. Aeg-ajalt segada (kui meelde tuleb) ja siis võib purki panna. seisab kenasti Jõuluni.
Aga salatit võib ka kohe sööma hakatai, ei ole vaja 48 tundi oodata. Aegamööda läheb ta lihtsalt paremaks.
Hääd isu!
 
Merike 01. august 2003, kl 22.25
http://www.toidutare.pri.ee/retseptid.php?id=15&type=ylem
 
Ria 02. august 2003, kl 08.46
 
sofie 03. august 2003, kl 03.08
2kg kurke (väikseid)
1 l vett
1 l suhkrut
9 tl soola
4 dl äädikat (12%)
2 loorberilehte
tillivarsi
2 tl sinepiterasi (Santa Maria)

Tükeldatud kurgid panna purki, kuhu on pandud tilli ja sinepiterad. Vesi, suhkur, sool, loorber ja äädikas keeta ja valada kurkidele ja siis kaaneta.
 
Geits 01. august 2013, kl 12.42
Kuna mul olid kasvuhoones need suured-pikad kurgid, siis tegin kurgiviile. Tundus nagu lihtne, ega ma täpselt ei tea ka, kas tegin õigesti ja hästi, kuid hakkama sain. Purgi põhja panin mustsõstralehti, sinepiseemneid, küüslauku, tilli varsi-õisikuid. Siis kurgiviilud. Potis tegin valmis marinaadi, 8 liitri vee kohta läks 4 sl meresoola (mitte kuhjaga, kuna see üsna intensiivse maitsega), 5sl suhkurt, 5sl äädikat. Kallasin kurkidele peale ning kuumutasin ahjus 80 C juures 15 min, purkidel kaaned tagurpidi peal, et vaakumisse ei tõmbaks. Eile sai 18 pisikesr purki tehtud selle aastasest saagist. Nüüd ootame tulemust, loodame, et tulevad head. Endale meeldivad sellised krõmpsud hapukurgid. Kuidas Teil jäävad need krõmpsud, head-mitte ei lähe purgis pehmeks?
 
hapukurk 04. august 2013, kl 07.44
Tahaks ka nõu saada. Plaanis teha hapukurki purkidesse. Tean, et tuleb soolvesi jätta mõneks päevaks kurkidele seisma, et saaks vahu pealt korjata, aga kas vesi peab olema keedetud ja jahutataud või lihtsalt külm kraanivesi? Ja mis edasi, kas siis tuleb see soolvesi kurkidelt ära kallata ja keema lasta? Ja siis kuumalt kaaned peale ja valmis ta ongi. Külma keldrit pole?
Aitäh, kui keegi oskab vastata.
 
anne 04. august 2013, kl 08.37
mina alguses vett keetnud ei ole, tavaline kraanivesi (mul tuleb see küll oma kaevust). vahtu hapnemise ajal eraldi riisunud samuti ei ole. olen kurgid lisanditega 3l purkidesse hapnema pannud ja lasknud hapneda, kuni ikka korralik hapukurk valmis on. siis valan vedeliku pealt ja potti keema, kurgid ise olen liitristesse puhastesse purkidesse ringi ladunud, tihedalt üksteise kõrvale. siis kuum keenud marinaad peale, purgid täis pea-aegu kaaneni ka kaaned peale. ümber laon selle jaoks, et hapendusvedeliku tavaliselt nii palju ei jää, et kõik 3l purgid servani täita saaks ja söögiks kulub tavaliselt meie peres korraga liitri jagu hapukurke, aga ilmselt sobiks ka nii, et ühe purgi sisu topin siis teiste peale, et servani saaks.
nii tehtud kurgid on minul säilinud toatemperaturil mitu aastat, ilma et edasi hapneksid või pehmeks läheksid.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Lisa postitusele link, pilt või video!  

VIIMASED TEEMAD

parkimine (2)
n53, 23.04.14 16:52
astelpaju istikuid
soovin, 23.04.14 16:27
kes see tädi täitsa blond on? (4)
juhan võrr, 23.04.14 17:09
Kristen Hapsal (4)
Andja., 23.04.14 16:45
Porrutaimede tagasinäpistamine
aednikuhak, 23.04.14 16:13
pillide lõpetamine lehe keskelt (2)
Debi, 23.04.14 17:07
soovin leida
25a üksik , 23.04.14 16:01
Igatsen leida seltsilist (2)
Hannes, 23.04.14 17:01
Miks nii õelalt? (2)
Lugeja, 23.04.14 16:59