Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
jänesepraad
 
Pompsi 05. detsember 2003, kl 09.28
Varsti tuuakse mulle üks jänes, millest tahan praadi teha. Aga ei leidnud kuskilt retsepti. Igasuguste hautiste retsepte on küll, aga päris prae oma mitte. Ma pole kunagi jäneseliha söönud ja seepärast ei tea, millega see liha võiks kokku sobida. Palun jagage oma kogemusi, kuidas jänkupraadi teha ja mis salatid/kastmed sinna juurde kõige paremini sobiks?
 
alles räägiti 05. detsember 2003, kl 10.26
http://woman.delfi.ee/foorum/read.php?f=11&i=21022&t=21022
 
ja veel 05. detsember 2003, kl 10.27
http://woman.delfi.ee/foorum/search.php?f=11&search=k%FC%FClik&match=1&date=0&fldsubject=1&fldbody=1
 
Pompsi 05. detsember 2003, kl 11.23
Aitäh!
Miskipärast mulle ei andnud otsing selliseid vastuseid. Viletsalt otsisin järelikult.
 
ja veel 05. detsember 2003, kl 11.42
annan siis veel mõned lingid:
http://www.filmimees.ee/saated/hommik/retseptid/030419_janesepraad.htm
http://www.kokaraamat.ee/retsept.php?cat=14&id=676
http://www.kokaraamat.ee/retsept.php?cat=14&id=473
 
Pompsi 05. detsember 2003, kl 11.50
Vot neid ma vaatasin. Aga tahaks teha praadi, kus jänes ühes tükis ahju läheb, seepärast küsisingi siit.
 
to Pompsi 05. detsember 2003, kl 12.34
Jänes on tükeldatuna ja kastmes palju parem, ausalt. Ühes tükis kipub kuivaks jääma, sest on lahja elukas. Mul on kodus hea jänkuretsept (veiniga). Kahjuks ei saa seda enne esmaspäeva anda, aga siis on vist hilja.
 
ja veel 05. detsember 2003, kl 12.48
võid vaadata ka inglise keelseid lehti http://www.google.com/search?hl=et&ie=UTF-8&oe=UTF-8&q=rabbit+recipe&lr= , aga kui tahad 1 tükis teha, siis oleks hea, kui oleks olemas selline piklik ahjupott, kuhu ühes tükis sisse mahuks. seal siis küpsetaks teda, mitte ainult ei hautaks. vanematel oli kunagi selline suur piklik punase emailiga malmist, millega liha köetud ahju ööseks pandi.
 
M.M. 05. detsember 2003, kl 13.17
Tead, ta näeb tervelt veel üsna rõve välja ja ära kipub kah kuivama. Ise olen tükid võiga pruunistanud, hautanud ahjupotis pehmeks ja hea kastme peale teinud. Hautades läheb kiiremini ka.
Juurikatest olen sibulat ja porgandit pannud, ananass ka asja ära ei rikkunud.
 
Pompsi 05. detsember 2003, kl 14.18
Ahsoo! Kust sa siis tead, kui pole varem teinud ega söönud.
Siis ma ikka tükeldan ta ära. Tänud!
 
tusklik 05. detsember 2003, kl 16.51
tegelikult mul õnnestus ta tervelt ahju ajada... panin pannile naca oliivõli... siis terved kartulid ja porgandid... sinna otsa panin terve jänese, mille olin eelnevalt soolaga sisse hõõrunud ja tavalist musta pipart ka... siis mõtlesin, et pannile peaks vett panema... aga enne jäi ette õunamahl, nii et panin õunamahlaga... ja siis lasin tal seal küpseda, kuni valmis sai.. vahepeal kastsin vedelikuga, mis pannile tekkis... tulemus oli täitsa hea... mulle meenutas maitselt kõige rohkem kana, kui päris aus olla:) aga muidu jube kondine värk, nii et vabatahtlikult ma seda enam ei tee
 
MK 05. detsember 2003, kl 23.23
jänest jah kõige parem ikka tükeldatuna hautada.. ja jänesel see hea omadus et teda ei anna üle küpsetada.. mida kauem haudub seda paremaks läheb :) 2-3h on super tulemus :)
 
:) 06. detsember 2003, kl 13.18
no ei ole hea see jänese liha
 
S 06. detsember 2003, kl 16.47
Jänes on ikka hea, oleneb kuidas seda teha (andsin oma lemmikretsepti siin foorumis nii nädal tagasi so. jänes vene moodi). Olen üsna palju jännanud näiteks metssealihaga (vähemalt 6 erinevat moodust läbi teinud), juba ühel hetkel mõtlesin, et loobun. kuid siis äkki õnnestus ja nüüd olen rahul. Iga asi tahab katsetamist.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Lisa postitusele link, pilt või video!  

VIIMASED TEEMAD

telefoni sõltlane (2)
vastaja, 19.09.14 12:14
Ripsmepikendused Viljandis! (1)
M, 19.09.14 12:11
tere lugupeetud vanustes 18a kuni ehk . 35a… (2)
üllar 34a , 19.09.14 12:15
Miks on nii paljud suht noored mehed juba… (5)
milles vig, 19.09.14 11:51
kasvuhoone karilane
tomat, 19.09.14 10:17
Hinkaali maja, kes käinud ?
Assu, 19.09.14 10:03
Ostan raamatu "Liiklusõpik" (1)
Mari, 19.09.14 10:07
Ära anda õunad Tallinnas (2)
Katrin, 19.09.14 11:51
Kibuvitsamarju
Kats, 19.09.14 09:20