Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
guljašš
 
kristiina 24. august 2007, kl 19.03
Kas guljašši hapukoorega võib maitsestada või jääb järgi mingi kummalist värvi roosa soust?
 
- 24. august 2007, kl 19.27
see käibki hapukoorega
 
kristiina 24. august 2007, kl 19.35
ei usu, et just "käib". Olen nii ja naa proovinud. maitse muidugi teine, aga siis kaob ka see kena sügavpunane värv. Läheb selliseks...roosakaks, heledamaks.
Muidugi kasutan vaid tomatipastat (ikka norm 28-30% kuivainesisaldusega, mitte iial mingit ketšupijama), aga hapukoor teeb ju ikka heledamaks.
Pruuni praekastmesse ju ka hapukoor ei passi minu meelest.
Retsepte igasuguseid muidugi. Klassikat taga ajama ei hakka, nagunii teevad seda vaid ungarlased õieti. Ja veiniga. Või oli see guljašš-supp? No ütle nüüd lolli, ei mäletagi!:)
 
- 24. august 2007, kl 19.42
pruunista jahu kauem.ehk jääb siis tumedam.
 
Sandra 25. august 2007, kl 11.39
palun, kas kellelgi on guljašši-supi retsepti? Rakvere linnuses sõin ja jube hea oli. tänud ette!
 
Tiina 25. august 2007, kl 14.14
Retsept mille kirjutan,pärineb Angeelika Kang´i poolt 2000 aasta "Kodukirja" retseptivihikust "Supiraamat"

6-8 inimesele.
500 g lamba-või loomaliha
2 spl õli
2 suurt sibulat
3 küüslauguküünt
1 spl jahu
1 spl paprikapulbrit
1/2 tl musta pipart
1/2 tl tšillipulbrit
1 liiter vett
2 loomalihapuljongikuubikut
5 kartulit
1 roheline või kollane paprika
1 purk (400 g) purustatud tomateid
soola

Peale:
tüümiani
hapukoort.

¤Lõika sibul viiludeks,haki küüslauguküüned ja lõika liha kuubikuteks.
¤Pruunista kuumas õlis lihakuubikud,lisa sibulad ja küüslauk.
¤Hauta veidi ja lisa jahu ning maitseained.
¤kalla peale pool puljongist ja hauta kaane all 1 tund,kuni liha on pehme.
¤Lõika kartul kuubikuteks ja paprika ribadeks.
¤Lisa supile kartulid ja ülejäänud puljong.Keeda 10 minutit.
¤Lisa paprika ja purustatud tomatid.Keeda veel 10 minutit.
¤Maitsesta vajadusel soolaga.
¤Puista värsket hakitud tüümiani.
¤Serveeri hapukoorega.

Kindlasti saab ka lihtsamalt,kuid see oli esimene retsept,mis meenus.
 
Sandra 25. august 2007, kl 14.52
ei, kartulit ei olnud kindlasti. Oli ainult porgand ja @!#$. tegin kord, olin nats purjekil ja jube hea tuli välja, kõik kiitsid. külas väljamaa külalised ja ahhetasid. nüüd kui tegin, olin lihsalt loll lammas, ei kukkunud välja. Me mehega ainult kahekesi, kunagi eriti midqi palju ei tee. Issand aitab, mul omad küüned nagu mingid võltsid ja trükkides tulevad vead. Äkki teab veel keegi midagi??!!
 
evangelina 25. august 2007, kl 20.52
http://www.site.ee/muuloe2.php?id=1526
 
Indrek 27. august 2007, kl 15.39
Sandrale guljašitegemise link:
http://www.maitse.tv/katsetus/guljash/

Head isu,
Indrek
http://www.maitse.tv
 
Indrek 27. august 2007, kl 15.40
teeme lingi aktiivseks ikka ka:
http://www.maitse.tv/katsetus/guljash/
 
????????? 05. september 2007, kl 21.54
Mis tähtsust sel on? Mina panen ühe portsu sisse koort, teise sisse valan näit. tšilliõli,, kolmandale lisan tomatipastat jne.
Nii saan ühest supiotist mitu erinevat suppi ja mulle meeldib just nii.
Seljankad, rossolnik, kapsasupid - neid annab lõpmatuseni varieerida. No pagan, miks ma pean iga kord üht ja sama tegema ja sööma ainult selle nimel, et retsept näeb nii ette?
retsept on oluline restoranis, kus ma tellin just sellist rooga.
Kodu ei ole restoran , siin oled ise peakokk ja tellija ja degusteerija.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Lisa postitusele link, pilt või video!  

VIIMASED TEEMAD

Soovin aborti (2)
Abc, 23.10.14 18:44
üürileandja ja maksud (3)
g, 23.10.14 17:55
Avg 2014 eesti keelseks (4)
tigu, 23.10.14 19:08
Avoni Müügiesindajaks
Teele paju, 23.10.14 16:57
Avoni Müügiesindajaks
Teele paju, 23.10.14 16:56
ühika söömine (3)
l, 23.10.14 18:01
küsimus taimetoitlastele (10)
uurija, 23.10.14 18:35
potitreening (2)
mmm, 23.10.14 17:45
helicobakter (1)
sipsik, 23.10.14 16:01