Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
KOHUPIIMA VORM
 
FULLAGRACE 28. november 2007, kl 12.27
Tere! Palun opetage tegema kohupiimavormi. Sellist kova ja teralist mida saab loigata ! Aitaaah. Ja ma olen kull kuulnud otsingust aga soovisin vaga just otsest opetust :) Veelkord aitaaaah perenaised !
 
alissandra 28. november 2007, kl 12.36
Ma annaks retsepti, aga mul käib kõik umbes ja ei oska küll koguseid öelda. Segan kohupiima, manna, munad, suhkru, hapukoore, rosinad, vaniljesuhkru, vahel sidrunikoort jms seguks ning ahju kuniks küps on.
Mannat ehk nii umbes 500 g kohta ca pool klaasi või sutsu vähem. Jääb küll nagu kook ja jahtunult saab tükkidena süüa. Ise sööme aga tavaliselt kuumalt ja kisselliga.
 
köögist 28. november 2007, kl 12.41
Ma teen samuti nagu alissandra, ainult hapukoore asemel panen päris taluvõid, sulatatult. Aga miks ta kõva ja teraline peab olema? See, kui pehme või teraline tuleb, sõltub kohupiimast. Meil läheb ikka hästi pehme paremini, külmalt saab seda ka edukalt lõigata.
 
qsti.blogspot 28. november 2007, kl 13.03
Mina teen nii:
2 õuna
60g võid
50g suhkrut
1/2tl vaniljesuhkrut
1/4 tl soola
2 muna
250 g kohupiima
1 spl mannat
75g rosinaid
kaneeli
Õunad lähevad võitatud vormi põhja. peale kohupiimasegu ja ahju 45 minutiks(200 kraadi juures).

või naa:
On veel ka selline:
500g kohupiima
2 muna
1 dl hapukoort
1 1/2 dl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
3 spl mannat
1 dl rosinaid
200 kraadi juures 25 minutit.

õuntega variant meeldib rohkem. Jahtunult annavad väga hästi lõigata.
 
Fifi 28. november 2007, kl 14.38
ma panen vahel ka kodujuustu hulka, hästi maitsev tuleb
 
kiilikesetoidulaud.blogspot.co 28. november 2007, kl 22.12
500 gr vanilje kohupiima
½ kl suhkrut
3 muna
200 gr võid
½ kl mannat
200 ml (tass) piima
200 gr hapukoort
(100-200 gr rosinaid)
vaniljet

Eralda munakollased munavalgetest, vahusta valged suhkruga tugevaks vahuks. Sega kohupiim, munakollased, sulatatud või, vanilje ja hapukoor ühtlaseks massiks, lisa soovi korral ka pestud rosinad. Sega juurde manna ja lõpuks vahustatud munavalged. Vala u 29 läbimõõduga võitatud (loputatud printsessi) vormi ja küpseta u 180°C juures 45-55 minutit.
Printsessi vorm tuleb päris täis ja vahepeal ahjus kerkib kergelt üle servagi - seega väiksemat kui 29 cm läbimõõduga vormi ei ole soovitav võtta.Jahtunult lõika tükkideks ja söö kisselli, keedise või hapukoorega.



Ja kaloreid tuleb terve vormi peale(ilma rosinateta)2273.2Kcal(12 tk - 1tk 189Kcal),
100 gr rosinatega terve vorm 2574,2Kcal
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Lisa postitusele link, pilt või video!  

VIIMASED TEEMAD

Kuidas nuhkida?
Tahaks osa, 17.04.14 02:39
Kysimus teadjatele ja muidu arvajatele (1)
mitte tead, 17.04.14 03:22
küll oli hea anaal :) (3)
vello, 17.04.14 02:12
bürokraat
Mariake, 17.04.14 00:49
Ilusad värvikirevad jalatsid
Pisike Pii, 17.04.14 00:20
tutvuks paksema noore naisega (1)
mees, 17.04.14 00:15
Päikeseallergia või fototundlikkus (3)
päike, 17.04.14 00:07
Otsin sõbrannat (3)
-M-, 16.04.14 23:54