Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
puljongikuubikud
 
kokkaja 13. august 2008, kl 17.30
Mida arvate puljongikuubikute kasutamisest? Need on ju puhas keemia aga paljudes retseptides on just see põhiline alus toidu valmistamisel, nii kaalujälgijatel kui ka Oma Maitse retseptides!
 
köögist 13. august 2008, kl 17.37
Arvan, et kuubik on saastakonsentraat. Ei kasuta kunagi, ka maitseainesegusid ei kasuta. Kui retseptis kuubik, asendan soola ja ürtidega. Tunnen kuubikumaiste valmis toidus ära, ei söö sellist toitu. Kui ära ei tunne, siis saan kõrvetised (ja siis tunnen ikka:))
 
aa 13. august 2008, kl 17.55
mina ka ei kasuta. mittekunagi. ka maitseainesegusid ei ole minu köögis. need sisaldavad muu hulgas ka igasugu mittevajalikku sodi nagu naglutamaat ja paakumisvastane aine(misiganes)..
 
5 13. august 2008, kl 17.57
ei kasuta, küll aga kasutan vedelaid fonde, mis annavad tõesti maitset, aga ei koosne keemiast
 
Jana 13. august 2008, kl 18.03
Olete ajast maha jäänud! Juba ammu saab osta kuubikuid ilma säilitusaineta. Näiteks kaupluses Loodusjõud Kaubamajas. Päris head on.
 
! 13. august 2008, kl 18.54
öko riiulitelt ja poodidest leiab säilitusaineteta ja ilma soolata ka
 
tt 13. august 2008, kl 19.27
kasutan ka ökokuubikuid
 
panna kota 13. august 2008, kl 19.51
ei tunne vajadust kasutada. Eriti kui on head rohelist.
 
ei mõista 13. august 2008, kl 19.58
miks peaks hea kokk kasutama seda rämpsu? hea kokk teeb ise maitsava söögi. loomulikult tuleb keskpärasel ja alla selle koakl kuubikutest abi lisaks võtta..
 
te kõik 13. august 2008, kl 22.54
olete muidugi jube head kokad, kes te siin vastate! Mina olen omateada suhteliselt hea kodukokk ja ka külalistele kokkaja, aga minu köögikapis on küll igaks juhuks nii seene-, kana-, juurvilja-, ribi-ja ürdikuubikuid ja ka fond(isid)e ( nii on soomekeelsel pakendil kirjas, nii et ootan keeletarkade-tähenärijate sekkumist)!
Julgen õelda, et tavaliselt talvisel ajal toekamate roogadega kasutan need ikka ära, sest teen hästi süüa ja see üks väike vihatud kuubik võib maitsele ikka väga palju juurde anda. Aga peangi ju siin silmas oma kodukööki, mitte restoranikööki, kus tõesti neid vast kasutama ei peaks.
Aga kas ja kust me teame seda?
Saasta imeme endasse ju ka mujalt, mitte ainult toiduga!
Mõni näiteks elab kõrgepingeliini all eduka ja pika elu!
 
pläkutaja 14. august 2008, kl 09.43
Kui on aega ja tahtmist päev läbi kokata, andke takka. Kasutan puljongikuubikuid mõõdukalt, maitsestamisel, no ju siis minu naiivsuse tase ei luba mul uskuda, et inimestele suisa saasta müüakse ja soovitatakse ahnete töösturite ja kaupmeeste poolt.

Mõned hüüatused eespool kõlavad lausa paranoiliselt.
 
k 14. august 2008, kl 10.16
Ma ie saa ka sellest pirtsutamisest aru.
Ära osta siis kuupe, keegi pole käskinud, aga teise maitset peedistada pole ka vaja. Ega ma sind selle pärast rohkem austama või imetlema hakka.

Kurb on aga see, et tuttava laps kokakoolis jäigi puljongikeetmisega jänni, kuna kästi teha JUURVILJAPULJONG ILMA ABIVAHENDITETA. St. maitseained, vesi, juurikad, rasvaine, ürdid.
Ja piiga nutu äärel, kuna nii pole võimalik.
Huvitav, kuidas meie vanaemad imemaitsvaid suppe, pajaroogi, puljongit-pirukat tegid? Siis polnud neid tablette üldse olemas.

Ise kasutan kastmetes, suppides. Kui otsas ja unustanud poest tuua, siis teen ilma, pole probleemiks.

Aga kokaraamatud ei peaks jah niiväga seda propageerima. Nagu pudeli-vahukoortki.

Pläkutajale:
mis see aega ja tahtmine siia puutus? Kas kuubikukasutamine on väga suur ajavõit? Naljakas inimene..
 
katariina 14. august 2008, kl 10.24
armastan kokata, aga käin ka täiskohaga tööl. kasutan ka puljongikuubikuid ja puljongimaitseainet, vahel öko, vahel knorr, vahel santa maria. perel läheb muidi enne näljast silmanägemine ära kui mul supipuljong kondist õhtal valmis saab;)
 
k 14. august 2008, kl 10.31
Kondipuljongit keedan tihtipeale eelmine õhtu valmis. Eriti, kui maal puupliiti kasutan ja ei taha, et see "tühjalt käiks", siis katsun ikka midagi veel keema panna. ja puljongit laheb igale poole. Ka niisama joome, vahel juustusaia või pirukat kõrvale.
 
tore-tore 14. august 2008, kl 10.53
to k :

nüüd hakkas mul Sinu pärast kõht ka korisema !
 
k 14. august 2008, kl 10.58
to tore-tore:
ma ise lidun ka kohe poodi midagi head tooma:)
 
qsti 14. august 2008, kl 14.07
Mina kuubikuid ei kasuta, küll aga erinevaid fond'e.
 
peen 14. august 2008, kl 14.24
Vuihh, mida inimesed veel söövad?
Kas te aroomisoola ja muud keemiat ikka võileivapeale panete ohtralt?
Ja Delma margariini ja sardelle?
Kalapulki ja makrapulki õhtusöögiks! Väkkkk!!!!!
 
evangelina 14. august 2008, kl 14.54
Mina keedan kõik puljongid ise, jahutan, koorin rasva pealt ning valan jääkuubikukottidesse ning sügavkülma. Mul on nii looma-, kana-, aedvilja- ja seenepuljongit. Kui näen, et varud hakkavad lõppema, keedan uued. Puljong keeb ise, kui oled vahu ära koorinud, siis aeg-ajalt tuleb rasva ka koorida, kuid minu meelest täeiesti muretu tegevus ega nõua mingit eriaega.
 
maria 14. august 2008, kl 15.05
ilma säilitusaineteta puljongeid leiate ökokauplustes.
 
vuihh 14. august 2008, kl 16.28
ma tõepoolest ei osta poest aroomisoola ja muud keemiat sh margariini mittekunagi (no ok, vahest patustan ja ostan mõne margariini sisaldava küpsise), sardelle ostan üliharva, kalapulki ostan ka, aga neid nn fileepulki.....
 
väk 14. august 2008, kl 18.44
no maitse on ikka keemia, kasutage miliseid tahes, mina neid ei söö.
 
ega sa väk 14. august 2008, kl 23.07
ei peagi ju neid järama! Mõni mitte nii öko või peen , kui teie teised olete, neid nähtavasti siiski toidutegemiseks kasutab ! Tuleb tunnistsda, et ka mina!
 
katariina 15. august 2008, kl 10.35
ma ei kujuta ette kuidas ma puljongit mitme söögikorra jagu jääkuubikukottidesse niristaks ja sügavkülmas säilitan??? supi jaoks kulub puljongit ikka liitri jagu vähemalt - peaks siis eraldi sügavkülma hankima, et nelja sorti varu säilitada
 
k 15. august 2008, kl 11.52
Vat ma katariinaga jumala nõus. Puljongi keetmine nüüd nii raske küll pole, et seda külmutama peaks.
Ja mida ma selle ühe jääkuubikukesega teen? Siis juba karpidesse oleks mõttekam, nii 5,5 liitristesse või nii. Aga parem on ikka vahetult enne teha.
 
evangelina 15. august 2008, kl 12.44
Keedetakse kontsentreeritud puljong ning niristamiseks on olemas lehter, väga hea abivahend, muide. Juttu oli tegelikult toidule maitse andmisest: need kuubikud on kastmetesse ja mujale väga head. Panen ka karpidesse, supi jaoks, kuid kontsentreeritud puljongit pole vaja 5,5 l karpidesse panna. Suppide jaoks üldjuhul keedan ka siis, kui suppi teen, kuid kiireteks aegadeks on mõni karp tagavaraks. Eks igaüks tee nii, nagu talle sobib, see ju elementaarne :)
 
k 15. august 2008, kl 13.27
Sorry, tahtsin 0,5l kirjutada:)
 
katariina 15. august 2008, kl 15.51
evangelina, seda mida sa viimati kirjeldasid, on fond, mitte enam puljong:)
 
evangelina 15. august 2008, kl 16.15
Fond on see, mida poest pudelis ostad, mina keedan kontsentreeritud puljongit :) Ja puljong on see ikka, kui lahjendan või ühe kuubiku kastmesse panen. Hullult hea.
 
köögist 15. august 2008, kl 16.47
evangelina, kuidas Sa seda kontsentreeritud puljongit täpselt teed?
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Lisa postitusele link, pilt või video!  

VIIMASED TEEMAD

Fotokonkurss "Lapse Rõõm" (1)
Kuno, 21.11.14 01:37
see foorum on mädapaise (10)
taktikepp, 21.11.14 02:37
Mitte kedagi ei ole kutsuda? (4)
Rs, 21.11.14 02:21
Kiire! Põiepõletik ja määrib (5)
mhhjeerum, 21.11.14 02:52
Täna õhtul (8)
orgasmiexp, 21.11.14 01:13
Jõulukink kallimale? (3)
Liisi, 21.11.14 02:38
aku (2)
sass, 21.11.14 01:09