Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
Pikkpoiss
 
Katrin 11. juuli 2009, kl 22.40
Otsustasin pikkpoissi teha, olen siiani hakklihast kotlette ja kastet teinud, aga seekord prooviks siis pikkpoissi teha. Vaatasin, et tegemiseks on päris palju erinevaid variante, kus pannakse muna sisse, kus mitte, kus saia sisse, kus mitte, kus veeretatakse riivsaias, kus aga segatakse riivsaiaga, kus pannakse täidist sisse näit suitsupeekonit või seeni ja nii ei oskagi kohe ette võtta, kuidas siis kõige tavalisem pikkpoisi retsept käib. Kas tehakse fooliumis või lahtiselt, kaua küpseb, palju panete soola 700g hakkliha kohta jne.
Ehk lisab keegi oma lemmiku variandi, kuidas tema on teinud ja mis alati lollikindalt välja kukub. Oleksin väga tänulik.
 
Naks 11. juuli 2009, kl 23.01
Pikkpoiss on suur kotlet. Tee, kuidas tahad, lisa, mida tahd, küpseta pannil või fooliumis või kausis, kama. Kõige tavalisem retsept - no pole sellist. ma olen kümneid ja kümneid teinud, pole neist ükski sarnane, aga kõik on tavalised. Võib-olla ebatavaline oli õunatäidisega.
 
tibuliisu 12. juuli 2009, kl 13.08
http://toidupildid.blogspot.com/search/label/LIHATOIDUD%20-%20HAKKLIHA
 
Katsetaja 12. juuli 2009, kl 15.10
Täpselt, tee nii kuidas tahad! Kui otsustada ei suuda, siis võta lihtsalt üks retsept ette ja tee ära! Järgmine kord proovid mõne teise retsepti järgi. Eks hiljem on võimalus võrrelda, milline pikkpoiss meeldib rohkem. Maitsed on ju nii erinevad. Ei oskagi rohkem soovitada kui, et edukat katsetamist Sulle!
 
k 12. juuli 2009, kl 15.32
no nii ei saa ju keegi abi...

mina segan kausis hakkliha, peeneks hakitud sibulat, muna (kotletitaignasse ei pane, pikkpoisile küll),hästi natuke hapukoort, maitseaineid. saia ei pane.
mätsin ja plätsin ja loobin kaussi, et liha tihke jääks, poleks õhku liiga palju vahel.
ja ikka märgade kätega plätsin lauale sellise laia lapiku "plaadi", kuhu täidis keskele. see küll täitsa maitseasi, mida paned. keeduporgandit, poolikuid keedumune, suitsupekki, seeni, paprikat...mida vaid!
ja jälle märgade kätega tõstan ja silun pooled "üles" üksteise peale ja silun selle liitekoha kenasti kinni. näpuga olen torganud augud sisse nagu leival. ma ei tea miks, ema tegi ikka nii, harjumuse asi. vist õhuaugud.
mina ei määri pealt millegagi, vahel kui ahi kangem, siis vett pritsiga peale lasknud. aga muidu kuskil 200 kraadi juures küpsetan. ausalt - ma ei tea ühegi roa valmimisaega. kõik käib vaatamise/katsumise teel.
välja võttes las nats tõmbab, muidu pudiseb kohe laiali kui lõikama hakkad.
 
:) 12. juuli 2009, kl 15.58
No mina küll vahet ei tee pikkpoisi retseptidel ja kotletitainal. kui olen laisk, viskan käki ahju, kui viitsin, praen koteltte pannil. tainaid teen, nagu jumal juhatab ja nodi kodus on, ühest samast tainast saab mõlemat. ongi ainult vormi vahe ju. mõlemaid saab teha täidisega ja ilma, paneeritult ja ilma, suuremaid ja väiksemaid, kuidas tuju on. kotletil on pruunistunud koorikut rohkem, seega eelistan kotlette.
 
k 12. juuli 2009, kl 16.30
to :) -
minu erinevus on vaid munas ja (riiv)saias. esimest kotlettidele ei pane, kuna tahan pehmeid, muredaid kotlette. aga panen natuke saia. harvemini riivsaia. siduvaks ja täitvaks "matrejaliks".

pikkpoisile panen muna, sest see teeb kõvemaks lõpptoote, tahan ju seda lõigata, mitte et ta mureneks ja kokku kukuks. aha ei pane saia. nagunii on täidis ja mu meelest sai sinna enam ei passi.

paneeritud pikkpoissi pole küll teinud, ikka naturaalne. kotlette paneerin ja + riivsaias, vahel ka lihtsalt jahus.

ei tee "jääkidest" neid asju (nagu NODI kodus on). liha ostan alati samal päeval.
 
:) 12. juuli 2009, kl 17.04
Mis on jäägid sinu meelest? Liha lihaks, aga kui jääkideks pidada kõiki aineid, mida külmkapp sisaldab, siis teen ilmselt jääkidest küll. Ekstra poodi ei hakka minema, kui on juustu, riivin juustu sisse, kui porgandit, hapukoort, seeni, paprikat, tomatit või mis iganes muud kraami, siis kasutan seda "nodi", mis just isutab. Kas poolik paprika ja kaks viimast muna on juba jäägid? Siis meie enamuse ajast ainult jääkidest toitumegi:)))
 
kana 12. juuli 2009, kl 19.38
tee kuidas tahad aga muna ära küll pane - muna teeb kotletist/pikkpoisist kummise ja on iganenud mõtteviis. ilma püsib koos suurepäraselt.
 
kats 13. juuli 2009, kl 10.17
To kana
Mina panen alati nii pikkpoisi kui kotleti sisse ka muna, ei lähe kummiseks ega midagi. Ilma munata olen ka proovinud aga siis lagunes kotlett panni peal hakklihaks tagasi. Samuti läks pikkpoiss ahjust risti ja rästi lõhki.

Ise kasutan mõlema tegemiseks üht ja sama tainast, 1kg hakkliha, 1-2 sibulat, paar vees leotatud saiaviilu, törts hapukoort, 2spl jahu, 2 muna, pluss sool, hakklihamaitseaine jm maitseained. Alati on ülihea tulnud.
 
tean küll 13. juuli 2009, kl 11.22
to kats-vale lähenemine, et ilma munata laguneb laiali. kui tainast sõtkuda,kloppida rohkem,ei lagune midagi. Ise ei tohi muna süüa, sellepärast tean, aga ega pikkpoiss sellepärast söömata jää.Hapukoor teeb aga pehmeks
 
mina 13. juuli 2009, kl 12.44
aga hiljuti siitsamast sain idee kasutada hapukoore asemel kohvikoort. Uskuge, jäävad head mahedad, meie perele meeldis ja nüüd on jäänud meie firmaretseptiks kotlettide juures: hakkliha(ise tehtud), mugulsibul,kohvikoores leotatud sai, toores kartul- porgand, sool-pipar/kogu mass läheb hakklihamasinast läbi/. Muna ei pane, lihasegu ei peksa ega loobi, lihtsalt segan käega läbi. Samast teost teen frikadellid, kotletid ja pikkpoisi. Ei lagune, ei ole kõva.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Lisa postitusele link, pilt või video!  

VIIMASED TEEMAD

Tiigi 6 (1)
K, 30.07.14 11:50
Tervise paradiis (8)
hoiatus, 30.07.14 11:51
Emahoroskoop
IFF24, 30.07.14 10:23
Seksiturism Hispaanias
vallatud, 30.07.14 10:22
panga apsakas? (4)
leena, 30.07.14 11:43
FB mure (piltide lisamine) (1)
suvi, 30.07.14 10:47
Siin viimane hetk (2)
Nii ehk sa, 30.07.14 11:06
mitu küsimust (4)
kogemustet, 30.07.14 11:57