Aasta üldine tendents on intriigide, manipulatsioonide ja salakavaluse võimendumine. Võib öelda, et aasta on edukas avantüristidele ja sotsiopaatidele. Intriigidest peaks hoiduma. Kui ei suuda, siis mine lõpuni ja kasuta neid võimalusi. Ahvi iseloom sarnaneb suure mahhinaatori, spekulandi, manipuleerija, ent seejuures lõbusa selli Ostap Benderi omale, kes on alati valmis lõbutsema. Sellel aastal peab kõike tegema suure kergusega ning mänglevalt. Ei tohi liialt palju pingutada, aga ka poolel teel ei tohi peatuda.

Nendele, kes on harjunud kõike raske töö ja täpse planeerimisega saavutama, kujuneb see aasta keeruliseks, kuna nõuab kiiret reageerimist, hetkelisi plaanide muudatusi ning kergust otsuste langetamisel. Ka kõige ausamad inimesed ei saa siin hakkama ilma väheste pettusteta. Sellega peab leppima. Võib kujutleda, et oled karnevalil, kus kõik on veidi purjus ning miski ei lähe päris plaani järgi.

Kõikvõimalikud grupid ja liidud, mis on Ahviaastal loodud või vanad kollektiivid, kuhu on võetud ka uusi töötajaid, suurendavad tunduvalt tootlikkust. Aasta pakub hulgaliselt ootamatuid võimalusi.

Tuliahvi aastal ilmutab stiihia end kiirusega, eredusega ja reaktsioonide tugevusega. Ent Tuli lisab ka kaost, agressiivsust ja konfliktsust.

Tuli on ettearvamatu ja kipub kõike hävitama. Kui see stiihia pole sinu jaoks, hoia end parem kaugemale kõigest sellest, mis põletada võib. Kui aga oled valmis lõpuni minema, siis mine, kuni kõik on veel kuum. Tulemärkide aastatel sündinud inimestele avaneb võimalus end ilmutada, realiseerida oma liidriomadusi ning teha seda, mis pole viimaste aastate jooksul õnnestunud.

Kui sa ei tea, milline on sinu looma-aasta märk, siis selle kohta leiad infot nendest artiklitest: Looma-aasta märk — mida see sinu kohta ütleb ja Hiina horoskoop: looma-aasta märk näitab, milline partner sa oled

ROTT

Töö ja isiklik elu

Edukas aasta, eriti tööl. Rott on edu saavutamiseks palju teinud. Ning kui näis, et mõningaid tema pingutusi ei hinnatud vääriliselt, siis seda vaid seetõttu, et triumf oli lükatud nimelt sellele aastale. Nüüd peab kõik paika loksuma ning ka tasu ei lase end oodata.

Viljakas on just aasta esimene pool, eriti kaks esimest nädalat, alates 4. veebruarist. See on hea aeg tutvumisteks ning romantilisteks kohtumisteks.

Üksikud Rotid peaksid hetke ära kasutama ning asuma aktiivselt suhtlema. Kindlas suhtes olevad Rotid aga eelistavad aasta esimesel poolel abielluda.

Esimene poolaasta sobib materiaalseteks paigutusteks. Ent see on ka paljude võimaluste realiseerimise aeg. Siin tuleb aga täpselt aru pidada, kui palju ollakse valmis riskima.
Aasta teine pool on soodus kõige selle lõpetamiseks, millega esimesel poolaastal algust tehti. Nüüd ei tasu enam uuega alustada. Kõik, mis alguses on edukalt alanud, võib lausa ebaõnnestuda. Eriti puudutab see sidemeid, mis vajavad aega, et toetust leida. Rotid aga paraku seda teha ei armasta ega ka oska. Suhteid peab pidevalt turgutama.

Tervis

Suur aktiivsus aasta alguses võib tekitada väsimust või stressi. Seetõttu on soovitav enne suve keskpaika puhata või vähemalt leida endale nädal või kasvõi paar päeva hingetõmbeks. Tasub karta stressi ja üleväsimust, sest kui kõik kulgeb nii edukalt, siis on ju keeruline peatuda ja puhata. Ometi on seda vaja.

Muutuste raamatu ettekuulutus

Kui oled kannatlik, siis täituvad sinu soovid.

PÜHVEL

Töö ja isiklik elu

Sinu jaoks on see aasta parem eelmisest, mil paljud ettevõtmised ei laabunud kohe üldse. Nüüd läheb kõik hästi, ning võid saada kätte ka oma kauaoodatud raha. Soovitav on alustada remondiga, ehitusega või eluaseme ostmisega — kõige sellega, mis on seotud kinnisvaraga. Kui midagi sellist ei ole plaanis, ehita kasvõi koerakuut või suvilasse kuur. Kui ülalnimetatud tegevustest vabatahtlikult hoiduda, võivad tekkida kaotuste või soovimatute asjaoludega seotud sundolukorrad, mil tuleb vastu tahtmist kolida.

Aasta sobib tõusuks karjääriredelil, uute kõrguste ja alade vallutamiseks. Kui oled aastaid edasi lükanud soovi vastutusrikkama ameti saamiseks, siis nüüd on õige aeg sellest ülemustega rääkida. Võivad nõustuda. Aasta on ka soodne pereelus, sidemete taastamiseks lähedastega, suhete kindlustamiseks abikaasade vahel või ammuse kallimaga. Kevade lõpp ja suve algus on parim aeg tutvuste sobitamiseks. Võimalik, et sel ajal ootab sind uus armastus.

Tervis

Tähelepanu tuleb pöörata seedimisele. Eriti suve lõpus ja sügise alguses. On oht üle süüa või saada toidumürgitus. Pea meeles, et mitte kõik seened ei ole ühtemoodi kasulikud.

Muutuste raamatu ettekuulutus

Ära pööra tähelepanu takistustele. Võta vastu kõik uus ning lase oma loomingul lendu tõusta.

TIIGER

Töö ja isiklik elu

Ahv on Tiigri jaoks keeruline vastane. Tuliahvi aasta pole lõbusate ahvikeste, vaid suure röövelliku looma aasta. Hindude arvamust mööda on selle aasta valitseja ahvide Kuningas, kes on võrdne jumalatega. Tiigrit ärritab Ahv, kes heidab talle pidevalt väljakutseid. Kui Tiiger on tõeline, kui ta on oma loomult võitleja ning võtab need väljakutsed vastu, siis ta võib võita. Ent tal tuleb võita kord korra järel ning vastata üha uutele väljakutsetele. Sellel aastal ei õnnestu hinge tõmmata. Kõik, mida Tiiger küünte ja hammastega saavutab, on tema. Kaitseseisundis läheb tal tarvis vastupidavust ja intuitsiooni.

Aasta alguses ja kevad-suvel on hea reisida. Reisid võivad panna aluse uutele suhetele nii äris kui ka armastuses.

Sel aastal peab Tiiger tegema palju sellist, mida ta eriti teha ei taha. Tal ei tasu püüda kõigega ise toime tulla. Võiks paluda abi ning see ka vastu võtta. Ning just nimelt seetõttu võivad paraneda peresuhted ning moodustuda uued — nii sõbra- kui ka armusuhted.
Naine Tiiger on harjunud olema iseseisev. Sellel aastal ei tasu viskuda meest päästma, kellele on röövlid kallale tunginud. Anna tal endal sind päästa, ja siis võib juhtuda, et ta abiellub sinuga. Või vähemalt teeb katset.

Tervis

Sellega on kõik korras. Peaasi, et sa Ahve taga ajades midagi ära ei murra. Aasta võib tuua traumasid vaid juhul, kui hüppad õnnetult või üritad haarata rohkem, kui suudad kinni hoida. Näidates oma jõudu on oluline õigel ajal peatuda, et mitte mingi ninasarviku pärast oma käppa vigastada.

Muutuste raamatu ettekuulutus

Ära tee liigseid liigutusi, uuri ennast, teisi ja ümbritsevat maailma. Sind ootavad imelised avastused.

KÜÜLIK

Töö ja isiklik elu

Aasta on väga ebatavaline selles mõttes, et Küülik on oma loomult individualist. See aasta on aga edukas nende jaoks, kes karjas elavad. Karja võib koguneda ka teiste erinevate loomadega. Ent kahe Küüliku liit saab eriti viljakas olema. Sellel aastal paistab Küülik eredalt silma, tal tekib soov olla liider, ilmutada oma annet ja võimeid. Kui kollektiivis on kaks Küülikut, peavad nad väga targalt teineteisega suhtlema. Kui teineteist kiita ja toetada, võib saavutada enneolematuid tulemusi. See on üks kõige parem aasta viimase 12 aasta järel.

Küülikud peavad nüüd kõiges oma intuitsioonile toetuma. Nende jaoks, kes tahavad iseseisvalt töötada ega soovi teistega koostööd teha, nõuavad samad ettevõtmised lisainvesteeringuid.
Aasta on eriti soodne naissoost Küülikutele. Kui Küüliku-piiga soovib last, oleks hea endale Ahvilaps sünnitada. Ahvid sobivad hästi Küülikutega. On suur šanss saada endale andekas laps. Sõna „andekus“ saadab Küülikuid terve selle aasta. Ilmutades oma andeid, on võimalik ka kohtumine oma partneriga. Sel aastal on võimalikud mitmed muutused. Küülik peaks olema nende autoriks, mitte objektiks.

Tervis

Tormiline elu on väsitav. Küülikud peavad aga eriti hoidma nende jaoks tähtsaid organeid ning andma neile puhkust. Kirjanikel on nendeks silmad ja pea, ärimeestel — süda ja närvid, muusikutel aga käed ja kõrvad. Millega teed tööd, seda ka hoia.

Muutuste raamatu ettekuulutus

Suhtle lastega ning ole ise kui laps. Vaata maailma erapooletult, lahtiste silmadega ja sa näed seda, mida poleks oodanudki näha.

DRAAKON

Töö ja isiklik elu

Draakon ja Ahv on otsekui kaks venda, kes pidevalt naljatavad teineteisega ning omavahel jõudu proovivad. Koos on neil lõbus ja huvitav, ometi tunnevad nad end rahutult.

Ahvi aktiivsus meeldib Draakonile. Talle meeldib olla sündmuste keskel. Sellel aastal tulevad aga sündmused ise tema juurde. Kõike juhtub. Ühelt poolt tunneb ta end kui kala vees. Ent teisalt ei õnnestu tal teha seda, mida ta armastab — jätta asju pärastiseks. Aeg muutub sellel aastal mitte ainult rahaks, vaid lausa käega katsutavaks. Draakoni jaoks pole see lihtne. Sellel aastal ei tohi tal olla mitte mingeid lõpetamata töid ega selgeks rääkimata suhteid.

Draakon peab lõpetama kõik, mis jäi viimase 12 aasta jooksul lõpetamata. Tuleb endale selgeks teha, kes sa selline oled ja mida tahad. Suure aktiivsuse tõttu võivad tekkida konfliktid. Samaaegselt uute sidemete loomisega võivad puruneda vanad. Peab hoolega läbi mõtlema, kas oled ikka tõesti valmis kaotama seda tööd või neid sõpru. Väga ettevaatlik tuleb olla sõnadega. Pole vaja solvata neid, kellest sa ei taha lahkuda.

Draakon oskab mõtlematult öelda. Tal on väga tugev õiglustunne, mida ta lihtsalt peab demonstreerima. Ent Ahvi aasta on intriigide ja diplomaatia aasta. Peaks olema kasvõi väheke diplomaatilisem, et mitte kaotada kõike, mis võib sel aastal edu tuua.

Tervis

Eriti tuleb hoida oma hingamisteid, sest vahel tahaks nii väga tõtt öelda, et see jääb lausa kurku kinni.

Muutuste raamatu ettekuulutus

Pöördu inimeste poole. Sind toetavad isegi need, kellega sa arvestanud pole. Ole otsustav ja järjekindel, nii saavutad, mida tahad.

MADU

Töö ja isiklik elu

Madu on tark ja võimeline võõraid konflikte lahendama. Ent ta loob osavalt ka oma isiklikke intriige ning manipulatsioone. Sellel aastal on ta oma sõiduvees. Ta on kõigile vajalik, teda kaasatakse kõikjale, kõik hakkavad teda armastama, tänama, tegema talle kingitusi, et ta vaid igast algatusest osa võtaks. Vahemehe ja rahusobitaja roll on Maole sel aastal väga kasulik.

Teisi ühendades ja lepitades, saab ta hulga raha, kasulikke sidemeid, uusi tutvusi ning teisigi kõikvõimelikke hüvesid. See on just see kuldkalakese efekt, kui aidates teisi, võib omandada palju kasulikku endale. Ometi tuleb arvestada asjaoluga, et Maole on omane sattuda oma rollis liigselt hoogu. Võib ju aina üritada lahendada teiste probleeme, ometi võib sellega ka alt minna. Teame ju, et sel aastal pole üksnes Madu intriigideks ja salakavaluseks võimeline. Lahendades teiste inimeste konflikte ja tülisid, võib Madu olla edukas. Ent üritades lahendada isiklikke peretülisid, võib ta kaotajaks osutuda. Tänamatus ootab teda mõlemalt poolt.

Üldisel aktiivsel ja liikuval taustal paistab Madu võitjana. Ta oskab osaleda kogu sellel eluks nimetataval peol, samas säilitab ta teatava külmaverelisuse ja eemaloleku. Üksikud Maod võivad sel aastal edukalt abielluda.

Tervis

Haaratud teiste probleemide lahendamisest, võib Madu jätta unarusse oma tervise. Tegelikult see aasta ei ohusta tervist. Seda tuleb vaid jälgida ning ei tohi ohumärke ignoreerida.

Muutuste raamatu ettekuulutus

Nüüd, kus õnn on sinu juures, karjäär aga liigub edasi ja kõrgemale, ära unusta neid, kes on sinu kõrval ning kelle olukord võib raske olla.

HOBUNE

Töö ja isiklik elu

Sellel aastal püsib Hobune kindlalt sadulas. Ta saavutab edu kõiges ning teda ootab kuulsus ja au. On võimalus saada juhtivaks spetsialistiks nendel aladel, kus oldi varem vaid statist. Kui ta pretendeerib uude kollektiivi, on suur tõenäosus, et kümnest valitakse nimelt tema välja. Kindlasti tuleb nõustuda, sest kui sa sinna ei lähe, siis ei juhtu sinuga midagi. Et võita, tuleb mängida.
Tegutsemine võib sisse tuua palju raha. Ent üksinda raha teenida on Hobusel sel aastal keeruline. Aidates teistel teenida, on ta ka ise võitja.

Armastuses on Hobusel hea aasta. Tark Hobune hoiab alati eemale intriigidest, kuna teadvustab endale nende perspektiivitust. Sellel aastal tuleb seda õilist tendentsi eriti hoolega hoida, muidu võib sadulast lennata. Niipea kui algavad kuulujutud ja intriigid, astu kohe kõrvale ning seisa uhkelt eemal. Sest sealt, kust algavad intriigid, lõpeb Hobusel vedamine.

Tervis

Aidates sel aastal teisi, peab Hobune olema valvel, et mitte enda tervist kahjustada.

Muutuste raamatu ettekuulutus

Olukorrad tõukavad sind tegutsema. Tegutse! Inimestega tuleb olla äärmiselt diplomaatiline.

KITS

Töö ja isiklik elu

See on muutuste aasta. Eelmisel aastal õnnestus palju, ent nüüd on vaja kiiresti ümber orienteeruda ning teha midagi teisiti, mitte nii, nagu oled harjunud. Siin on oluline sattuda muutuste voogu, sel juhul võib aasta tulla edukas ning tuua veelgi paremat kui eelnev. Tarvis on vaid silmas pidada, et edu võib saabuda ootamatutes vormides, ootamatutest allikatest, ootamatutelt inimestelt. Vahel tahaksid keelduda, ent on tarvis nõustuda.

Sellel aastal on Kitsel keeruline oma isiklikke plaane ja ideid ellu viia ning veenda teisi nende hädavajalikkuses. Paljud saavutatud nõusolekud kaotavad jõu, ning kõike tuleb alustada otsast peale. Ent mäng väärib küünlaid. Kui see kõik läbi teha, võib aasta üpris edukaks osutuda nii äris, eneserealiseerimisel kui ka loomingulises ja vaimses arengus.

Et esitada oma ideid, on soovitatav kaasata abilisi, kes sind tutvustavad ning veenavad vajaduses sind aidata. Pane tähele, et see on partnerluse aasta. Abilisi tasub kasutada ka juhul, kui on soov tutvuda, romantilisi suhteid sõlmida või perekond luua, sest sõbrad leiavad Kitsele rõõmuga kellegi palju parema kui kitse. Iseseisvad tutvuse sobitamised võivad ebaõnnestuda.

Tervis

Hoia oma kõrvu. Nii puhtfüüsiliselt kui ka sellepärast, et ümberringi on palju keelepeksu ja valet.

Muutuste raamatu ettekuulutus

Aeg soodustab sinu ettevõtmisi, oled tipus, ent ole ettevaatlik — üleval puhub tuul.

AHV

Töö ja isiklik elu

Kummalisel kombel peab spontaanne Ahv sellel aastal igat oma sammu hoolega läbi mõtlema ning planeerimisega tegelema. Seda sellepärast, et ta võib suunata nüüd oma liikumist 12 aastaks ette. Tekivad võimalused, mida ei tasu ära põlata. Praegu on eriti viljakas aeg, mida tuleb ära kasutada. See, mida võib nüüd teha kahe minutiga, nõuab järgmisel korral aastaid. Ent haarates järjekordse võimaluse järele tuleks siiski oma intuitsiooni kuulata. Sel aastal on parem üksinda töötada.
Kui Ahv saab aru, et see töö ning need suhted on ammendunud, siis võib julgelt tõusta ning lahkuda. Vastasel juhul tekib oht istuda ebameeldival kohal veel 12 aastat. See puudutab ka isiklikke ja sõbrasuhteid. Nendega, kellest on ammu aeg lahku minna, tuleb suhted lõpetada. Sel aastal on just see võimalus, mil võib minna eikuhugi ning kohata seal kedagi palju paremat. Vaja on lahti lasta kõikidest, kes pole vajalikud ning vabastada koht uutele. Pole tarvis karta, et jääd üksi või ilma tööta. Pigem karda üksindust kellegagi koos.

Tervis

Aasta teisel poolel võivad tekkida günekoloogilised probleemid.

Muutuste raamatu ettekuulutus

Sinu koht on seal, kuhu kutsub sinu süda. Seal ootab sind rõõm ja heaolu.

KUKK

Töö ja isiklik elu

Tekib palju valesid võimalusi, avantüüre, intriige … Peab olema väga hoolikas otsides pakutud prahi seast pärlit. Ent see on ju Kukkedele omane tegevus. Tuleb olla ettevaatlik, mitte liialt naiivne ega usaldav, sest see ei ole see aeg, mil võib kõiki võimalusi kasutades hästi teenida, ning ka lõbusalt elada. Aasta on hea peresidemete tugevdamiseks ning poolelijäänud asjade lõpetamiseks. See on soodne aeg ka eneseharimiseks. Samas ei ole õige kõike kõrvale visata ning millegi täiesti uuega alustada. Parem on omandada uusi teadmisi, et neid järgmisel aastal kasutada saaks.

Kindlasti ei tohi alluda provokatsioonidele ega intriigidele. Hoia oma sisemist rütmi ning usalda intuitsiooni. Ära lase väljast tulevatel jõududel ennast eksitada. Finantsiliselt tuleb küllalt hea aasta.

Armastusega pole just kõik hästi, sest intriigid, riiud ja konfliktid on võimalikud ka isiklikus elus. Ära allu ühelegi provokatsioonile.

Tervis

Kuked peavad oma südant hoidma. Kasuks tulevad pikad jalutuskäigud mere ääres. Ent mitte mingit jooksmist!

Muutuste raamatu ettekuulutus

Sind ootab armastus. Püüa, et see ei sunniks sind vanadest sõpradest lahti ütlema.

KOER

Töö ja isiklik elu

See on aasta, kus on võimalus autole järele jõuda ning rooli taha istuda. Sellest unistab ju suur osa koertest. Võib saavutada endale ja teistelegi ootamatuid kõrgusi karjääris, millegi uue loomist … See, mida oli kaua ja tasapisi tehtud ning ei õnnestunud, laabub nüüd suurepäraselt. Sündmused kulgevad ketina: äri meelitab ligi sponsoreid, sponsorid paigutavad raha, raha toob armastuse. Niipea kui üks lüli vahele jääb, puruneb kõik.

Kasuks tuleb enesearendamine. Tasub riskida ning laskuda avantüüridesse ning üritada ära kasutada kõik avanevad võimalused. Tuliahv koos Koeraga on parim tandem. Kõik need mitmetasandilised plaanid, kus on tarvis olla üheaegselt neljas kohas, hirmutaksid teisi. Koerale sobib see aga suurepäraselt.

Armastus on sel aastal võimalik vaid seoses töökohutuste täitmisega. Uued suhted võivad tekkida kõikvõimalikel tööga seotud üritustel. Täiesti kasutu on otsida armastust klubidest või puhkusel.

Tervis

Sügisel võib olla probleeme seljaga, seetõttu on soovitatav massaaž või ravivõimlemine. Parem oleks alustada seljaga tegelemist suvel, et see peaks sügisel vastu. Sügisel aga võiks võtta veidi aega ning sõita puhkama.

Muutuste raamatu ettekuulutus

Veel veidi sihikindlust ja pingutust ning see, millest oled unistanud, mille kallal aastaid vaeva näinud, läheb täide. Kui on olemas valik, kas oodata ära või riskida, siis riski.

SIGA

Töö ja isiklik elu

Tuleb väga huvitav aasta. See ei pruugi eriti edukas näida, ometi on võimalik paljut saavutada. Pingutades minimaalselt võib terve aasta hästi elada. Sama hästi kui eelmistel aastatel, kui oli vaja teha suuri jõupingutusi. Hea aasta, ent niisama rannas lesimine ei õnnestu samuti. Arenda oma äri, tee teatud ümberpaigutusi, investeeri. Aasta on sobilik igasuguseks rahaga manipuleerimiseks — laenu võtmiseks, laenu andmiseks, raha paigutamiseks millessegi.
Jutt ei käi summadest, millega riskides võivad juhtuda saatuslikud muudatused. Sigadel ei tasu üldse sellel aastal millegi saatuslikuga tegeleda.

Eelmine aasta oli Seale küllalt keeruline ning nüüd on antud aega puhkuseks ja jõudude taastamiseks. Kuluta raha täisväärtuslikuks puhkuseks.

Isiklikud suhted vajavad kindlustamist ja investeeringuid. Sest see, mida andestati eelmisel keerulisel aastal, ei lähe sel aastal enam läbi. Vaja läheb kompvekke, lilli, väljasõite ja jalutuskäike. Uued suhted — kui need on vajalikud — kujunevad sama kergesti kui kõik muugi uus sel aastal.

Tervis

Uusi haigestumisi ei ole ette näha, ent oluline on pöörata tähelepanu kroonilistele haigustele, kui neid on. Katsu oma organism korda seada.

Muutuste raamatu ettekuulutus

Ole valmis suurteks muutusteks. Jälgi number seitset: 7 päeva, 7 kuud, 7 nädalat, 7.kuupäev, 7.kuu. Selle numbriga võivad tähtsad sündmused seotud olla.