Arvestades seda, kui palju eelajaloolistesse koobastesse käsi joonistati, tundub, et inimkäsi on pakkunud inimkonnale huvi aegade algusest peale. Arheoloogilised avastused näitavad, et vanad tsivilisatsioonid tegid käsi kivist, puidust ja elevandiluust.

Hiina keiser kasutas 3000 aastat e.m.a. dokumentide allkirjastamiseks oma pöialt. Viiteid käelugemisele on leitud vanadest vedadest, piiblist ja semiitide kirjutistest. Aristoteles (384-322 e.m.a.) avastas Hermese altarilt traktaadi hiromantia kohta. Julius Caesar (102-44 e.m.a.) hindas mehi käejoonte järgi.

Kahjuks sundis katoliku kirik hiromantia põranda alla minema, kuulutades selle saatana kummardamiseks. Igaüks, kes selle vastu huvi üles näitas, mõrvati. Kiriku mõju vähenemisega ühiskonnas sai terve mõistus võitu. Sellised tuntud inimesed nagu Paracelsus (1493-1541) ja Fludd (1574-1637) tõstsid oma kirjutistega hiromantia “lugupeetud teaduste” hulka.

19. sajandi Saksimaa kuninga ihuarst dr. Carl Carus võrdles käejooni isiksuse omadustega. Edusammud geneetikas, psühholoogias ja kohtumeditsiinis on toonud hiromantia kaasaega.

Scotland Yard võttis 1901. aastal sõrmejäljed kuritegude uurimisel asitõenditena kasutusse. Nahamustreid uurivad arstid (dermatoglüüfikud) on avastanud seose geneetiliste anomaaliate ja ebatavaliste märkide vahel käel. Uuringud on tõestanud seost teatud sõrmejäljetüüpide ja südamehaiguste vahel.

Mis on hiromantia?
Hiromantia on nõustamismeetod, mis sai alguse Indias üle 3000 aasta tagasi. See moodustab ühe osa ulatuslikust uuringust, millele viidatakse kui Samudrik Shastrale ja mis tähendab teadmiste ookeani. Hiromantia on Samudrik Shastra alajaotus ja tegeleb konkreetselt käe uurimisega.

Kas hiromantia on ennustamine?
Ühesõnaga öelduna: ei. Hiromantia algupärane eesmärk oli isiksuse hindamine ja nõustamine. See süsteem võimaldab mõista inimese emotsionaalseid kalduvusi, teadvust ja alateadlikke hirme, takistusi ja tugevusi.

Kas hiromantia abil on võimalik ennustada?
Hiromantia abil ei ole võimalik ennustada. Aga hing ja ihu on omavahel seotud ning negatiivne või positiivne mõtlemine mõjutavad meie heaolu. Harjumuspärase mõtteviisi tõttu kordame tulevikus sageli sama käitumismudelit mis olevikus. Kui me mõistame oma käitumise ja mõtlemisviisi mudelit, siis võime isoleerida negatiivsed käitumistsüklid ja asendada need positiivsetega. Hiromantia võimaldab neid mudeleid mõista. See informatsioon aitab teil kujundada oma saatust.

Kuidas hiromantia toimib?
Hiromantiat on kõige parem vaadelda kui dünaamilist protsessi. Käejooned ei ole raiutud kivisse. Kuna käejooned peegeldavad meie mõtlemist, peegeldavad need jooned ka muutusi, kui meie hoiakud ja käitumismudelid muutuvad. Tegelikult on väikesi muutusi märgata iga kolme kuu tagant.

Kumba kätt loetakse?
Oluline on vaadata mõlemat kätt. Aktiivse käe (tavaliselt kirjutamiskäsi) ja passiivse käe kombinatsioon näitab, mille te olete läbinud (passiivne) ja kuhu te lähete (aktiivne).

Käe kuju tähendus
Klikka pildile ja loe, mida käekuju Sinust kõneleb.

<b>Mõlajas käsi</b><P>Nii nagu nimi näitab, on sellise käe sõrmed mõlakujulised. Sellist kätt iseloomustab suur pöial ning peopesa kuju ei ole ühtlane. Peopesa on allosas äärmiselt lai ning läheb sõrmede juures kitsamaks.<br> Sellise käega inimesed on kujutlusvõimelised, nad avastavad uusi asju ja viivad sisse uuendusi. Nad janunevad teadmiste järele, on loomult rahutud ning erutuvad. Nad on energilised ja väledad ning neile meeldib riskeerida. <br>
<b>Amet: </b>sellise käega inimesed on tavaliselt käsitöölised, leiutajad, maadeuurijad, meremehed, astronaudid ja insenerid.

Mida näitab sõrmede kuju?
Klikka sõrmele ja loe, mida sõrme kuju Sinust kõneleb.

<b>Mõlajad sõrmed</b><P>See inimene on pragmaatiline ning tema lähenemine elule on realistlik. Talle meeldib reisida ja värskes õhus viibida. See inimene ei karda püüda seda, mida ta tahab, ning ta krabab koogist alati suurima tüki. <P>Töö on tema jaoks prioriteet. Ta on loominguline, aktiivne ja energiline.
<b>Sõlmelised sõrmed</b><P>See isik on äärmiselt praktiline ja plaanib iga astutavat sammu. Ta on arvestav ning riskimine ei meeldi talle. See võtab tema elust palju spontaansust. Kuna ta plaanib nii palju ette, ei õpi ta elukunsti. Pidev planeerimine ja muretsemine võib muuta ta närviliseks.
<b>Koonilise kujuga sõrmed</b><P>Selline inimene on ilu suhtes tundlik. Ta hoolitseb oma garderoobi eest ning talle meeldib elada meeldivas ümbruses. Ta on intellektuaalne ja andekas idealist. Ta on õnnistatud oskusega käigu pealt mõelda ning ta hindab olukordi kiiresti. 
Tal on kindlad veendumused ning mõnel juhul on ta õnnistatud isegi ülemeeleliste võimetega. Aga peab olema ettevaatlik, et tunded temast võitu ei saaks.









Põhjalikuma käejoonte tähenduse seletuse leiad siit: