Käes on aeg, mil paljud seavad enda ette uusi pikaajalisi eesmärke ja on nõus nende nimel kannatlikult ja visalt töötama. Ambitsioonid ja võimujanu võivad kohati kasvada väga suureks. Samas Kaljukits ei näita seda avalikult välja, pigem tegutsetakse halli kardinali kombel kusagil tagatubades. Tegutsetakse võimu ja positsiooni kindlustamise ja tugevdamise nimel.

Pehmemal tasandil on nüüd eriti oluline vastutus — meil kõigil tuleb rohkem vastutada nii oma sõnade kui ka tegude eest. Samuti tuleb rõhuda tööle ja distsipliinile, sest kergelt ei tule nüüd midagi. Kiirustamine, hooletus ja pealiskaudsus löövad valusasti vastu näppe.
Kuid selline seis on väga soodne nii pikaajaliste ja kaugesse tulevikku suunatud eesmärkide seadmiseks kui ka igasugust püsivust ja kannatlikkust nõudvate ettevõtmiste alustamiseks.

Selline talve alguse mõju kestab laias laastus kuni järgmise aastaajani — kevade alguseni. Tugevam mõju kestab kuni 20. jaanuarini, mil Päike siseneb Veevalaja märki.

Konkreetselt vaid sellel nädalal mõjutab meid Veenuse-Uraani harmooniline asetus. See seis toob vaheldust ja elevust suhetesse, pidades silmas eelkõige seltskondlikku ja romantilist plaani.

Nädalas annab tooni ka Merkuuri ja Neptuuni pingeseis, mis võib põhjustada probleeme kommunikatsioonis, liikluses, sides, arvutite ja muude keeruliste süsteemide töös. Ebasoodne aeg mistahes juriidilisteks protseduurideks, samuti siduvate lepingute sõlmimiseks.