Uue aasta kaardis on täpne Kuu ja Uraani ühendus Jääras (Kuu 0.36, Uraan 0.50 Jääras) pluss Päikese ja Pluuto ühendus Kaljukitses. Päike ja Kuu on alati kaardi ühed olulisemad näitajad, samas on Uraan ja Pluuto aga kõige suuremate muutuste ja transformatsioonide sümbolid.

Kuu on sümboolne värav alateadvusse kõigis tema kihtides ja sügavuses. Suures plaanis sümboliseerib Kuu masse, Maa elanikke tervikuna, kogu inimkonda. Uraan on muutuste, revolutsiooni ja uute alguste sümbol. Kuu ja Uraani ühendus on omakorda Jäära alguses (kogu sodiaagiringi alguspunkt), mis seega sümboliseerib see seis justkui kahekordset Suurt Algust.

Uraani selline asend toob kaasa ka rahutust, üleüldist ootusärevust, igatsust millegi uue ja vabastava järele. Uraan võib olla seotud ka ehmatuse, šoki, äkiliste sündmustega. Kuid isegi kui peaks ette tulema purustusi ja kataklüsme, viivad need lõppkokkuvõttes vabanemise ja uuestisünnini masside ja inimkonna ühisteadvuses. See võib olla massilise taipamise aeg enda ja elu märksa suuremast ühtekuuluvusest ja sügavusest (tugevad Kalade märgi ja Neptuuni mõjud kevadpunkti kaardis).

Seega rahvas (Kuu) maailma eri paigus mässab (Uraan) ja keeldub allumast vanale süsteemile. Uraan võib tuua äratundmise tegelikust olukorrast ja see omakorda muudab võimatuks sama süsteemi jätkusuutlikkuse — mistõttu valitsevad jõud ja domineeriv ühiskonnakorraldus (Päike) peavad oma positsioonid loovutama või siis põhjalikult muutuma (Pluuto).

Teisel tasandil sümboliseerib Kuu ka loodust — mis väga tihti on seotud inimhinges ja alateadvuses valitseva olukorraga. Ning Päike sümboliseerib inimest tema tänases eneseteadvustamises. Sel juhul „mässab” loodus ja inimene peab taanduma või põhjalikult oma suhtumist ja seisukohti revideerima.

Kevadpunkti kaart (toimib kevadest 2012 kevadeni 2013) 20. märtsil 2012 (kevade algushetk, mil Päike on alati 0.00 Jääras) viitab samuti muutustele, eelkõige muutustele mõtlemises — Merkuuri ja Uraani ühendus, Merkuur samal ajal retrograadne (Maalt vaadates tagasiliikuv). Võimalik, et 2012 sunnib meid kõiki oma mõtetes ja ideedes olulisi korrektiive tegema. Tuleb hakata paljudele asjadele uudse ja tavamõttes ehk isegi veidra või tavatu pilguga vaatama.

Kaardis moodustub topeltvõimas Suur Trigoon (loetakse väga õnnelikuks ja edasiviivaks seisuks) Jupiteri-Liliti ühenduse — Marsi — Pluuto vahel. See Suur Trigoon sümboliseerib uut energiat ja uut jõudu või siis energia ja elujõu (Marss) uuenemist, uuestisündi, transformatsiooni (Pluuto) ja seda läbi erilise/müstilise (Lilit) avardumise ja laienemise (Jupiter).

Kuna Liliti ja Jupiteri ühendus on Sõnnis (kõige püsivam Maa märk), tekib suur kiusatus seda seisu tõlgendada nii, et „Taevas tuleb Maa peale” või „Taevast tullakse Maa peale”…:) Jupiter koosmõjus Uraaniga (Uranos — Taevas) on kõige avarama ja suurema mõeldava keskkonna sümbol — ja selleks on vaieldamatult maailmaruum, kosmos.

Suur üllataja ja vabastaja Uraan võib aga tuua meile kõigile selguse hoopis sellest, et tegelikult on peegeldab nn „väline füüsiline maailm” meie endi sisemist maailma — meie sisekosmost, meie enda tegeliku vaimse ja hingelise olemuse piiritut ja lõpmatut avarust. Et me saame sellest lõpmatust avarusest ja tegelikult iseenese lõpmatust potentsiaalist teadlikuks.

Väga kõnekas on kevadpunkti kaardis ka Kuu ja Neptuuni ühendus Kalade alguses, mis jälle viitab nii soovide-lootuste kui ka hirmude-kartuste ülisuurele osale masside teadvuses. Suures osas Lääne Euroopas jääb see ühendus veel ka niiöelda Kalade ehk siis 12. majja, mis võimendab selle ühenduse mõju väga oluliselt. See on ülitundlik ja sensitiivne seis nii heas kui halvas. Positiivsel juhul avastavad paljud endis uusi varjatuid võimeid, kogevad uusi dimensioone ja naudivad head läbisaamist iseenda „Kõrgema Minaga”. Need, kes ei suuda suurenenud psüühilise vastuvõtlikkusega toime tulla, peavad hakkama saama võimalike psüühiliste probleemidega.

Selle seisu ülitundlikkus ja vastuvõtlikkus võib väljenduda ka selles, et ollakse vastuvõtlikumad nii viirustele kui ka kõikidele muudele välistele mõjutustele. Samas jällegi — vastukaaluks suureneb empaatia, ühtsustunne ja hoolivus.