Skorpion on sügavuste ja kirgaste äratundmiste märk — juhul kui ollakse võimelised tõele näkku vaatama ja julgeda laskuda „hinge põhjatusse”. Saturn annab selleks püsivuse ja distsipliini — ollakse suutelised tegema tööd iseendaga, minema asjade tuumani — ja laskuma kui vaja ka iseenda „sisemise põrguni” ja siis seda teadvustades oma hingepiinadest vabaneda. Saturni-Pluuto sekstiil mõjub veel ka ca augusti keskpaigast oktoobri keskpaigani 2013.

Skorpioni üks arhetüüpsematest tähendustest on sügav kaev või kuristik, Saturn seevastu sümboliseerib positiivses võtmes kristalli. Seega aeg, mil Saturn liigub Skorpionis (5.10.2012 — 23.12.2014 ning ka 15.06.2015 — 18.09.2015) selleks ajaks, kus tuleb „kristall sügavusest kätte saada”. Ja kui seda kristalli kätte ei saa, siis esineb Saturni pingeseisude korral palju (surma)hirmu, hirmu puuduse ja vaesuse ees, suureneb künism ja sarkasm, paranoilisus, kõige ja kõigi kahtlustamine, jälitamismaaniad jne.


Kuu Põhjasõlm liigub terve 2013 aasta jooksul Skorpionis (seega Lõunasõlm liigub Sõnnis). Lõunasõlm on mineviku, Põhjasõlm tuleviku sümbol. Seega peab Maailm 2013 aastal Sõnni printsiibist justkui lahti laskma ja liikuma Skorpioni olemuse suunas. Sõnn valitseb kõike püsivat ja kaljukindlat, kõike seda, millega oleme harjunud ja mis on meisse sügavalt kinnistunud. Sõnn on ka raha ja asjademaailma märk. Küllus ja rikkus nii asjade kui ka looduse (lopsakas loodus) tasandil. Skorpion sümboliseerib Vaimujõudu, tahet, oskust ja vajadust toetuda sisemisele jõule, Väele. Skorpioni alla saame me paigutada ka sellised mõisted nagu ümbersünd, taassünd, uuendamine, parandamine, puhastamine ja puhastumine, praagi hävitamine, ebavajaliku lammutamine, ülesehitamine. Skorpioni mõjul suudetakse kiiresti taastuda nii saatuselöökidest kui haigusest — sümboliks on siin fööniks, kes tõuseb tuhast.

Seega esitab 2013 aasta meile nõude muutumiseks ja puhastumiseks. Samas võivad Lõunasõlme Sõnni energiad meid visalt minevikku tagasi kiskuda. Paljud suruvad Sõnni kombel jalad tugevalt vastu maad ja keelduvad edasi minemast — soov klammerduda kõigesse mugavasse ja turvatunnet pakkuvasse on veel väga tugev. Kuid siiski peaksid Pluuto harmoonilised aspektid Kuusõlmedele vanast lahtilaskmise meie jaoks lihtsamaks tegema.

Pluuto trigoon Lõunasõlmele kestab lausa augustist detsembrini! See aeg sümboliseerib kõigest vanast ja ebavajalikust vabanemist kõige laiemas plaanis. See on mineviku (vigade) ümbertöötlemise ja ümbermõtestamise aeg.

Nimelt kestab Pluuto trigoon Kuu Lõunasõlmele (ehk sekstiil Põhjasõlmele) märtsist 2013 kuni aasta lõpuni (tugevam mõju augusti algusest detsembri keskpaigani). See on ajaks, mil vabanevad positiivsed Pluuto ja Skorpioni energiad — toimuvad vajalikud muutused ja muudatused, viiakse läbi vajalikud vigade parandused, uuendatakse ja remonditakse vajalikke struktuure ja süsteeme.

Märtsis, aprillis ja mais moodustab superkomeet Ison taukvadraadi Uraani ja Pluutoga (kvadraat Uraaniga ja opositsioon Pluutoga). See aeg võib üldise plaanis olla suure pinge, rahutuse, ärevuse, mässude ja loodusstiihiate möllamise ajaks. Kuid see võib tähendada ka üliolulist läbimurret!

10. juunist — 2. septembrini moodustub nn. Suur Trigoon Liliti-Saturni-Neptuuni vahel. See on aeg kus ideaalne (Neptuun) ja reaalne (Saturn) on omavahel tasakaalus, tuues esile maailmas ja inimest olevat eripära ja originaalsust (Lilit). See on aeg, kus areng võib toimuda kiirendatud tempos, kus kõik see, mis peab tulema ja nähtavaks saama — see kõik ka tuleb ja saab nähtavaks.

Juuli lõpus, augustis ja septembri esimeses pooles satub Jupiter positsiooni, kus talle mõjuvad korraga nii mässumeelse Uraani kui ka revolutsioonilise Pluuto vibratsioonid pluss veel ka Lilit. Jupiter on valitseva ühiskonna sümbol, kus kehtib kindel usulis-poliitiline ja maailmavaateline süsteem. Sellel ajal võidakse seda süsteemi ja sellega seotud maailmavaadet kõigutada.

17. septembril teeb Saturn ühenduse Kuu Põhjasõlmega Skorpionis (mõju ca august — oktoober). See on ajaks, mil maailm saab aru, millises suunas tuleb edasi liikuda, millistele eesmärkidele keskenduda. See on kontsentratsiooni ja täpse sihtimise aeg.

Ent samal ajal mõjub ka Liliti ja Pluuto opositsioon (täpne seis 30. augustil 2013, aspekti mõjuulatus juulist-novembrini, sellest tugevam mõju 1. augustist 1. oktoobrini).

Aspekt iseseisvalt võttes on üsna keeruline ja problemaatiline, tuues välja „musta” ja intensiivset energiat — kollektiivses teadvuses ja masside käitumises võib esineda kontrollimatuid kirgi, võimendub kõik paheline ja äärmuslik. Samas neutraliseerivad selle opositsiooni suure tõenäosusega jällegi ära Kuusõlmed, mis on nii Liliti kui Pluutoga samal ajal harmoonilistes aspektides. See tähendab et see negatiivne ja tume energia leiab siiski kiire lahenduse ning probleemid ei jää pikalt kestma.


Loe kindlasti lisaks: