Kaardis on väga tugevad Amburi märgi mõjud (Asc, Merkuur ja Veenus Amburis). Ambur kui Jupiteri märk sümboliseerib avardumist, laienemist, teadmisi, kollektiivset tarkust ja üleüldist maailmavaadet. Ka kõrgharidust, teadust ja religiooni. Kaudselt (läbi Jupiteri) ka üleüldist poliitilise valitsemise korda ehk siis ühiskonnakorraldust.

Uus maailmakord? Võimalik, ent see uus maailmakorraldus peaks uue ajastu võtmes olema siiski pigem positiivne kui negatiivne. Ambur on tegelikult totaalse kontrolli vastand, tuues esile just vabaduse, sõltumatuse ning igasuguste eelarvamuste puudumise. Ambur on ka välismaa ja välismaalaste märk — olles maises plaanis seotud füüsiliste reiside ehk siis oma kodust väljumisega (kosmosesse siirdumine?), vaimses plaanis — uus maailmavaade läbi uute teadmiste, uus arusaam Maailmast. Uus maailmakord võib tähendada tegelikult inimkonna kosmilise isolatsiooni lõppu — meid võetakse vastu Kosmilisse Vennaskonda (või mis iganes nimega liitu) või vähemalt ei varjata enam infot inimkonna eest. Avatus (aga ka selle vastu võitlemine) ühes või teises vormis tuleb nii või teisiti.

Toome ka mõned asteroidid mängu, ajame pildi eriti keeruliseks ja mitmeplaaniliseks!

Nimelt on Merkuuril ühendus asteroididega Hertz ja Horus — esimene neist on sageduse ehk lainepikkuse mõõtühik, teine seostub kõikenägeva Horuse silmaga. Järelikult uue ajastu informatsioon (Merkuur) on seotud sellise sagedusega (Hertz), mida saab võrrelda Horuse kõikenägeva silmaga. Seega on siin võimalik märk inimkonna informatsioonisageduse tõusust Horuse kõikenägeva silma tasandile! Sümbolismist laiemalt ja ka Horuse silmast on juttu siin.

Horus ja Hertz liiguvad terve 2013 aasta esimese poole koos ehk siis moodustavad ühenduse.

Põnev on ka asjaolu, et Kuuga on ühenduses asteroid Sumeria ning Uraaniga United Nations. Ning nende vahel jälle Quetzalcóatl (maiade ja asteekide jumal) — mis selles asendis justkui ühendab Kuu (inimkond) ja Uraani (vabadus).

Lisaks kõigele on ka Päikesel ühendus asteroidide Viracocha ja Isis. Siit leiame tõlgendusvõimaluse iidsete jumalate-jumalannade tagasipöördumiseks või lihtsalt seda, et iidsed tarkused (Sumeria) jõuavad laialdaste rahvamassideni (Kuu).

Uraan ja United Nations? ÜRO kogeb kas suurt poliitilist maavärinat või kogevad rahvad laiemas plaanis midagi Uraanliku. Rahvad just poliitilise süsteemi tähenduses, rahvusvahelise koostöö tegemise mõttes (nagu seda on praegu ÜRO).

Pluuto ühendus samaani ja Ishtariga võib viidata jällegi iidsete tarkuste taasavastamisele. See võib tähendada sügavat ja looduslähedast uut vaimsust ja samas ka elutervet seksuaalsust, viljakust ja elujõudu.

Asteroidi CERN täpne asend Päikese ja Pluuto vahel ning täpne kvadraat Uraaniga näitab suurt võimalust šokeerivaks ja paradigmasid muutvaks teaduslikuks läbimurdeks või mingi äkksündmuse võimalust selles valdkonnas.

Loomulikult tuleb asteroidide kasutamisel jääda mõistlikkuse piiridesse — asteroide on ca 17000, avastatakse pidevalt juurde, kuid suuremal osal neist on siiski mittemidagiütlevad nimed/numbrid, mis ei puuduta mütoloogiat ega konkreetseid printsiipe. Seda on keeruline lühidalt seletada, siin taga peab olema nii praktika kui ka iga üksiku juhu puhul õige „kõhutunne”. Loomulikult vaadatakse asteroidide puhul põhiliselt ikka täpseid ühendusi või siis väga täpseid opositsioone/kvadraate. Kui „mängima” hakkavad korraga palju ühesuguse sisu või suunitlusega asteroide, on õigustatud ka muude täpsete aspektide vaatamine.

Merkuur (Hertz, Horus) ja tõusumärk on Amburis ühenduses, moodustades opositsiooni Jupiteri-Liliti ühendusega Kaksikutes. Sellest seisust saame välja lugeda seda, et uus ajastu toob kaasa sellise informatsiooni, mis tundub alguses äärmiselt šokeeriv ja harjumatu. Kas võetakse infosulg maha või levitatakse uut desinformatsiooni, lootusega tõde selle alla matta. Ehk siis Amburliku avara vabadussoovi vastas seisavad lilitlikud (äärmuslikud, erilised, tavatud, seninägematud) jõud, kes kasutades jupiterlikke (poliitilisi, hariduslikke, teaduslikke, filosoofilisi, religioosseid) meetodeid, püüavad mõjutada maasse puudutavat informatsiooni (Merkuuri ja Asc ühendus).
See kõik meenutab vägisi Blue Beam projekti või midagi samalaadset. Kas just hologrammidega hakatakse reaalsust üle kirjutama, ent olukord, kus kuuldav ja nähtav tegelikkusele ei vasta, on vägagi tõenäoline.

Veenuse asend Amburis 12. majas sümboliseerib olukorda kus armastuse, harmoonia ja heaolu mõiste (Veenus) on seotud uue vaimse avaruse, uute teadmiste (Ambur) ja samas ka kõikehõlmava Terviku või algallika tunnetusega (12. maja). See on küpse ja kõikeläbistava hoolivuse seis Veenuse jaoks. Veenuse ühendus asteroidiga Vaticana võib sümboliseerida nii uue religiooni teket kui ka lihtsalt võimet mõista ja tunnetada kosmilise armastuse tähendust ja olemust.

Ja jällegi teeb Veenus opositsiooni Jupiteri-Liliti ühendusega! Veenus näitab ka väärtusi, seda mida armastatakse ja hinnatakse. Seega üritavad jupiter-lilitlikud jõud panna meid armastama midagi, mida me tegelikult ei vaja. Inimkonda võivad eksitada igasugused mõttetud mänguasjad ja väärastunud meelelahutuse vormid. Armastatakse ja hinnatakse seda, mis on manipuleeritud või „töödeldud” äärmuslike või seninägematute energiate poolt. Teisel tasandil võib see tähendada, et inimkond ei kannata välja „kosmilist armastust” või kõikehõlmavat intuitsiooni ning üritab end taaskord Kõiksuse vooluringist välja lülitada, sulgudes jälle oma pisikesse maailma. Sest Jupiteri-Liliti ühendust Uue Ajastu kaardis ja koosliikumist kogu 2013 aasta teises pooles võib vaadelda ka kui mingite kosmiliste energiate sekkumist inimeste ellu. Seega nn. „Lahtised kraanid” ja vabalt voolav infovoog võivad olla nii hirmutavad, et lihtsam on sellest kõigest loobuda. Astraalse ja nähtamatu plaani lisandumine paljude ellu võib alguses kaasa tuua šoki, põhjustada meeltesegadust. Aga see puudutab põhiliselt vaid neid, kes on füüsilist materiaalset maailma pidanud ainukeseks reaalsuseks.

Samas teeb Veenus trigooni Uraanile — seega need, kes on muudatusi oodanud, naudivad nüüd enneolematut vabadust nii sisemises kui välises maailmas. Kuna Uraan on 4. majas, saabub arusaamine, et oleme jõudnud oma „kosmilisse koju” ning kodu ja perekonna mõiste avardub määratult suurtes mõõtmetes.

Kuu (rahvamassid, inimkond tervikuna) asend Jääras 4. majas näitab, et inimesed seisavad uue tsükli alguses (Jäär kui sodiaagi esimene märk). 4. maja on seotud mineviku, mälestuste, juurte tunnetamisega. Võimalik, et paljudel taastub kosmiline mälu, saadakse teadlikuks oma kosmilistest ehk igavikulistest juurtest. Kuu täpne trigoon Merkuuriga annab lootust info kättesaadavusele ja õppimis- ja kohanemisvõimele. Kui Kuu on kaardis „inimene tänavalt”, siis Päike sümboliseerib „tähtsaid ninasid”, valitsejaid, juhte ja autoriteete.

Päikese kvadraat Uraaniga ja ka nõrk ühendus Pluutoga näitab, et vanaviisi enam valitseda ja juhtida ei saa — muutused on möödapääsmatud. Sekstiil Neptuuniga annab lootust suuremale hoolivusele ja empaatiavõimele. Pealegi on Päikese asend 1. majas (rahvas tervikuna, masside meeleolud ja häälestatus) märk sellest, et rahvast ei saa enam mööda vaadata ja rahvaga tuleb arvestada. Samas toimib mõju ka vastupidi — valitsejatel (kes aga ei pruugi olla nähtavad valitsejad) on rahva üle päris suur mõjuvõim.

Marsi asend Kaljukitse 26 kraadis on väga intrigeeriv — täpne vastasseis äsja avastatud superkomeediga Ison! Komeet on väga erilise ja muljetavaldava sündmuse sümbol. Nii või teisiti ei pääse üle ega ümber asteroidide ja komeetidega seotud hirmudest ning jätkuvat kõneainet annavad ka muud taevamärgid ja kosmilised sündmused. Komeet Ison on kevadpunkti kaardis aga lausa Kuuga ühenduses (vt. allpool).

Ning viimasena vaatamegi kaardis tekkivat nn. „Saatuse Sõrme” kujundit, mille aluse moodustavad Saturni ja Pluuto sekstiil ja tipu Jupiter (Saturni ja Pluuto kvinkunksid Jupiterile).

Ehk siis Saturn ja Pluuto on vahenditeks, mille abil tuleb lahendada Jupiteri probleem või teema üldiselt. Seega on Jupiter uue ajastu võtmeküsimus. Veelkord — Jupiter sümboliseerib kitsamal tasandil üleüldist ühiskonnakorraldust — poliitilist süsteemi ja valitsevat moraali ning maailmavaadet, kõrgharidust, teadust, religiooni. Ehk siis laias laastus kõike seda, millele toetub kogu moodne kultuur ja tsivilisatsioon. Laiemas tähenduses on Jupiter laienemise, avardumise, teadmiste, tarkuse, võimaluste, külluse, privileegide sümbol. Ja kui panna need asjad omavahel kokku, saame midagi sellist — avardumine ja laienemine ja sellest tulenevad uued teadmised ja võimalused toovad kaasa senise ühiskonnakorralduse ja maailmavaate (Jupiter) muutumise või kokkuvarisemise (Pluuto), mis on süsteemselt ette kavandatud ja programmeeritud (Saturn).

Või — läbi struktuuride ja süsteemide (Saturn) uuenemise/taastamise/ümbersünni (Pluuto) muudetakse Jupiteri — üleüldist ühiskondlikku, poliitilist ja maailmavaatelist elukorraldust.

Väga lihtsas plaanis saame Saturni vaadelda kui konservatiivset ja säilitavat jäika ja paindumatut energiat ning Pluutot kui jõudu, mis siis Saturni läbi sekstiili harmooniliselt muudab — tulemuseks uus kvaliteet Jupiteri printsiipides.

Ja kuna Jupiter on ühenduses Lilitiga 7. maja (partnerlus, koostöö, lepingud, kokkulepped) tipu lähedal, võib sellist seisu tõlgendada ja kui koostööd või lepingu sõlmimist „äärmusliku” (Lilit) avarusega (Jupiter). Ehk siis ääretu kosmosega — tulemas on leping või koostöö tulnukatega…:) Korrektsem oleks siiski öelda — kosmiliste jõudude ja energiatega.

Kuid Jupiteri ja Liliti ühendust saab tõlgendada ka kui „veidrat, harjumatut või anomaalset avarust, ulatuvust, laienemist”. Mis see võiks küll olla? Kas mitte uus Dimensioon, Paralleeluniversum? Tähevärava avanemine, silla loomine erinevate maailmade ja reaalsuste vahele?

Jupiteri ja Liliti ühendus on Kaksikutes — palju (Jupiter) harjumatut, veidrat ja/või šokeerivat (Lilit) informatsiooni ja kommunikatsiooni (Kaksikud).

Aga lõpetame Uue Ajastu kaardi väga helgetes ja lootustandvates toonides!

Nimelt on Kuu Lõunasõlmel ühendus asteroidiga Atropos. Ning Kuu Põhjasõlmel asteroidiga Samadhi. Lõunasõlm on mineviku ja Põhjasõlm tuleviku sümbol. Lõunasõlme asend näitab seda, mida on aja jooksul niipalju kogunenud, et „ajab juba üle”. See on see, millest tuleks arengu huvides lahti lasta — et saaks liikuda Põhjasõlme suunas. Niisiis liigub inimkond „vältimatu ja paratamatu” (Atropos) printsiibi juurest Valgustatuse ja mitteduaalse teadvuseseisundi suunas (Samadhi). Lisaks on Põhjasõlme ja Samadhi ühendus 12. majas, mis globaalsel tasandil sümboliseerib ühtesulamist kõrgemate hingeenergiatega, kosmilist ühtsusteadvust. I-le paneb täpi Marsi ja Tolerantia (sallivus) ühendus, mis teeb trigooni Lõunasõlmele ja sekstiili Põhjasõlmele.

Hea märk tundub olevat ka Saturni ja õnnejumalanna Tyche ühendus. Samas sümboliseerib Tyche ka hüpoteetlist hiidplaneeti.

Tähendusrikas tundub ka olevat Neptuuni ja Heraclese ülitäpne ühendus. Neptuun globaalses plaanis sümboliseerib üleüldist spirituaalsust. Neptuun kui 12. maja valitseja toob samuti esile kosmilise ühtsusteadvuse ning Heracles kui vägilase sümbol annab selles võtmes Neptuunile erilise jõu ja väe. Samas oli Heraklesel ülisuur ego, palju jõudu ja vähe mõistust ning sageli tabasid teda äkkviha ja hullusehood. Seega saab asja vaadata ka teistpidi — Neptuun kui kosmilise mõistmise ja kõrgema armastuse sümbol „lahustab” Heraklese printsiipi ehk inimkonna brutaalset Ego.

Aga kuna tegemist on siiski Uue Ajastu ehk 14-nda baktuni kaardiga, rulluvad need sümbolid lahti ja hakkavad oma elu elama alles aastate, aastakümnete või isegi aastasadade jooksul. Kuid siiski — kaart elab juba ka praegu ja meie kõikide ühismõtetest ja ühispingutustest sõltub, kui kiiresti me arenguspiraalil edasi liigume.