Element: tuli
Planeet: päike
Toit: uluki-, looma-, lamba-, kalkuniliha
Puuviljad ja marjad: sidrunid, apelsinid, ananassid, mandariinid, ploomid, mustikad.
Aedviljad: kabatšokid, oad, herned, oliivid, sibul, kurgid, spargel.
Ürdid ja maitseained: (24.07-2.08) estragon, tamarind*, loorber, kurgirohi, võilill. (3.08 — 12.08) aniis, nelk, muskaatpähkel, salvei, rosmariin. (13.08 — 23.08) vürts, basiilik, tšillipipar, koriander, köömned, karri, küüslauk, ingver, mädarõigas, sinep, pipar, piparmünt.
Joogid: kakao, tee, roheline tee.
Alkohol: konjak, punane vein.
Lõvi organismile on mineraalidest tähtsaim magneesium, mis on soodus südametegevusele ja luustikule.

Salat

1 kobar seemneteta viinamarju,
4 apelsini,
6 ananassilõiku,
1 pakk sulatatud juustu,
1 kl sidrunimajoneesi,
½ kl vahukoort,
salatilehti.

Pestud viinamarjad ja teised puuviljad kuivatada. Apelsinid koorida ja lõigata kuubikuteks, eemaldada valge säsi ja nahad. Lõigata ananass samuti kuubikuteks. Kastmeks kasutada sulatatud juustu ja sidrunimajoneesi (vt. järgmist retsepti) vahukoorega. Anda lauale salatilehtedel.

Sidrunimajonees

1 muna,
1 tl soola,
4 tl suhkrut,
1 sidruni mahl,
2 kl oliiviõli,
vahukoort (soovi korral)

Vahustada muna. Lisada sool, suhkur ja sidrunimahl, lüüa vahule. Lisada 1 tl. kaupa õli, kogu aeg vahustades. Kui segu pakseneb, lisada vahukoort. Kastet võib värvida soovi korral toiduvärviga roosaks või roheliseks.

Guljašš lõvipäraselt

750 g põdra- või mõnda muud ulukiliha,
¾ kl jahu,
2 spl võid või margariini,
1 spl punapipart,
½ spl soola,
1 väike sibul,
1 väike küüslauguküüs,
2 kl kuuma vett.

Selle roa valmistamiseks võtta kaanega pott. Lõigata liha peeneks ja veeretada jahus. Asetada pott mõõdukale tulele ja kui see soojeneb, lisada või. Kui või sulab, panna juurde liha, sool ja punapipar. Segage niikaua, kuni liha pruunistub, siis valada peale kuuma vett ja lisada peeneks hakitud sibul ja küüslauk. Katta pott kaanega ja jätta aeglasele tulele niikauaks, kuni liha pehmeks küpseb (umbes 45 minutit). Vett rohkem juurde pole vaja, kaste peab paksuks tõmbuma. Serveerida klimpidega (vt. retsepti allpool).

Klimbid lõvipäraselt

1 kl sõelutud jahu,
1 muna,
½ tl soola,
½ tl riivsaia,
½ kl piima.

Asetada kõik ained kastrulisse ja segada hästi supilusikaga läbi (mitte vahustada). Valada suurde potti poolest saadik vett. Kui vesi hakkab keema, libistada sinna supilusika abil segu, et moodustada klimpe. Panna kaas peale ja jätta 10 minutiks keema. Seejärel valada vesi ära ja anda lauale guljašikastmega.

Hautatud põdraliha

1 kg põdraliha,
100 g soolatud sealiha,
1 kl kuubikuteks lõigatud sellerit,
1 kl kuubikuteks lõigatud porgandeid,
1 kl kuubikuteks lõigatud naerist,
8 väikest valget sibulat,
2 spl jahu,
1 l tulist vett,
1 väike küüslauguküüs,
1-2 loorberilehte,
astroloogiliselt sobivaid ürte ja maitsetaimi.

Lõigata soolatud sealiha väikesteks kuubikuteks ja panna suure kaanega haudepoti põhja. Asetada haudepott tasasele tulele. Kui rasv sealihast välja sulab, lisada juurviljad. Maitsestada liha soola ja pipraga, veeretada jahus ning lisada sealihale ja juurviljadele. Hoida tulel 15-20 minutit, siis lisada kuuma vett ning lasta roal üsna tasasel tulel haududa 3-4 tundi.
Liha peab aeg-ajalt kastma rasvaga ja ümber pöörama. Kui vesi ära keeb, lisada keeva vett juurde. Valmisroale peab jääma alles mitte vähem kui 2 kl vett. Serveerida soojendatud taldrikul koos juurviljadega.

Viinerid lõvipäraselt

400 g viinereid,
1 purk tomatimahla,
2 kl külma vett,
6 keskmist või 2 suurt sibulat,
2 spl võid või margariini,
2 spl sõelutud jahu.

Küpsetage viinereid pannil praeahjus 230 kraadi juures. Valada rasv pannilt ära. Lisada viineritele ½ purki tomatimahla ja 1 kl. vett. Segada ja panna uuesti praeahju. Kuni viinerid küpsevad, valmistage sibulad järgmisel moel: lõigata sibulad suurteks tükkideks, praadida võis tasasel tulele 10-12 minutit. Kui sibulatükid on pruunistunud, valada need viineritele peale.

Siis raputada pannile, millele praadisite sibulat, 2 spl jahu, asetada tulele ning pruunistada. Lisada jahule ülejäänud tomatimahl ja vesi. Segada hästi, lasta keema tõusta ning hoida tasasel tulel 2-3 minutit. Valada pannile viinerite juurde ja hoida praeahjus veel 10-15 minutit.

Risotto seentega itaalia moodi

8 kl kanapuljongit,
8 kl veisepuljongit,
2 suurt sibulat,
3 värsket tomatit,
2 kl kuivatatud seeni,
200 g juustu,
½ tl võid või margariini,
2 kl riisi,
soola ja pipart.

Valada seened keevasse vette ja jätta nad 3-4 tunniks ligunema (vett tuleb 2-3 korda vahetada). Pärast kuivatada seened ja lõigata väikesteks tükkideks. Asetada suur pann mõõdukale kuumusele ja panna sinna võid. Kui või on sulanud, riputada sinna peeneks hakitud sibulad ja segada. Praadida, kuni sibul muutub kuldseks. Seejärel lisada kuiv riis ning segada see sibula ja võiga. Hoida tulel umbes 1 minut, et riis hästi kuumeneks, ilmtingimata on vaja kogu aeg segada,et riis ei läheks kõrbema. Siis valada pannile 2 ½ kl kanapuljongit, segada.

Tükeldada tomatid ja tõsta riisi juurde. Sedamööda, kuidas riis hakkab imemema endasse vedelikku, lisada puljongit juurde, niipalju et see kataks riisi ning segada tihti, et riis põhja ei kõrbeks. Kui puljong enne otsa saab, kui roog valmis on, valada juurde keeva vett. Samas ei tohi vedelikku liiga palju olla. 5 minutit enne riisi valmimist lisada peeneks lõigatud seened, aga üks minut enne roa lõplikku valmimist riputada peale juustu ja segada hästi. Juustu võib pakkuda ka eraldi.

Kalkunirind punase veiniga

120 g kalkunifileed,
1 tl õli,
1 tl sidrunimahla,
1 tl sojakastet,
½ tl kuivatatud rosmariini

Kaste:
0,5 dl punast kuiva veini,
0,5 dl kuubikust valmistatud kanaleent,
1 tl kartulijahu,
1 tl punast marjatarretist,
pipart.

Lisand:
2 väikest kartulit,
2 spl ürtide või suvise maitserohelisega maitsestatud kodujuustu.

Pesta kartulid ja panna fooliumisse pakituna 220 kraadisesse ahju, küpsetada 1 tund. Segada sidrunimahl, sojakaste ja rosmariin kokku, pintseldada liha sellega üle ja lasta maitsetel sisse imbuda.

Kallata vedelad kastmekomponendid keedunõusse ja ajada keema, lisada vähese veega segatud kartulijahu, segada läbi ja tõsta tulelt. Maitsestada. Lõigata küpsenud kartulid pooleks ja tõsta pooltele maitsestatud kodujuustu.

Ulukiliha punase pipraga

400 g põdraliha,
600 g konserveeritud ube,
600 g konserveeritud tomateid,
1 ½ spl punast pipart,
1 keskmine sibul,
1 suur või 2 väikest küüslauku,
1 ½ tl köömneid,
1 ½ tl jahu,
1 tl musta pipart,
1 ½ tl soola,
2 spl võid.

Panna 2 spl võid pannile. Kui või on üles sulanud ja kuumenenud, praadida selles liha mõlemalt poolt. Seejärel asetada liha suurde potti, mis on eelnevalt võiga määritud. Panna pott mõõdukale tulele, lisada lihale konserveeritud oad, tomatid, punane pipar, sool ja must pipar. Hakkida peeneks sibul ja küüslauk. Panna pannile 1 spl võid ja praadida selles sibulaid ja küüslauku, tõsta need liha juurde. Keerata köömned puhta riidetüki sisse ja taguda haamriga puruks. Segad köömned jahuga ning praadida pruuniks.

Liha peab küpsema aeglasel tulele mitte vähem kui 45 minutit. Segada tihti, et liha põhja ei kõrbeks. Enne kui liha valmis saab, lisada sellele jahu ja köömned, segada veel kord ja hoida 3-4 minutit tulel.

Vormiroog kabatšokkidest

2 kabatšokki,
1 spl võid või margariini,
4 spl hapukoort,
2 spl peeneks hakitud sinki,
praetud päevalilleseemneid.

Puhastada ja koorida kabatšokid ja lõigata väikesteks tükkideks, panna keevasse, soolaga maitsestatud vette ja keeta 20 minutit. Valada vesi ära ja tampida kabatšokid pudruks, lisada võid, hapukoort ja peeneks hakitud sinki. Riputada peale päevalilleseemneid. Küpsetada 175 kraadi juures, kuni vormiroog kattub pruunika koorikuga.

Apelsin kookoshelvestega

2 väikest või 1 suur apelsin, 2 spl. kookoshelbeid, 1 ml jahvatatud ingverit, 1 tl. suhkruasendajat.
Lõigata kooritud apelsin viiludeks ja laduda viilud taldrikule, puistata kuivad komponendid peale ja lasta külmkapis maitsestuda.

Puuviljasalat lõvidele

5 apelsini või mandariini,
1 tükeldatud ananass,
3 kl tükeldatud kreeka pähkleid,
2 kl paksu koort.

Koorida ja puhastada apelsinid, tükeldada. Sama teha ananassiga, segada tükeldatud pähklitega, lisada koor.
____________________________
*) tamarind - tamarindipuu vili. Ladina keeles Tamarindus indica. Troopilise tamarindipuu ehk india datli vili on magushapu maitsega, kasutatakse aasia ja ladina-ameerika retseptides. Tarvitatakse idamaiste roogade ja jookide maitsestamiseks. Tamarindi müüakse kuivatatult (siis tuleb seda vees leotada ja retseptis kasutatakse leotusvett) või ekstraktina. Üks põhikomponente India ja Kagu-Aasia karrides, tšatnides, suppides ja paljudes teistes roogades. Tamarindimahla kasutatakse Lähis-Idas ja Lääne-India saartel värskendavate jookide valmistamiseks. Tamarind on nt Goa vürtsise sealihakarri vindaloo üks koostisosadest. Samuti on tamarind tuntud Worchestershire kastme koostises.