Aedviljad: oad, lillkapsas, seller, porgandid, tsukiini
Ürdid ja maitseained: (24.08-2.09) loorber, sigur, kaneel, ženženn, rosmariin, safran
(3.09-12.09) kardemon, lagrits, salvei, münt, köömned, vanill
(13.09-23.09) kardemon, lagrits, salvei, münt, köömned, vanill
Joogid: kohv, kakao, tee
Alkohol: punane ja valge vein
Neitsi tähtkujus sündinute organism vajab ajutalitluseks kaaliumi, mis aitab reguleerida rasvade liikumist kudedes.

Puuviljasalat

1 suur valminud ananass
1 kl peeneks hakitud värskeid aprikoose
½ kl ilma seemneteta viinamarju
½ kl peeneks hakitud sellerit
½ kl peeneks hakitud pekaanpähkleid
1 kl majoneesikastet (vt retsepti allpool)

Lõigata terava noaga ära ananassi mõlemad otsad, lehtedega pool hoida alles. Seejärel teha ananassi koorde ristilõige ja eemaldada koor nii, et seda ei vigasta, sest salat serveeritakse selle sees. Ananassi viljaliha lõigata tükkideks, eemaldada kõva südamik. Segada ananassitükid aprikooside ja selleri, viinamarjade ja peenestatud pähklitega. Laotada kõik ained sügavasse anumasse ja segada majoneesikastmega. Panna külmkappi jahtuma.

Majoneesikaste: ½ kl. majoneesi, ½ kl. vahukoort
Vahustada koor, lisada majonees ja segada ettevaatlikult. Hoida külmas.

Kodujuust kurgilõikudel

400 g kurki
2 tomatit
murulauku
rohelist sibulat või porrut
veidi tilli
500 g kodujuustu
1 tl soola
valget pipart
cayenne`i pipart

Kurk pesta ja kuivatada. Lõigata 1 cm paksusteks diagonaalseteks viiludeks. Laduda viilud serveerimisvaagnale. Kasta tomatid sõelaga mõneks sekundiks kuuma vette ning tõmmata neilt koor maha. Lõigata tomatid pooleks, õõnestada sisu välja ning lõigata viljaliha pisikesteks kuubikuteks. Tomati asemel sobib ka redis või paprikakaun.

Hakkida murulauk või roheline sibul kääridega peeneks. Jämedamad sibulalaugud võib enne terava noaotsaga pikuti kas pooleks või neljaks lõigata. Porrut võtta niisugune tükk, kus peale valge on ka veidi rohelist osa. Lõigata pikuti lõhki, tõmmata rohelise osa lehed üksteisest eemale ja pesta hoolega puhtaks, lõigata pisikesteks tükikesteks. Segada tükeldatud köögiviljad kodujuustuga, lisada maitse järgi soola ja pipart, soovi korral ka päris põletavad cayenne`i pipart või siis mahedamat paprikapulbrit. Pesta till puhtaks, kuivatada raputades või köögipaberiga. Tõsta igale kurgiviilule supilusikatäis segu ning kaunistada tillioksakestega.

Oasupp

1 purk konservube
3 kl puljongit
1 spl võid või margariini
1 spl jahu
peeneks hakitud peterselli
mõned sidrunilõigud
paprikat
soola ja pipart

Valada ubadele puljongit. Segada või jahuga ja lisada supile. Maitsestada pipra ja soolaga. Keeta 5 minutit. Igale portsjonile riputada kaunistuseks peterselli. Serveerida sidrunilõikudega, millele on riputatud peale paprikat.

Lillkapsas au gratin

1 lillkapsapea
1 spl sidrunimahla
spl võid või margariini
4 spl jahu
2 kl külma piima
½ kl riivitud juustu
peeneks hakitud pekaanpähkleid

Lillkapsas pesta, eemaldada lehed ja lõigata õisikuteks. Valada peale külma vett, mis on maitsestatud sidrunimahlaga. Keeta 20 minutit. Kuni lillkapsas keeb, tuleb valmistada kaste: segada või ja jahu, lisada külm piim. Keeta kahekordse põhjaga kastrulis.
Segada, kuni moodustub ühtlane mass, mida ka hiljem aeg-ajalt tuleks segada. Puistata hulka ka juust. Asetada lillkapsas vaagnale ja valada kastmega üle. Küpsetada praeahjus 175 kraadi juures 10 minutit, kuni tekib pruun koorik.

Vasikaliha guljašš

750 g vasikaliha
4 spl võid või margariini
2 väikest või 1 suur tomat
3 või 4 suurt sibulat
1 kl peeneks hakitud sellerit
50 g konserveeritud kapparipungi koos vedelikuga
2 spl paprikapulbrit
1 kl hapukoort
soola ja pipart
vett

Lõigata vasikaliha väikesteks kuubikuteks. Panna või suurele kaanega pannile ja sulatad mõõdukal tulel. Selle sees praadida peeneks hakitud sibul, kuni see omandab kuldse värvuse. Seejärel lisada vasikaliha, sool, pipar ja paprika. Praadida, kuni liha on pehme. Segada liha ja sibulat iga natukese aja järel, et nad põhja ei kõrbeks.
Kui liha pruunistub, lisada tomatid, seller ja 2 spl vett. Sulgeda kaanega ja jätta tasasele tulele 45 minutiks, aeg-ajalt 1 spl kaupa vett lisades. 45 minuti pärast lisada kapparid ja hapukoor ning hoida veel mõned minutid tulel.

Vasikaraguu prantsusepäraselt

1 kg vasikaliha
3 suurt sibulat
5 küüslauguküünt
1 spl karrit
200 g hakitud sinki
1 purk tomatikastet
1 ½ l vett
1/3 kl tumedat õlut
1 triiki spl soola
3 spl oliiviõli või 3 spl võid või margariini
200 g hakitud seeni

Lõigata sibulad ja küüslauk hästi peeneks. Tükeldada vasikaliha 3-4 cm pikkusteks ribadeks. Panna või suure poti põhja, sulatada ja lisada vasikaliha, sink, sibul ja küüslauk. Segada neid, kuni kõik ained pruunistuvad. Seejärel valada sinna vett, karrit, tomatikastet ja õlut. Hoida tasasel tulel üks tund, perioodiliselt segades. Seened lisada roale 5-10 min enne toidu valmimist. Kui seened on kuivatatud, tuleb neid pesta ja lisada vett.

Vasikašnitsel

6 vasikakarbonaadi
1 tl soola
¼ tl pipart
1 ½ kl riivsaia
1 spl piima
½ kl kuuma vett
2 spl sidrunimahla
1 muna
6 sidrunilõiku
kappareid

Maitsestada vasikaliha soola ja pipraga ning vasardada. Veeretada riivsaias ja piima-munasegus, seejärel uuesti riivsaias. Praadida suure hulga rasvainega. Seejärel asetada tihedalt suletud nõuga praeahju. Küpsetada 205 kraadi juures 30 minutit. Pritsida üle sidrunimahlaga, kaunistada kõvaks keedetud munalõikude, sidruniviilude ja kapparitega.

Vasikaeskalopp Itaalia moodi

500 g vasikaliha
½ kl võid või margariini
½ kl marsala veini
astroloogiliselt sobivaid ürte ja maitseaineid
2 loorberilehte
1 sellerivars
juustu
soola ja pipart

Lõigata vasikaliha väikesteks tükkideks, vasardada, kuni paksus väheneb kaks korda. Veeretada tükid jahus mõlemalt poolt. Sulatada või suurel pannil, võtta ära valge vaht. Kui või on puhas ja kuum, panna pannile vasikaliha. Praadida kergelt mõlemalt poolt. Niipea kui liha on pruunistunud, valada pannile marsala või mõnda muud viinamarjaveini ning alandada kuumust.
Seni kuni vasikaliha praeb, võtta sellerivars ja lõigata tükkideks. Seejärel teha igale eskalopitükile sisselõige ning panna sinna sisse selleritükike koos juustuga. Hoida niikaua, kuni juust ära sulab.

Vormiroog

800 g vasikaliha
400 g värskeid või 1 purk konservtomateid
1 purk tomatikastet
1 küüslauguküüs
400 g värskeid aedube
2 spl jahu
1 keskmine sibul
2 kl külma vett
võid või margariini
soola ja pipart

Sulatada või pannil. Maitsestada vasikalihatükid soola ja pipraga ning panna pannile. Lõigata tomatid lahti ja panna lihatükkide peale. Hakkida küüslauk peeneks ja laotada ühtlase kihina kõige peale, lisada ½ purki tomatikastet ja 1 klaas vett.
Küpsetada 190 kraadi juures 1 tund. Valmistada ette aedoad. Lõigata oad diagonaalselt väikesteks tükkideks ja keeta 10 minutit, seejärel kurnata. Seejärel praadida ube võis koos sibularatastega umbes 10 minutit. Siis korjata need kokku panni ühele küljele, teisele küljele aga panna 2 spl jahu ning segada jahu.
Niipea kui jahu pruunistub, vähendada kuumust, lisada ülejäänud tomatikaste ja klaas külma vett. Segada oad, sibul, tomatikaste, vesi ja jahu kokku. Kui segu keema hakkab, võtta pann tulelt, valada see lihale, segada ettevaatlikult ja küpsetada veel 20 minutit.

Küpsetatud oad

4 kl valgeid ube
½ tl söögisoodat
3 tl soola
1 tl sinepipulbrit
4 spl siirupit või kõrvetatud suhkrut
1 väike sibul või küüslauguküüs
200 g praetud vasikakarbonaadi
3 spl võid või margariini

Enne roa valmistamisele asumist valada ubadele kuuma vett ja lasta neil öö läbi liguneda. Kuivatada leotatud oad ja valada neile külma vett. Lasta keema tõusta, lisada sool ja hoida tasasel tulel 30 minutit, kuni oad on pehmed. Kurnata ja valada pool ubadest teise kastrulisse. Lisada sinna soola, sinepit, sibulat, siirupit ja väikesteks tükkideks lõigatud vasikaliha. Seejärel laotada see segu ülejäänud ubadele ning valada peale keeva vett, nii et oad oleksid kaetud. Sulgeda kaanega ja asetada praeahju ning küpsetada mitte väga suures kuumuses.

Pajaroog ubadest

150 g kuivatatud aedube
2 tl õli
1 suur sibul
2 küüslauguküünt
2 spl naturaalset tomatipüreed
1 purk naturaalset purustatud tomatit
1 tl kuivatatud basiilikut
1 spl sojakastet
tšillipulbrit ja soola maitse järgi

Panna oad eelmisel õhtul keedupotti rohke veega ligunema. Järgmisel päeval kallata vesi ära ja valada peale niipalju külma vett, et oad oleksid kaetud. Ajada vesi keema ja keeta 10-15 minutit ägedal tulel, koorida ära vaht.
Vähendada kuumust ja hautada vaevalt keevana kaane all umbes 1 tund. Ajada vahepeal õli sügavas keedunõus kuumaks, lisada hakitud sibul ja läbi pressi surutud küüslauk, kuumutada segades 5-7 minutit. Lisada kõik muud ained, segada läbi ja hautada väikesel tulel ilma kaaneta 10 minutit. Kurnata ubade pealt vesi ära ja kallata oad keedunõusse teiste toiduainete juurde, segada läbi ja maitsestada soovikohaselt. Kuumutage, vahetevahel segades, veel 5 minutit.

Puuviljasalat

10 aprikoosi
3 kl tükeldatud pähkleid
2 kl paksu koort

Puhastada aprikoosid kividest, tükeldada, lisada pähklid ja koor. Segada.

Šokolaadikreem mandlitega

1 kl piima
60 g mõrušokolaadi
2 muna
¼ kl suhkrut
1 spl želatiini
¼ tl kaneeli
¾ tl vaniljet
¼ tl soola
½ kl vahukoort
½ kl mandleid
1 spl oliive

Lahustada külmas vees želatiin. Keeta mandleid mõni minut keevas vees, eemaldada koored. Lõigata tükkideks ja praadida kergelt oliiviõlis keskmises kuumuses, pidevalt segades, kuni mandlid on pruuniks tõmbunud. Seejärel tõsta mandlid kõrvale ja jahutada.
Sulatada šokolaad. Eraldada munadel kollased valgetest. Vahustada munakollased ja suhkur kastrulisse ja segada hästi. Lisada piim, sulatatud šokolaad ja kaneel, keeta aurus ettevaatlikult segades, kuni segu hakkab paksenema.
Seejärel võtta kastrul tulelt, lisada želatiin ning segada, et see lahustuks. Kui segu on jahtunud, lisada kõvaks vahuks vahustatud munavalged, vanilje ja sool. Segada kuni tekib ühtlane mass. Lisada vahule löödud vahukoor ja segada veel. Puistata sisse praetud mandlid, segada kreemiga. Tõsta vormidesse ja panna külmkappi. Serveerimisel kaunistada vahukoorega.

Neitsi dieet:

Tüüpilisele neitsile, kes tahab alati võimalikult hea välja näha on tema figuur äärmiselt tähtis. Neitsit ei huvita kiir- või imedieedid, sest kui tema kõhnuda tahab, teeb ta seda pikalikult ja põhjalikult. Enne dieedi alustamist teeb neitsi endale lausa teadusliku täpsusega selgeks kogu dieedi põhimõtte. Neitsi kaldub kergesti liialdustesse ja nii võib juhtuda, et dieet muutub dieedipidajast suuremaks ja lõpptulemusena muutub natukene kõhnuda soovinud neitsi liikuvaks skeletiks.
Dieedi planeerimise juures peaks Neitsi eelkõige arvestama oma seedeorganite kapriissusega ning vältima praetud ja friteeritud roogi, kofeiini sisaldavaid jooke, kuivatatud puuvilju ja alkoholi.