Ürdid ja maitseained: (21.04-30.04)- köömned, nelk, till, apteegitill, münt, piparmünt, vürts, basiilik, chilipipar, koriander, küüslauk, karri, ingver, mädarõigas, sinep, pipar. (1.05-10.05)- köömned, till, apteegitill, münt, petersell, piparmünt. (11.05-21.05)- estragon, tamarind.
Joogid: tee, kakao, roheline tee
Alkohol: valge vein

Sõnni menüü peaks sisaldama naatriumsulfaati, mis aitab organismi kogunevaid jääkaineid välja viia ja kiirendab Sõnni aeglasevõitu seedimist.

Keedetud loomalihaga täidetud avokaado

1 klaas peeneks hakitud loomaliha,
½ kl sellerit,
½ kl apelsinikuubikuid,
½ kl prantsuse kastet,
4 küpset avokaadot,
suuri oliive.

Segada kokku loomaliha, seller ja apelsinikuubikud, valada üle prantsuse kastmega. Lõigata avokaado pooleks, uuristada kivi välja ja koorida, täita avokaado pooleldi loomalihaseguga, valada peale majoneesi, serveerida salatilehel. Kaunistuseks võib kasutada kividest puhastatud rohelisi oliive.

Loomaliha strooganov

600 g loomaliha,
400 g värskeid seeni või purk konservseeni,
3 spl võid või margariini,
1 kl hapukoort,
1 spl jahu,
soola
punast pipart

Lõigata loomaliha risti kiudu 3 cm pikkusteks tükkideks. Kui lõigata piki kiudu, siis jääb liha vintskeks, kui risti, siis õrnemaks. Panna pannile 2 spl. võid, ja kui pann on kuumenenud, laotage sinna loomaliha. Katke kaanega kinni ja hautage nõrgas kuumuses 15 min, aeg-ajalt liha pöörates. Lõigata seened väikesteks tükkideks, lisada loomalihale ning hoida tulel veel 10 min. Kui pann läheb kuivaks, lisada veidi võid.
Asetada liha ja seened kahekordse põhjaga kastrulisse. Sulatada pannil lusikatäis võid, puistata peale jahu ja segada. Siis lisada hapukoort. Panna pann tulele ja segada kahvliga, kuni tekib ühtlane mass. Lisada see segu loomalihale ja seentele ning keeta 5-10 min. Maitsestada.
Et saada rohkem kastet, lisada veel hapukoort või piima. Seda rooga võib hoida külmkapis ja vajaduse korral soojendada pannil nõrgas kuumuses, lisades veidi hapukoort. Segada liha, kuni kaste keema hakkab.

Sealiharull

400 g sealiha või 200 g sealiha ja 200 g loomaliha,
600 g tomateid,
1 tl soola,
½ soolatud sellerit,
½ tl soolatud sibulat,
¼ tl sinepipulbrit,
½ tl köömneid,
½ tl salveid,
teisi astroloogiliselt sobivaid ürte,
¾ kl riivsaia,
2 spl jahu,
1 kl külma vett

Liha, tomatid ja maitseained panna kastrulisse. Segada hästi. Lisada riivsai, vormida liha suure muna kujuliseks ja asetada pannile. Et maitseained hästi lihasse imbuksid, jätta see üheks tunniks külmkappi. Siis valada pannile vesi ja panna liha ahju. Küpsetada 200 kraadi juures umbes tund aega, aeg-ajalt liha kastes. Viimased pool tundi küpsetada nõrgemal temperatuuril, umbes 175 kraadi juures. Seejärel võtta liha ahjust välja ja hoida kaste valmistamise ajal soojas.
Kastme valmistamiseks asetada pann mõõdukale kuumusele, puistata jahu, lisada praest jäänud rasva ja segada kahvliga hästi läbi. Siis lisada pidevalt segades 1 kl. külma vett, kuni vedelik keema läheb. Maitsestada soolaga.

Praetud loomaliha supp

1 kg praetud loomaliha,
2 spl soola,
1 tl musta pipart,
kimp porgandeid,
kimp sibulaid,
4 porrut,
mõned petersellioksad,
1 kl värskeid herneid.

Loomaliha panna suurde kastrulisse, valada peale 4 l vett, aeg-ajalt vahtu riisudes lasta keema tõusta. Seejärel lisada 2 spl soola ja 1 tl musta pipart. Puhastada porrud ja lõigata ära umbes 2/3 rohelist osa, ülejäänu lõigata suurteks tükkideks. Pesta ja lõigata tükkideks ülejäänud aedviljad. Lisada kastrulisse porru ja aedviljad, välja arvatud herned. Panna sisse ka petersell ja keeta nõrgas kuumuses üks tund 45 minutit. Seejärel lisada herned ja keeta veel 15 min. Siis võtta loomaliha välja ja lasta jahtuda.
Kindlasti on märgata, et loomalihatükk on peaaegu 2 korda suuremaks läinud. Pärast liha väljavõtmist peab suppi veelkord keetma. Liha anda lauale külmalt, aga aedviljad, kaasa arvatud porru - kuumalt. Mõningaid aedvilju võib lõigata väikesteks tükkideks ja jätta supi sisse, teisi jälle lõigata suuremateks tükkideks ja anda lauale koos lihaga.

Spinatisupp

2 kl vett,
1 kl hakitud spinatit,
2 õhukest sibulaviilu,
2 kl piima,
¼ tl soola,
pipart,
4 õhukest viilu juustu

Lasta vesi keema, puistata sisse hakitud spinat ja sibul. Keeta umbes 5 minutit. Siis lisada piim, maitsestada soola ja pipraga ning lasta keema. Lauale võib anda väikestes kastrulites, asetades eelnevalt iga p ortsjoni peale viilu juustu ja lastes ahjus seda kergelt sulada.

Tomatiželee

500 g tomatipastat või 6 värsket tomatit,
1 spl želatiini graanulitena,
¼ kl külma vett,
½ kl keeva vett,
1 keskmine peeneks hakitud sibul,
½ tl sellerit,
1/16 tl nelki,
2 loorberilehte,
soola ja pipart,
peeneks hakitud peterselli

Segada kokku tomatid, sibul, seller, loorberilehed, nelk, sool ja pipar ning hoida nõrgas kuumuses 20–25 minutit. Kui esimesed 15 minutit on möödas, valada želatiin 5 minutiks külma vette, seejärel sulatada ½ kl. keevas vees. Lisada želatiin tomatitele, segada hästi ja asetada külmkappi tarretuma. Serveerida želeed väikesteks tükkideks lõigatult puljongitassides. Kaunistada peeneks hakitud peterselliga.

Magus kartul õuntega

3 magusat kartulit,
1 kl vett,
1 kl suhkrut,
3 viiludeks lõigatud õuna,
½ tl soola,
¼ tl muskaatpähklit,
3 spl võid või margariini.

Puhastada kartulid ja lõigata viiludeks. Panna keevasse vette ja keeta 10 min. Keeta suhkrust ja veest siirup. Lisada õunad, sool ja muskaatpähkel. Keeta 8 minutit, siis lisada või. Kuivatada kartuliviilud. Laotada ahjupannile kiht viilutatud maguskartulit, siis kiht õunu jne. Valada peale ülejäänud vedelik ja küpsetada 190 kraadi juures 10 minutit.

Maisipuding

2 ½ kl värsket või külmutatud maisi,
2 kl piima,
3 muna,
1 tl soola,
¼ tl pipart.

Puistata mais sügavasse nõusse, mis on eelnevalt võiga määritud. Eraldada munakollased valgetest ja lisada kollased maisile, segada hästi. Seejärel lisada piim, sool, pipar ning jällegi segada hästi, kuni tekib ühtlane mass. Vahustada munavalged, valada segusse ning segada kuni ühtlase massi tekkimiseni. Küpsetada ahjupannil 190 kraadi juures 1 tund.

Küpsetatud banaanid

4 banaani,
1 muna,
riivsaia,
6 spl võid või margariini,
sidrunimahla,
soola ja pipart.

Koorida banaanid ja lõigata risti ning veelkord pikuti pooleks. Veeretada jahus, seejärel munasegus, siis riivsaias. Sulatada pannil või ja tõsta pann praeahju. Kui või on pruuniks tõmbunud, panna banaanid pannile. Lisada natuke soola ja pipart, piserdada sidrunimahlaga. Küpsetada temperatuuril 220 kraadi umbes 15 minutit.

Puuviljasalat sõnnidele

2 õuna,
3 banaani,
800 g marju (mustikaid, põldmarju, vaarikaid või maasikaid),
2 küpset virsikut

Õunad koorida, võtta südamikud välja ja tükeldada. Võtta banaanidel koored ära ja tükeldada. Puhastada marjad rootsudest ja lehtedest. Virsikul võtta kivi välja ja tükeldada. Segada.

Toscana tomatisupp

4 viilu röstsaia,
4 dl oliiviõli,
2 küüslauguküünt või 1 väike sibul,
1 kg küpseid tomateid või 2 purki tomatihoidist,
1 l vett + 2 puljongikuubikut,
2 tl kuiva basiilikut,
soola ja pipart

Röstida saiaviilud ja murda tükkideks. Koorida tomatid ja eemaldada seemned, lõigata väikesteks tükkideks. Kui kasutate terveid konservtomateid, nõrutada tomatid vedelikust välja ja lõigata tükkideks. Purustatud tomatihoidis läheb kasutusse töötlemata. Koorida küüslauguküüned või sibul ja hakkida peeneks. Ajada õli keedunõus tuliseks ja kuumutada selles küüslauku või sibulat keskmisel kuumusel, pidevalt segades umbes 4 min, hoiduda pruunistamisest.

Kallata tükeldatud tomat keedunõusse ja kuumutada segades 5 min, lisada kuum vesi, murendatud puljongikuubikud ja sibul või küüslauk, lasta keema tõusta. Vähendada kuumust ja hautada 10 min, lisada saiatükid. Keeta pidevalt segades veel umbes 5 min, kuni sai laguneb ja supp paksemaks muutub. Maitsestada soola ja pipraga ning värske ja kuivatatud basiilikuga.