Ürdid ja maitseained: (21.01-30.01): kardemon, lagrits, salvei, münt, köömned, vanill.
(31.01-9.02) köömned, nelk, till, apteegitill, münt, petersell, piparmünt, kurgirohi, kummel, rosmariin.
(10.02-19.02) kardemon, lagrits, salvei, münt, köömned, vanill, sidrunikoor.
Joogid: kohv, kakao, must tee.
Alkohol: valge vein, õlu.
Naatriumkloriid ehk tavaline keedusool on Veevalajale hästi tähtis, eriti väga aktiivse eluviisi puhul, mis soolad organismist tavalisest kiiremini välja viib.

Krevetisalat majoneesiga

2 kl krevetiliha,
½ kuubikuteks lõigatud kurki,
6 spl majoneesi,
1 salatipea

Selle salati jaoks peaks kasutama keedetud ning jahutatud krevetiliha. Murendada krevetid tükkideks ja segada majoneesiga. Võib lisada kuubikuteks lõigatud kurki ja salatikastet. Serveerida salatilehtedel.

Melonisalat aivaga

4 kl pallikesteks vormitud meloneid,
teravamaitselist juustu,
4 aivat, tükeldatud lõikudeks,
rohelise paprika tükke,
tükeldatud küpseid oliive,
1 kl majoneesi,
¼ kl ananassimahla,
2 spl sidrunimahla,
½ kl vahukoort

Asetada taldrikule salatileht. Keskele paigutada melonikuulikesed. Iga aivalõigu keskele panna tükk teravamaitselist juustu. Panna need ümber melonikuulikeste. Kaunistada rohelise paprika rõngastega ja oliivilõikudega. Valada peale kaste, mis on valmistatud majoneesist, ananassimahlast, sidrunimahlast ja vahukoorest.

Peet teravas kastmes

3 ½ - 4 kl keedupeedi kuubikuid,
4 spl võid või margariini,
1/3 tl sinepipulbrit,
3 spl äädikat,
½ tl suhkrut,
muskaatpähklit,
2 spl riivitud sibulat,
1 spl peeneks hakitud peterselli,
astroloogiliselt sobivaid ürte ja maitseaineid

Sulatada või kahekordse põhjaga kastrulis, lisada sinepipulber, äädikas, suhkur, veidi muskaatpähklit, riivitud sibul ja peeneks hakitud peterselli. Viia keemiseni, kogu aeg segades ja aeg-ajalt peedikuubikuid lisades. Anda lauale eelsoojendatud taldrikul, kaunistada peterselli, rohelise sibula ja teiste sobivate ürtide ning maitseainetega.

Austrisupp

1 kl kuuma vett,
2 tosinat austreid,
3 kl rõõska koort või piima,
1 tl võid või margariini,
soola ja pipart

Valada hautamisnõusse kuum vesi, lisada austrid, kuumutada, kuid keema mitte lasta. Teises nõus soojendada koor või piim ning segada austritega. Lisada või, sool ja pipar.

Hautatud baklažaan

1 baklažaan,
võid või margariini,
soola ja pipart

Tõsta koorimata baklažaan keevasse, soolaga maitsestatud vette ja keeta 15 minutit. Võtta baklažaan veest välja ja lõigata umbes 1 ½ cm paksusteks lõikudeks. Panna pannile, valada üle võiga, maitsestada soola ja pipraga. Praadida, kuni baklažaan pruuniks tõmbub. Keerata ümber ja valada võiga üle ning praadida teiselt poolt. See võtab aega umbes 10 minutit.

Täidetud baklažaan

1 baklažaan,
4 spl võid või margariini,
1 väike hakitud sibul,
2 spl riivsaia,
1 küüslauguküüs,
soola ja pipart

Tõsta baklažaan tervelt keevasse, soolaga maitsestatud vette ja keeta pehmeks. Võtta veest välja ja lõigata põiki pooleks. Uuristada viljaliha välja, katsudes mitte vigastada koort. Sulatada 1 spl võid, segada hakitud sibulaga ja praadida kuldseks, siis lisada baklažaani sisu, riivsai, sool ja pipar ning 2 väikest küüslaugutükki. Segada kõik ained ja täita seguga baklažaanipooled. Panna pannile 3 spl. võid ja keerata ahi 175 kraadisele temperatuurile. Kui pann kuumaks läheb ja või sulab, asetada baklažaanipooled pannile ja valada üle sulanud võiga. Enne ahju panemist võib baklažaanile peale riputada riivsaiapuru ja võitükikesi. Küpsetada, kuni pealt pruuniks tõmbub.

Saiakesed austritega

4 pehmet ümmargust saia,
3 spl võid või margariini,
4 kl austreid,
peeneks hakitud petersellilehti,
seenekastet (vt. järgmist retsepti)
sidrunit,
soola ja pipart

Lõigata saiakestel ära ülemine osa ja teha alumisse ossa süvendid, panna neisse võid. Asetada praeahju ning soojendada, nõrutada austrid. Panna pannile 1 spl võid ja kuumutada. Tõsta austrid pannile, jättes nende vahele vahed. Kui austritel ääred keerdu tõmbuvad, maitsestada neid soola ja pipraga. Täita saiakesed austritega. Riputada peale hakitud peterselli. Igale saiale panna veel võid ja katta äralõigatud poolega. Asetada 20 minutiks praeahju 205 kraadi juures. Kaunistada sidrunilõikudega. Valada peale seenekastet.

Seenekaste

200 g seeni,
4 spl võid või margariini,
1 ½ kl piima,
3 spl jahu,
¾ spl soola, pipart

Pesta ja lõigata seened tükkideks. Praadida kergelt 1 spl võiga kaanega kaetud pannil. Valmistada piimakaste, segada 3 spl võid, jahu, soola ja pipart, seejärel lisada piim, asetada veega täidetud nõu kohale ja keeta, kuni kaste on valmis, kogu aeg segades (u. 10 minutit). Lüüa kaste vahule. Tõsta sisse kuumad seened ja maitsestada pipraga.

Praetud rannakarbid

12 rannakarpi,
1 kl maisiteri,
1 ½ kl sulatatud võid või margariini,
1 kl lauaveini,
2 spl peeneks hakitud petersellilehti,
2 spl peeneks hakitud rohelist sibulat

Pesta ja puhastada rannakarbid, jättes karbid avamata. Pesta maisiterad veega. Avada rannakarbid ja tõsta neisse veidi maisiteri. Panna pannile, tõsta praeahju ja hoida temperatuuril 220 kraadi. Kui karbid avanevad (u. 15 minuti pärast) võtta sisu välja, valada üle pannile tekkinud vedelikuga, kurnata ja anda sulatatud võiga tassides lauale. Pannile võib lisada ka lauaveini, peterselli ja rohelist sibulat.

Puuviljasalat Veevalajatele

1 keskmine kantaluup,
1 keskmine melon,
6 aivat,
1 kl sidrunimahla

Koorida melon ja kantaluup, puhastada aivad, lõigata kuubikuteks, segada sidrunimahlaga.

Veevalaja dieet

Enamik Veevalajatest tunneb söömisest suurt naudingut, kuigi nad seda eriti kuulutama ei kipu. Veevalajal on suur usk enesesse, millele lisandub suurepärane ettekujutusvõime, neist mõlemast on suur kasu lahjumisdieedi läbiviimisel. Näiteks kui igatsus šokolaadi järgi muutub väljakannatamatuks, suudab Veevalaja endale tekitada šokolaadi suhtes negatiivse hoiaku.

Ta võib kujutlusse manada pildi väga paksust inimesest, milliseks ta võib muutuda šokolaadi süües. Õnnelikus seisus on need Veevalajad, kelle eluviis on nii aktiivne, et nad kõik manustatud kalorid ära suudavad kasutada, ülejäänud, eriti aga pidulembesed, maadlevad sageli kaaluprobleemiga. Suurepäraselt sobib Veevalajale dieedipidamine koos sõbraga, kelle käest tagasilanguste puhul moraalset tuge saada.