Puuhobuse aasta on vasturääkivusi täis ja suure töövõimega ning nõuab pingutusi koidust koiduni. Kuid hobune pole ainult tööarmastaja, vaid on ka otsekohene ja aus. Temale võib kindel olla ja teda võib usaldada.

Puuhobuse aastal on võimalus poliitilisteks skandaalideks ja erruminekuteks.

Sel aastal ootavad tõusud ja mõõnad mitte ainult Hobuseid endid, aga ka Sea ja Roti aastal sündinuid. Hobune-Siga-Rott moodustavad vektoriaalse seose peremees-teener. Sellest ka vastasseis või ebamaine armastus.

Puu on loomu poolest tugevalt viljakas — temalt võib võtta energiat. Igal inimesel on oma loitsupuu.
Puuhobuse aastal on sobilikeks värvideks roheline, sinine ja taevassinine.

Hobuse aastal tasub tarvitada toiduks rohkem putrusid, süüa rohkem rohelist ja köögivilju. Piirata end praetud liha, suitsukala, leivatoodete tarvitamises.

Sel aastal pööravad naisterahvad rohkem tähelepanu perekonnale ja peenikesele perele, meesterahvad aga elukvaliteedi tõstmisele.

Kasulik on teada, et järgmisel aastal ootab meid ees neli varjutust: kaks päikesevarjutust 29. aprillil ja 24. oktoobril ning kaks kuuvarjutust 15. aprillil ja 8. oktoobril. Varjutuste ajal halveneb meie enesetunne, meid võib vaevata unetus. Lisaks sellele on tavalisest suurem traumade oht ja lennureisid on ohtlikud.