Jäär

Jäära üheks oluliseks õppetunniks on see, et soovist teiste üle domineerida tuleks lahti saada, sest see viib tavaliselt kokku teiste inimestega, kes soovivad just Jäära üle domineerida. Üks asi, mida Jäär vihkab, on see, kui teised tema üle võimutseda tahavad. Selleks et seda vältida, tuleb kõigepealt lõpetada eneses soov teiste üle domineerida.

Selline käitumine tuleneb sellest, et soovitakse olukorda või inimest kontrollida, sest ennast tuntakse ebakindlalt. Siinkohal tuleb endale otsa vaadata ja üdini aus olla, vaid siis on võimalik sellisest kontrollimise soovist vabaks saada. Sel hetkel, kui inimene hakkab ennast ja elu usaldama ning ennast kindlalt tundma, kaob vajadus teiste üle domineerida. Sellest pole kindlasti lihtne loobuda, kuid tõenäoliselt tasuks uurida seda, kust need tunded pärinevad.

Tõenäoliselt oleks hea uurida lähemalt oma suguvõsa, lapsepõlve või eelmisi elusid. Kui inimene teab enda tunnete põhjuseid, siis on neid ka lihtsam vabastada.

Sõnn

Sõnni tähtsaks õppetunniks on oma tunnete vabastamine, mitte nende endasse kogumine. Tõepoolest, Sõnni rahumeelsus ja vastupidavus on küll hämmastavad ja ühiskonna poolt lausa soositud, aga üksikindiviidi seisukohalt see päris nii ei ole. Kui kogutakse tunded enda sisse, siis keha kannatab ning kui ühel hetkel karikas täis saab, siis tihti väljendub see tunnete väljaelamisega teiste peale või haigusega kui jätkatakse tunnete allasurumist.

Selleks, et selliseid olukordi vältida, tuleb oma tundeid endale teadvustada ning neid tuleb vabastada, vastasel juhul on tagajärjeks kannatus. Kui emotsioone vabastada ilma teistele ja endale haiget tegemata, siis elatakse rahus ja harmoonias, olles õnnelikud. Kogemusi õpitakse rõõmu ja kergusega, mitte viha ja kannatusega. Oma emotsioone tuleb õppida juhtima õigel viisil, selleks et mitte uuesti hakata teisi süüdistama või isegi vihkama.

Kaksikud

Kaksikute üheks tähtsaks õppetunniks on keskendumisvõime arendamine. Tulenevalt püsimatust loomusest kipuvad Kaksikud mitme asjaga korraga tegelema ning see hajutab nende tähelepanu ja soovi asjaga sügavamalt tegeleda. Selline ajutisus ei tule neile kasuks, sest kui tegeletakse kõigega, siis tegelikult ei tegeleta mitte millegagi ning selle tulemusena võivad kõik tegevused ära lõppeda juba enne kui need alata said. Pigem tasuks välja sõeluda need tegevused, mida tõeliselt armastatakse ja siis keskenduda nendele, et saaks 100% pühenduda ja sügavuti minna.

Fakt on see, et kui midagi tõeliselt ja ilma tingimusteta armastada, siis see tegevus paelub teid täpselt nii kaua kuni seda armastatakse. Kaksikute päikesemärgi all sündinute jaoks võib selle armastatud tegevuse üles leidmine probleemiks osutuda, kuid selle lahendus peitub enda minade integreerimises nagu raamatu esimeses õppetunnis kirjas. Kui kuulata oma tõelisi südamesoove, siis ei saa eksida.

Vähk

Vähi oluliseks õppetunniks on egoistlikkusest loobumine. Tundub esialgu jahmatav, et selline tundlik ja hooliv inimene võib egoistlik olla, aga siin ei ole midagi imestada, sest tihti on emotsioonide laviin nii suur, et ümber olevate inimeste elud tehakse sellega lausa võimatuks. Põhjus on selles, et Vähid ei ole alati väga enesekindlad ning nad kipuvad ennast liiga palju haletsema ja kõik see on kohe ümber olevatele inimestele nähtav ja tuntav ning hoolimata teiste pingutustest Vähist kaaslase tuju tõsta, jääb see saavutamata, sest Vähk lausa naudib sellist igakülgset tähelepanu.

Siinkohal tasuks endale otsa vaadata, miks ennast haletsetakse? Tihti sellistes olukordades nähaksegi ainult iseennast ja oma probleeme ning kiputakse nende probleemidega samastuma. Seejärel ei saada enam aru tegelikust olukorrast ning võimust ongi võtnud ego, kes leidis võimaluse tähelepanu saada. Eelkõige tuleb selliste olukordade vältimiseks enda alateadvuses selgeks teha, et probleem ja minu isiksus ei ole üks ja seesama.

Teiseks enesehaletsuse asemel tuleks hakata juhtima oma emotsioone ning hakata probleemile lahendust leidma ning kolmandaks tuleb kasvatada oma sisemist enesekindlust, et mitte langeda enda ego lõksu. Neljandaks oleks hea näha oma probleemi ka teise nurga alt, mitte ainult enda seisukohast.

Lõvi

Lõvi üheks tähtsaks õppetunniks on tingimusteta armastuse väljendamine ehk teisisõnu suured tunded on Lõvi sees küll olemas, kuid ei tohiks olla liialt egoistlik soovides nende eest vastutasu saada. Ei tohi laskuda idealistlikku armastuse otsingute küüsi.

Armastamine ja armastus on suurepärased, aga kui hakatakse otsima televiisoris nähtud ideaalset suhet ja armastust, siis päriselus selline asi ei toimi. Tuleb aru saada, et alati ei saa loota vastuarmastusele ning maailm ei eksisteeri ainult saamise printsiibi alusel.

Selleks, et saada, tuleb ka anda ning tegelikkuses peaksid need tasakaalus olema, kuid alati ei pruugi see nii olla. Vahel tulebki anda rohkem kui vastu saadakse. Lisaks tuleb arvestada, et ideaalsust pole olemas, on ainult erinevad kogemused, mida on võimalik kogeda enda jaoks parimal võimalikul viisil, olles valmis endaga tööd tegema.

Tingimusteta armastus ei ole asi, mida saab õppida, seda saab endale teadvustada, kuid tunded peavad olema tõelised. Selleks, et tingimusteta armastada, tuleb leida endas tasakaal ja harmoonia, ning teisi tuleb aktsepteerida sellistena nagu nad on. Vastasel juhul langetakse ikka ja jälle idealistliku ego lõksu.

Neitsi

Neitsi üheks oluliseks õppetunniks on skeptilisusest loobumine. Skeptilisus on hea siis, kui seda omadust on mõõdukalt, sest ega naiivsus ka ei too ellu mingisuguseid paremaid lahendusi. Neitsid lihtsalt kipuvad liialt faktidele toetuma ning unustavad ära loova ja nähtamatu maailma, mis tegelikult võib anda inimesele oluliselt suurema kindlustunde kui puhtal kujul faktid.

Elu usaldamine ei ole naiivsus, vaid see on pigem seotud enese usaldamisega. Kui toetuda ainult välistele faktidele, siis tegelikkuses ei usaldata ennast ja oma sisetunnet üldse. Seega tuleks arendada enda sisetunnet ja loovust ning seda aitavad teha kõige paremini vaimsed praktikad näiteks reiki (universaalne elujõuenergia, mis aitab inimesel õigele teele jõuda ja terveneda) või jooga. Loomulikult on see tugevasti seotud ka eneseleidmisega.

Kaalud

Kaalude oluliseks õppetunniks on liigsest laiskusest ja mugavusest loobumine. Teisisõnu peaksid nad liigse passiivsuse korral hoopis üles näitama aktiivsust. Kaalud võivad vahel olla probleemide küüsis ja pidevalt hädaldada, kuid ometi ei võta nad mitte midagi ette, et neid probleeme lahendada.

Ühelt poolt on siinkohal probleemiks tahtmatus võtta vastutust oma valikute ja otsuste eest, sest otsitakse seda ideaalset tasakaalupunkti. Kuid teiselt poolt on Kaalud väga mugavad inimesed ning tegutsemine ei ole nende kõige tugevam külg. Nad pigem soovivad, et keegi tuleks ja teeks asjad nende eest ära. Sellepärast nad endale partnerid võtavadki, kuid nad ei mõista, et teised ei saa nende eest probleeme ära lahendada. Ise tuleb hakata ebameeldivaid olukordi kuskilt otsast lahendama ning tuleb aru saada, et virisemine ja negatiivsus teevad olukorra ainult hullemaks mitte paremaks.

Skorpion

Skorpioni üheks tähtsaks õppetunniks on andestamine. Üldjuhul on Skorpionid täis kättemaksuhimu ja andestamine on nende jaoks raske. Nad ei mõista seda, et tegelikult ei tule andestada mitte teistele nende vigu, vaid andestada tuleb iseendale.

Kättemaksuhimu ja mitteandestamine viitavad väga tugevale sisemisele vihale enda vastu. Seega tuleks tegeleda vihatundega enda sees, uurides välja selle viha põhjused ning seejärel tuleb hakata ennast aktsepteerima sellisena nagu oled. Eneseaktsepteerimine käibki läbi enesele andestamise, tuleb andeks anda endale oma vead ning lõpetada enda samastamine emotsioonidega, eriti vihaga.

Ambur

Amburite oluliseks õppetunniks on idealistlikust maailmapildist loobumine. Kuigi Amburite ääretu optimism aitab neil elus nii mõnestki raskusest oluliselt lihtsamalt läbi astuda, siis ei tasuks seda ikkagi iseenesest mõistetavana võtta. Idealistlikkus ei too endaga alati kaasa õnne ja rõõmu, väga tihti kaasneb ka pettumus, mis kasvatab ahnust ja saamise soovi. Alati tasuks vaadata erinevate olukordade sügavamat olemust ja alles siis asuda tegutsema. Idealismist loobumiseks ei pea loobuma positiivsest ellusuhtumisest vaid piisab sellest, kui arendada endas praktilisi oskusi ja kannatlikkust.

Arvestades Amburite entusiastlikkust ja enesetäiendamise soovi ei tohiks see mingisuguseks probleemiks olla, lihtsalt oma vajakajäämisi tuleb aeg-ajalt tähele panna ja nendega tuleb tegeleda.

Kaljukits

Kaljukitse üheks õppetunniks on oma emotsionaalsuse ülesleidmine. Teisisõnu tuleks hakata rohkem oma emotsioone väljendama, mitte neid häbenema või varjama, sest äkki kellelegi nii ei sobi. Elu tuleb vaadata lähtuvalt endast ja oma südamesoovidest. Jääkuninga või –kuninganna mängimine ei aita siinkohal väga kaasa, sest väga keeruline on elada peidus olevate emotsioonidega ning see on sama ebameeldiv ka teistele inimestele. Pigem tuleb arendada enda avatust, et saaks elust rõõmu tunda ja endaga rahul olla.

Kui vabastada emotsioonid, siis vabanevad ka hirm ja muud negatiivsed jooned nagu iseenesest. Hea oleks eneseleidmisega tegeleda ning usaldada rohkem ka neid asju, mis ei ole alati silmale nähtavad ja füüsika reeglitega seletatavad.

Veevalaja

Veevalaja üheks oluliseks õppetunniks on vähendada ettearvamatust ja olla ettevaatlik igasuguste järskude väljaütlemistega. Spontaansus, kui üks ettearvamatuse vorme, on kindlasti tore omadus, kuid liigselt ettearvamatuna käitumine võib näidata pigem inimese ebastabiilset olekut ja rahulolematust iseendaga. See omakorda tekitab olukordi, mil hakatakse oma rahulolematust teiste peal välja elama järskude väljaütlemiste ja süüdistustega. Sellisel juhul tuleks iseendale otsa vaadata ja aru saada, et teised ei ole süüdi selles, et sa endaga rahul ei ole. Tuleks hoopis hakata tööle iseenda mõtete ja alateadvusega.

Hea on kasutada psühhoterapeudi abi või alustada eneseleidmise teed. Samas võib pöörduda ka tavalise psühholoogi poole, et ennast lihtsalt analüüsida.

Kalad

Kalade üheks tähtsaks õppetunniks on see, et tuleb lõpetada põgenemine ja igasuguste mürkide tarbimine. Kalade ülitundlikkus ei tee nende keha väga vastupidavaks mõnuainetele ning räsib ja laastab seda päris korralikult. Kokkuvõttes ei too see mitte mingisugust lahendust tundlikkuse probleemile. Pigem tuleks hakata oma tundlikkusega tegelema ja seda tuleks suunata loomingulistesse tegevustesse, sinna kus saab oma suurepärast intuitsiooni ära kasutada. Näiteks muusikasse, näitlemisse, kunsti, teiste ravimisse või mõnda teise ennast huvitavasse ja paeluvasse tegevusse.

Tundlikkusega tuleb tegeleda teadlikult, ilma reaalsuse eest põgenemata. Kalad peavad usaldama oma sisetunnet, mitte oma mõistust, mis tahab pidevalt põgeneda.

Loe pikemalt Kristelle Sööt-Kajo ja Pille Teearu raamatust „Õnne ja edu teejuht. Aita end läbi astroloogia“.