Siin on mõned tavalisemad tähelepanekud:

  • Ootamatud helid — sammud, koputused, kolksatused, kriuksud, mürtsatused... Helid võivad olla väga vaiksed, peaaegu märkamatud, teinekord aga väga valjud.
  • Uksed sulguvad ja avanevad iseenesest — tavaliselt sa seda ise ei näe, küll aga kuuled. Sa ju tead, millist häält su magamistoa või köögikapi uks teeb ning tunned selle heli ilmeksimatult ära. Või siis märkad, et uks, mille olid just hetk tagasi sulgenud, on uuesti lahti. Trikke ustega on väga harva oma silmaga nähtud.
  • Tuled süttivad ja kustuvad — ka sellistel juhtudel tabatakse "külaline" otse teolt väga harva. Sa oled veendunud, et kustutasidm köögist tule, hetk hiljem põleb see taas. Pööningul süttib tuli just siis, kui sa seda kõige vähem ootad. Samamoodi lülitavad vaimud sisse ja välja teisi elektriseadmeid, näiteks telereid või raadioid.
  • Asjad ilmuvad ja kaovad ootamatult —  sa tead, et jätsid võtmed esikukapile, kuid nüüd neid enam seal ei ole. Viis minutit hiljem, kui sa oled toad võtmeid otsides pahupidi keeranud, märkad sa, et võtmed on kummalisel kombel esikukapile tagasi ilmunud. Tundub, nagu keegi oleks su võtmeid vahepeal laenanud ja need siis kohe tagasi andnud. Mõnikord ei ilmu kadunud asjad välja pikema aja jooksul, aga kui need lõpuks leiad, on nad täpselt seal, kus nad tavaliselt olema peaksidki.
  • Seletamatud varjud — keset selget ja valget päeva näed äkki seinal kummalist varju. Vaatad toas ringi ega märka ühtegi mööblitükki või eset, mis seda võiks tekitada. Tavaliselt märgatakse selliseid salapäraseid varje vaid hetkeks ja vaid silmanurgast. Mõnikord on varjud inimese kujuga, teinekord aga väiksemad, ähmased või vormitud. 
  • Loomad käituvad kummaliselt — kass, koer või ka mõni väiksem koduloom on ootamatult kas väga lärmakas või veidralt vaikne. Koer haugub, kuigi midagi ega kedagi näha pole või varjub laua alla, kass ehmub millegi peale ja jookseb teise tuppa, poeb voodi alla peitu või jõllitab midagi.
  • Tunned, et keegi jälgib sind — see tunne iseenesest pole midagi ebaharilikku, kuid võib viidata ootamatutele külalistele, kui tunned seda alati ühes kindlas toas ühel kindlal kellaajal.

Järgnevad on natuke ebaharilikumad, kuid see-eest kindlamad tõendid sellest, et sa ei ole oma majas üksi:

  • Näed või tunned midagi — ukse avamist või sulgumist kuulda on üks asi. Hoopis teine asi on seda oma silmaga näha. Uste liikumise või tulede klõpsumise oma silmaga nägemine on üsna kindel märk sellest, et midagi seletamatut on toimumas. Mõned inimesed tunnevad, et öösel istub keegi nende voodiveerel.
  • Tunned puudutust — inimesed on kirjeldanud, et keegi on justkui nende juukseid silunud, neist läähedalt möödunud või käe õlale pannud. Mõned tunnevad kerget müksu.
  • Kuuled nuttu või sosinaid — või muusikat, mille allikat sa ei suuda tuvastada. Keegi hüüab su nime või ütleb midagi ootamatut... Tõsi, selliste asjade selgitamiseks ja uskumiseks on parem, kui hääli kuuleb korraga rohkem kui üks inimene. 
  • Külmad või kuumad kohad ruumis — jahedus on muidugi klassikaline kummitamise märk, kuid tegelikult on iga märgatav ja äkiline temperatuurikõikumine toas tõendiks, et midagi toimub.
  • Veidrad lõhnad — tunned lõhna, näiteks parfüümi, mida sa ise ega ükski su pereliikmetest ega külalistest ei kasuta. Lõhn tuleb ja läheb pealtnäha juhuslikult, aga seda võivad saata hääled, varjud või puudutused.

Nüüd aga jõuame tõenditeni, mida märgatakse haruharva, kuid mis ei jäta kahtlustele enam ruumi:

  • Liikuvad esemed — taldrikud liiguvad üle laua, pildid kukuvad seintelt, uksed pauguvad, mööbel nihkub paigast...
  • Rünnak — keegi kriimustab, lööb või lükkab sind. Sellised rünnakud on väga harvad, kuid loomulikult mõjuvad väga häirivalt. 
  • Muud nähtavad tõendid — seletamatu kiri paberil või seinal, käe- või jalajäljed.
  • Ilmutused — vaim võtab kuju. Seda juhtub haruharva, kuid vaim võib su ette ilmuda häguse, kuid äratuntava varjuna või koguni võtta inimkuju, mis ilmub vaid viivuks ja kaob siis taas.

Head lugejad, kas teie olete eelpoolkirjeldatud märke täheldanud?