Ennustada võib üksinda, aga ka koos lõbusa seltskonnaga. Enda hulka ei tohi võtta vaid neid, kes kahtlevad või irooniliselt asjasse suhtuvad. Nemad võivad kogu loo ära rikkuda.

Ühised ennustamised

Üksinda ennustamised

Aastavahetus on imede aeg. Kõik loodavad, et nende salasoovid täituvad. See on õnnestumiste ja suurte võimaluste aeg, sest miljonite inimeste positiivne energia võib tõepoolest imesid korda saata. Tulevikku vaadata on ju huvitav, ometi mitte alati ohutu.

Vanasti oli ennustamine üks peamisi naiste meelelahutusi. Vallalised neiud tulid kokku ning suundusid juba hommikul kusagile mahajäetud majja saatust proovile panema. Olid olemas erilised päevased, õhtused ja öised ennustamised. Mõnede puhul neist pidi isegi tervisega riskima — tuli ju ühendusse astuda mustade jõududega.

Ettevalmistamata inimestele selliseid asju ei soovitatagi. Kuigi ega süütu ennustamine sõrmusel või pähklikoore järgi halba ei tee; läbi küünalde peeglisse vaatamine võib aga hoopis hullusti mõjuda. Poleks tarvis ka riskida mahajäetud majadesse või kalmistute kellatornidesse minekuga. Vaevalt et peale ebameeldivuste sealt midagi leida on.

Siluettide, varjude jms tõlgendamine on samuti vaieldav. Hea, kui võib pulmi ja rahakotti näha. Aga kui silme ette kerkib hauaküngas? Väga tundlikud natuurid võivad ehmatusest koguni haigeks jääda ning sellesamaga oma saatuse ära rikkuda.