Ettevalmistused

Vali vanaaegne teetassiga sarnane kohvitass. See peaks olema üsna madal ja lai. Peaksid valima valge või heleda portselantassi, mitte kunagi ei tohi kasutada musta kruusi.

Keeda vesi. Kasuta sama palju kohvi kui tavaliselt. Seda ei peaks üritama eeljahvatatud, purgi- või lahustuva kohviga — kohv maitseks ilmselt väljakannatamatult vastikult ja sa võid juua ära liiga palju kohvipaksu, mis ei jäta ennustamiseks midagi alles.

Keeda kohv. Kohv ei tule just parima maitsega, kuid kui sa ei keeda kohvipuru läbi, ujuvad puruosakesed kohvitassi pinnal ja muudavad kohvi joomise raskeks.

Vala kohv tassi ilma paksu filtreerimata. Suurem osa paksust peaks settima tassi põhja. Kui sul ei ole midagi, millega tassi põhja varjata, võid lisada lusikatäie puru kohvikannust tassi. Lisa suhkrut ja piima maitseks. Sa võid jooki segada nii palju kui meeldib. See keerutab paksu üles, kuid see vajub mõne aja pärast põhja tagasi.

Joo kohvi ja naudi head vestlust. Kui tass hakkab tühjenema, püüa kohvipaksu mitte alla neelata. Sa võid kasutada oma huuli kohvi sõelumiseks Kui sa üritad viimast lonksu neelata, keera tassi nii, et suudad imeda ära nii palju vedelikku kui võimalik.

Keskendu. Osa ennustamisest ja eriti kohvipaksu pealt ennustamise puhul on alati olnud häälestumine ennustatava lainele. Ürita oma soovile kontsentreeruda.

Sümbolid ja tähendused

Tõlgendaja vaatab kujundeid kohvipaksus. Protsess on sama, mis pilvede vaatamine ja vaimusilmas sümbolite nägemine.

Tavaliselt sa näed mingit liiki puud. Vahel on see tamm, vahel paju või palm. See on inimese elupuu. Tugev juurestruktuur (või selle puudumine) räägib inimese suhetest perekonnaga. Mõnikord sa näed puud, mis on ühele poole kaldu või kõver, mis vihjab sellele, et raiskad liiga palju energiat oma elu ühele aspektile.

Teisi sümboleid võib erinevalt tõlgendada, kasuta oma ettekujutusvõimet ja eelnevaid kogemusi tõlgendamisel. Siin on väga lühike sümbolite nimekiri.

Õun: loovus ja viljakus.
Kaar: raha äriasjades.
Leib: hoolitsus oma ihade, lootuste ja unistuste eest.
Sild: Põhiline otsus, mis tuleb elus teha. Millist teed mööda minna?
Kaamera: keegi on sinust sisse võetud.
Mündid: raha on ees ootamas.
Teemandid: Võib oodata abieluettepanekut. Kui inimene on abielus, on see raha ja materiaalse heaolu sümbol.
Lilled: vihjavad õnnele.
Imelamp: su soovid täidetakse.
Harf: traditsiooniline armulugu.
Süda: suhe, kui inimene on kurb või suhe on luhtunud, siis südamevalu.
Sõlmed:
muret millegi pärast, hoolitse, et see ei avaldaks negatiivset mõju su tervisele.
Tee: loomingulised võimalused viivad su uuele tasemele.
Laev: ärivõimalused avavad ennast.

Tähendus ja aeg

Kõik tassid ei ennusta tulevikku. Kui isik on tuleviku ennustamise suhtes ettevaatlik, siis on tass lihtsalt tavaline tass ja nii võib juhtuda ka esimese ennustamise puhul. Vahel ei näita tass, mis tegelikult juhtuma hakkab, vaid seda, mida sa sooviksid või kardad lähitulevikus juhtuvat. Kui tassis on negatiivsed sümbolid, reetmise ja surma sümbolid, siis on tass ilmselt su hirmude kajastus, mitte ettekuulutus tegelikult juhtuvast.

Kujutised, mis on tassi põhjas, viitavad millelegi, mis on kaugemal tulevikus, servapoolsed esindavad olevikku. 

Allikas: Coffetea.info