Hea, et Feng Shuil on lihtsad, kuid nutikad meetodid ruumi avardamiseks peeglite abil. Riputage peegel diagonaalis välisuksega nii, et ust avades on see näha, kuid ometi nii, et selles ei peegelduks trepid. Mingil juhul ei maksa peeglit otse välisukse vastu riputada. Energiavoog, mis sellele „komistab”, lendab kuulina tagasi. Esikul peab olema selge
Yang
iseloom, sellepärast peab siin olema ere valgus ning puhtad ja heledad toonid interjööri viimistluses. Ärge kasutage „praktilisi” tumedaid, porivärvi tapeete. Võimalik, et mustus jääb neil tõepoolest märkamata (mis antud juhul täiesti omal kohal on, sest vaevalt sellise esiku omanikul jätkub vahendeid remondiks), kuid see väärtus ei kaalu üles neid ebameeldivusi, mida võib valmistada „rikutud” energia.

Jälgige hoolikalt, et sissepääs teie koju poleks ei väljast ega seest asjadega üle kuhjatud. Mida rohkem on teie teel takistusi majja sissepääsemiseks või sealt väljumiseks, seda raskem on teil teoks teha oma olemasolevaid plaane, uutest perspektiividest ei tasu aga mitte rääkidagi.

Köök

Tähtsaim Yang energiaga täidetud ruum, kust lähtub kodukolde elustav energia. Sel juhul muidugi, kui seal regulaarselt süüa valmistatakse. Süüdates iga päev köögis tule, äratate tule stiihia, mida peetakse traditsiooniliselt edu ja õitsengu stiihiaks.

Nendes peredes, kus kööki astutakse vaid kord päevas — reeglina hommikul, et kohvi keeta — süüa aga eelistatakse väljas, hakkab sinna aeglaselt imbuma Yin energia, levitades mahajäetust ja laokilolekut. Sellisel juhul on parem taoline köök üldse iseseisva ruumina likvideerida, ühendades selle külaliste- või söögitoaga.

Kui te regulaarselt valmistate süüa kodus, siis jälgige köögi sisustamise reegleid, et toit ei satuks negatiivse energia mõju alla. Köögis ei tohi valitseda sünged toonid, sellised nagu tumehall, tumesinine, lilla, tumeroheline, bordoo või must. Neid värve võib kasutada vaid täiendina ja väga väikestest kogustes

. Põhivärv peab olema hele ja soe — roosa, beež, heleroheline, naturaalne puit jms. Ei tasu liialdada valgega.

Inimene, kes valmistab süüa, seistes pliidi või laua ääres, ei peaks olema seljaga ukse poole. Eeldatakse, et ta peab nägema, kes kööki siseneb. Vastasel juhul võib toiduvalmistaja ehmuda, kui keegi talle selja tagant läheneb, ning suur hulk negatiivset energiat võib toidu ära rikkuda. Seetõttu tuleks pliidi või laua kohale riputada peegel, et toiduvalmistaja saaks näha, mis ta selja taga toimub.

Külmkapp ei tohiks olla otse pliidi vastas või vahetult selle kõrval. Sama kehtib ka kraanikausi ja pesumasina kohta. Külmkapp, pesumasin ja kraanikauss kuuluvad funktsionaalselt vee stiihiasse, pliit aga on tule stiihia. Need on omavahel antagonistlikud. Lugu lõpeb sellega, et nii külmik kui ka pliit hakkavad halvemini tööle kui tegelikult võiksid. Pealegi kustutab vesi tule, järelikult ka teie edu.

Kuna köök on ruum, kus sünnib energia, mis aitab kaasa perekonna heaolule, siis on kasulik sinna paigutada mõned toataimed, kuna need sümboliseerivad kasvu ja õitsengut.

Näljast urisev külmkapp mõjub negatiivselt teie edukusele. Jälgige, et see väga tühjaks ei saaks, siis valvab ta teie heaolu. Külmkapi ühele nurgale (edelapoolsemale) asetage punast värvi paberkotike, kus sees 3 münti ning iga kuuaasta viimasel päeval vahetage neid. Siis on teil alati raha.

Söögituba

Eraldi söögituba on vähestel peredel. Reeglina on see ühendatud kas külalistetoa või köögiga. Sellesse tuppa kuuluv söögilaud (olgu või ajakirjade lauana kasutusel) leidub igas kodus ning mängib suurt osa perekonna heaolu kujundamisel. Kui laud turritab ähvardavalt oma teravate nurkadega, samas nagiseb ja kõigub oma peenikestel igerikel jalgadel, siis võib pere jõukus üsna pea hakata sarnanema sellele lauale.

Kõikide aegade ja rahvaste soosituim söögilaud on ümmargune ning seisab ühel toekal jalal. See mitte ainult ei „silu” oma ümarate äärtega energiavoogusid, mitte ainult ei liida kokku peret, vaid soodustab ka materiaalse olukorra paranemist. Teise koha võiks anda kaheksanurksele lauale, kolmanda — ovaalsele.

Tuba, kus te sööte, peab olema korralikult valgustatud. Intiimne poolhämarus sobib vahel harva — erilistel puhkudel. Nõrk, hämar valgustus annab toale, aga siis ka toidule, Yin energiat. Sellise toiduga saab kõhu küll täis, kuid kasu pole sellest mingit. Toit seisab maos ballastina, toitmata organismi, täites selle vaid šlakkidega. Nii võib vaid kaal kasvama hakata.

Kui söögitoas on aken ja uks vastamisi, siis ärge seadke lauda nendega ühele joonele, st ukse ja akna vahele, et tõmbetuul ei puhuks minema teie heaolu. Et oma rikkust kasvatada, riputage söögituppa peegel, et seal peegelduks kaetud laud. Sel moel toidu kogus otsekui kahekordistub, seega on loodud visuaalne kujund, mis aitab perekonna tulusid suurendada.

Külalistetuba

Siin käib elav suhtlemine. Mida lähemale välisuksele külalistetuba asub, seda suurem on tõenäosus, et sõbrad ja tuttavad ei jäta teie kodu tähelepanuta ning külastavad teid kadestamisväärselt sageli. Ka külalistetoas peab valitsema Yang energia, seetõttu on seal vastunäidustatud paksud tumedates toonides vaibad.

Ärge kaunistage seinu süngete maastike ega esivanemate kortsuliste nägudega, ärge ka liialt hoogu minge antiikse mööbli muretsemisega. Need esemed on oma loomult täis Yin energiat.

Hirmuäratavate mõõtmetega kapid peavad seisma tagasihoidlikult seina ääres, segamata energeetiliste voogude liikumist. Ärge seadke tugitoole, toole ega diivanit nende suurte monstrumite külje alla, need on võimelised maha suruma iga lähedalviibija energia. Pöörake tähelepanu rippriiulite asetusele. Kui need ripuvad vahetult tugitoolide või diivanite kohal (st seal istuvate inimeste peade kohal), on see väga halb.

Toolid, diivanid ja tugitoolid, mida kasutatakse kõige sagedamini, peaksid paiknema kandvate seinte ääres. See, kes sellise seina ääres istub, saab lisaks võimsa energialaengu, leiab enesekindluse ning kõrgemalseisjate toetuse. Seejuures on eriti tähtis perekonnapea tugitooli asetus.

Kaunistage külalistetuba lilledega (parem poti-, mitte lõikelilled) ning jälgige valgustust.

Kui ruum on suur, siis ei suuda üks lühter keset tuba seda vajalikul määral valgustada. Ilmselt kuhjuvad nurkadesse varjud, kogudes Yin energiat. Ärge hoidke kokku seina- ja põrandavalgustite pealt. Olgu ka kõige kaugem nurk täidetud Yang energiaga. Nii ei muutu valgustus liialt monotoonseks, mis on suurte ruumide puhul samuti väga tähtis.

Külalistetoas on rohkem kui teistes tubades tähtis ära märkida keskpunkt. Vastasel juhul on pereelu kaootiline. Ühiste eesmärkide ja huvide puudumine soodustab reeglina pere killustumist ning traditsioonide kadu. Keskpunkti võib ära märkida väikese vaiba või lauaga. Ka lühter võib olla keskpunkti funktsioonis. Kui tuba on kõrge, siis vaevalt et mingi laevalgusti endale tähelepanu tõmbab, keskpunkt peab aga kohe silma hakkama. See ei pea tingimata kokku langema toa geomeetrilise keskmega, on täiesti võimalik seda veidi nihutada.

Magamistuba

See on armastuse eluase ning ka koht, kus lõõgastume, vabanedes päeva jooksul kogunenud pingetest. Une ajal on inimene eriti haavatav ning vastuvõtlik nii negatiivsetele kui ka positiivsetele energeetilistele mõjutustele. Eksisteerivad mõningad üldreeglid, nendest kinni pidades hoiate end eemal suurtest ebameeldivustest.

Voodi peats peab olema vastu kandvat seina. Inimene, kes magab keset põrandat asuvas voodis, on ilma jäetud toetusest ja toest, pikapeale hakkab ta tundma ebakindlust homse päeva ees ning kaotab usu iseendasse. Voodis lamaja peab nägema seda, kes tuppa astub. Kui voodi asetseb ukse taga, mis avanedes varjab sisenejat, siis tuleks seinale riputada (diagonaalis voodiga) peegel, et voodisolija võiks näha sisseastujat (mitte aga ennast!).

Mingil juhul ei tohi peegel asetseda jalutsis või laes. Kui te näete oma peegelpilti, on teid äkki liiga palju, et rahulikult magada. Abielupaaridele pole aga seltsi üldsegi mitte tarvis. See võib provotseerida reaalse inimese ilmumist, kes hakkab suhteid segama. Pealegi nõrgestab peeglite ohtrus magamistoas teie energeetilist potentsiaali.

Abieluvoodis peab olema üks madrats. Kaks madratsit moodustavad prao, mis kiirgab negatiivset energiat, lahutades abikaasasid või süvendades vastuolusid nende suhetes. Parem siis juba magada eraldi voodites või erinevates magamistubades kui ühes kahe madratsiga voodis. Kui voodi (diivan, sohva) asetseb vastu seina, siis on parem mees seina äärde magama panna. Kui naine ronib üle mehe iga kord, kui tahab voodist tõusta, tekitab ta kahju mehe seksuaalsele potentsile. Ärge seadke voodit ükskõik millise ukse vastu, akna alla või seina äärde, mille taha jääb vannituba või tualett.

Ärge riputage voodi kohale midagi rasket — rippriiuleid, suuri pilte rasketes võimsates raamides jms. Rasked esemed, rippudes magava inimese kohal, suruvad maha ta energiat. Sama käib suurte kappide ja kummutite kohta — neid ei maksa seada otse voodi äärde.

Magamistoas pole kohta teleritele, akvaariumidele ega lopsakatele taimedele. Yang energia üleküllus magamistoas ei lase lõõgastuda ning korralikult välja magada. Esmajoones puudutab see neid, kellel on niigi probleeme unega. Mõned spetsialistid on vastu mitte üksnes akvaariumidele ja väikestele purskkaevudele, vaid ka meremaastikele, leides, et veestiihia magamistoas on võimeline provotseerima vargusi, röövimisi ning muid materiaalseid kaotusi.

Vannituba ja tualett

Nendes ruumides inimene puhastub. Millegipärast pole kombeks tähelepanu pöörata hügieenilistele protsessidele, seetõttu on vannituppa või tualetti viiv uks võimalikult vähemärgatav. Feng Shui vaatekohast on vannitoas ja eriti tualettruumis liigset Ying energiat, mille levimine kodus on äärmiselt ebasoovitav. Kui uks tualetti on alati irvakil, siis vähenevad tasahaaval eduvõimalused.

Peres sagenevad haigused, tekivad rahalised probleemid. Samas on väga tähtis jälgida santehnika seisukorda. Nendes ruumides valitseb niigi Yin energia, kui jätta õigel ajal likvideerimata ka rikked, siis muutub see agressiivseks ning hakkab hävitavalt mõjutama pereliikmete tervist, provotseerides seedetrakti häireid ning günekoloogilisi haigestumisi. Kui vannituba ja tualett asuvad koos, siis püüdke visuaalselt eraldada WC-pott ülejäänud sisustusest kas potilille, sirmi või mingi muu eesriidega. Kaasaegsetes tüüpelamutes on vannitubadel ja tualettidel või mõlemal koos ühine sein köögi või ühe toaga, mida ei peeta eriti soodsaks faktoriks. Sellise seina äärde ei tasu seada voodit, tugitoole ega toole.

Kõige mõistlikum lahendus on seada sinna kapid või raamaturiiulid, luues sel moel lisatõkke Yin energiale. Seinale võib riputada ka vaiba või pilte, millel on näha mäed või puud.