Järgnevalt räägin aga lähemalt, kuidas need elemendid meie elu mõjutavad ja mida teha selleks, et oma elu paremini tasakaalus hoida. Kui soovid oma elu väikeste muutuste abil oma elu paremaks muuta siis pühenda see mõni minut oma väärtuslikku aega, et edasi lugeda.

ÕHK — meie esimene kokkupuude õhuga on siis, kui me sünnime ja teeme oma esimese hingetõmbe. Õhk siseneb siis kehasse ja terve oma elu hingame me sisse-välja sest keha vajab eluks õhku. Seega õhu element inimeses ongi eelkõige seotud hingamisega. Hapnikupuudus tekitab kiirelt ajukahjustuse, samas ka hapniku üleküllus võib aju sassi ajada. Oluline on hoida tasakaalu ja järgida oma sisetunnet. Õhupuudusel hakkab halvenema ka ainevahetus.
Õhu elementi seostatakse vaimse tegevuse, organiseerimise, pühendumise, hindamise, arvustamise, reeglite ja tõekspidmiste- ehk siis selle küljega, millel on võime vahet teha, analüüsida, hinnata ja arvustada.

Õhk on piirideta ja ta ei allu kontrollile. Kõige otsesemalt saab tunnetada õhuelementi läbi tuule. Tuul võib olla mahe, soe ja paitab õrnalt su põski. Kuid see võib olla ka maru ja torm, mis hävitab ja lõhub kõike millega kokku puutub.

Selleks, et endas õhuelementi tasakaalustada, on hea viibida looduses ja teadvustada õhu olemasolu- hingata sisse looduse ilu. Märka õhku, taevast, võta see enda jaoks omaks- ja loodus ise teebki sulle teraapiat. Kuula rahustavat muusikat ja jaluta iga päev, vaata kuidas pilved ja puud tuule käes tantsivad ja painduvad. Hinga sügavalt ja katsu hingates tuua õhku ka rinnust allapoole. Ava tihti aknaid ja lase värske õhk sisse, et see saaks sel moel ruume puhastada ja ka keskkond sinu ümber saaks sind toetada.

VESI — me koosneme ligi 70% ulatuses veest. Looteeas on vee osakaal isegi 99% ja sündides 90%. Täiskasvanuks saades osakaal tasapisi väheneb. Vanemas eas moodustab vesi meie kehast umbes 50%. Vesi annab elu ja vesi võtab elu. Vesi ringleb kõikjal, liikudes läbi meie keha ja levides üle kogu maailma. Veega on seotud kogu meie keha, kuna veel on teadvus, ta kuuleb, näeb ja salvestab informatsiooni. Teda läbib iga mõte ja iga sõna, mida me välja saadame. Katsed on näidanud, et kui saata veele armastust ja armastavaid sõnumeid, siis moodustuvad väga ilusad ja imelised veekristallid, aga kui saata veele viha ja kurje sõnu, siis veekristallid deformeeruvad ja see vesi rikneb kiiresti muutudes algsest olekust väärastunuks. Sama juhtub ka inimese kehas. Kui kiirgad endast välja armastust ja rõõmu, siis kehas olevad veekristallid on väga kaunid ja terved ning seeläbi saab ka meie keha olla tervem. Aga, kui saadad endast pidevalt välja viha või segadust, siis sisaldavad seda ka sinu sees olevad veekristallid. Vesi meie kehas peegeldab ka maailmale meist tulenevaid signaale ja vastavalt sellele peegeldusele tõmbame me ligi erinevaid situatsioone ja sündmusi, mis on enamjaolt sarnase sagedusega, mida me endast välja kiirgame.

Vee elementi seostatakse emotsioonidega, mis võivad pärineda nii minevikust, olevikust kui ka tulevikust. Kui vett on liiga vähe, siis hakkab nahk kuivama ja punetama. Kui vett on liiga palju, siis see kustutab inimese sisemist tuld, eluenergiat.

Selleks, et veeelementi endas tasakaalustada on hea juua palju puhast vett! Ja tähtis on juua seda kinnitusega, et vesi puhastab nii sinu minevikku, keha ja hinge. Käi ka palju dušši all või ligune vannis. Viibi looduses, jaluta mere või jõe ääres puhastades lainetesse või voolu oma emotsionaalset prahti. Korista oma elust ka füüsilist prahti- viska või anna ära asjad mis on seotud mälestustega- kõik see mida sa enam ei vaja sest nii lood korda oma ümbruses igal tasandil. Märka kui vabastav ja kerge sul on pärast olla!

TULI — tal on omadus puhastada kõike, millega ta kokku puutub. Tule jõud on tugev, spontaanne ja kiire, kontrolli alt väljudes võib saada läbi tema tunda ka hirmu (tulekahjud, plahvatused). Tuli seostub päikesega, päike on võimas tule elemendi sümbol, mis igal hommikul tõustes annab meile justkui iga päev uue võimaluse, toites meid oma külluse ja elujõuga ja paitades hellalt meie keha ja energiavälja. Energeetiliselt toidab päike meie energiakehasid, kosutades neid jõu ja tule väega. Meie energiakeha saaks igakord justkui puhtaks pestud, uhutuna üle tuhandetest väikestest kiirekestest. Eriti tugev vägi on päikesetõusul, sest just siis aktiveerub loodus, iga taim ja rohulible ärkab ja sirutub päikese poole. Siis aktiveerub ka inimese keha, see on aeg, kui meie eeterkeha saab üle valatud tohutu puhastuse ja jõuga. Ka päikeseloojangul on eriline vägi, päikeseloojang rahustab inimest ja aitab tuua selgust igapäevategemistesse luues su ümber rahu ja puhtuse vibratsiooni. Võimast tule jõudu annab ka lõkketuli, tuld teha tuleks pööripäevadel- siis kui energiad on avatud ja kerged ühest olekust teise muunduma. Tuld võib teha ka täiskuuööl, koos erinevate tulerituaalidega — igal juhul tuli hakkab puhastama koheselt, kui see on süüdatud.

Tule elementi seostatakse elujõu, elusädeme ja puhta valgusega. See esindab tegevust, liikumist, riskide võtmist, muutusi. Tuli esindab kehas erinevaid osi, tuli võtab seedesüsteemist energia ja talletab selle, seega seedimisprobleemidega inimestel on tule elemendiga probleeme. Tugevalt on tulega seotud ka süda ja vereringe. Kõrge või madal vererõhk näitab, et meie kehas on tule elemendiga midagi paigast ära ja vajab tasakaalustamist. Tuli kontrollib ka kehatemperatuuri, kui see on liiga kõrge või liiga madal, siis inimene sureb ära. On komme mässida palaviku korral laps märja lina sisse ja anda talle palju juua, vesi vähendab liigset tule elementi kehas. Kui inimesel on tule energia tasakaalus, siis sisemine tuli põleb ühtlase leegina, ta ei kõigu, ta ei lõpe otsa ega ka plahvata.

Selleks, et tuleelementi tasakaalustada, tuleb hakata tegutsema. Tähtis on teadvustada vanu piisavaid mustreid, harjumisi ja uskumusi. Proovi muuta mõnda rutiini, mida oled juba aastaid täitnud- teadvusta neid asju mida sa teed alati sama moodi, samal ajal. Muuda seda, tee vahelduseks midagi muud. Looduses jalutades lase päikese kiirtel ennast paitada, naudi päikesetõuse -ja loojanguid. Oma koju saad tuua tule elementi läbi küünlatule. Proovi ja katseta erinevaid küünlaid, sest need mõjuvad erinevalt. Lase oma magamistuppa päikesevalgus, kujutledes, et hingad seal sisse päikese valgust ja väge.

MAA — on meie kindel pind, kus on turvaline ja hea astuda, maa toidab ja annab meile riided selga. Mullast oleme me tulnud ja mullaks me saame. Maast võivad kasvada ilusad lilled taimed, aga maa võib läbi maavärinate ka kõike seda ilusat hävitada. Enamus suuri katastroofe ja imesid on tavaliselt paljude inimeste mõtete ja tunnete tagajärg. Midagi ei juhtu niisama, kõik on omavahel väga täpses seoses.

Maa pakub meile ka palju kivisid (kristalle) ja metalle, nad saavad meid palju aidata. Maasse tuleb suhtuda pühalikult, sellest tuleb lugu pidada. Kui kõndides kivile jalaga annad, siis peagi kiiratakse sulle ka seda vastu, mida sa välja annad. Aga kui pöörata oma tähelepanu ja armastus kivi poole, siis hakkab ta sinust lugu pidama. Ja jalutades mereääres või metsas või kristallipoes sa võid kuulda või tunnetada, kui mõni kivi tahab sinuga koju kaasa tulla, et sind aidata ja õpetada. Kui kivi aeg on läbi, siis tuleb ta loodusesse tagasi viia.

Maa element väljendub eelkõige füüsilises kehas. Keha edastab alati maailmale sõnumeid selle kohta, kes sa oled. Mõnikord on need sõnumid jõudu andvad, mõnikord võtavad need sinult elujõu ja ei toeta sind. Keha on sinu hinge tempel ja su hing suhtlebki sinuga pidevalt keha kaudu. Kahjuks on enamus inimesi liiga hõivatud ja ignoreerivad neid sõnumeid kuni peavad silmitsi seisma raskete haigustega.

Selleks, et maa elementi endas tasakaalustada hoolitse oma tervise eest- tee sporti, käi massaažis või katseta mõnda muud vaimset teraapiat. Kuula looduse hääli. Saa sõbraks oma kehaga, ütle ja näita talle et sa teda armastad. Vabasta oma keha mürkidest- söö puhtamat toitu, värskeid ja rohelisi salateid ja joo mürke välja viivaid jooke, taimeteesid. Puhta vee sisse võib pigistada igal hommikul terve värske sidruni mahla. Puhasta end ka hingamisega ja hea on mõelda ka soolte puhastamisele.
Lõpetuseks võiks öelda et see, mida me läbi oma mõtete ja tunnete elementidest loome, on meie enda teha. Muutused saavad alguse väikestest asjadest. Ja pea alati meeles, et sinu elu tasakaalu võti peitub armastuses iseenda ja kõige ümbritseva elava suhtes. Veeda siis võimalikult palju aega looduses, naudi, katsu, nuusuta, tunneta, taju, maitse. Mida rohkem sa õpid tundma loodust ja oled sellega kontaktis, seda paremini tunned ka iseennast, oled kontaktis oma hingega ja saad alati ka loodusest energiat. Nii pole sul kunagi energiast puudus.

Allikas: Elumuutjad.ee

Vaata kindlasti ka: Indiaani horoskoop