Vanasti pühendasid inimesed palju tähelepanu kõigele sellele, mis puudutas nende elukohta. Iidseid India linnu ehitati, korrates planeeringus inimese keha, mis sümboliseeris harmoonilist universumi ehitust. Selline lähenemine arhitektuurile vapustab siiani ettekujutust.

Hiinas eksisteerib tänapäevalgi iidne Fen-Shui kunst (otsetõlkes “Tuul-Vesi”). Fen-Shui meistrid suutsid oskuslikult, ühitades maja asendit selle sisemise kompositsiooniga, mõjutada selle elanike eluolu.

Tuntud on ka iidsed asumid Uraalides, mis olid loodud Sodiaagi ringi silmas pidades.

Selle imeliselt tervikliku süsteemi kildusid kasutatakse alateadvuslikult ka nüüdisajal — magatakse pea põhja suunas, seatakse lilli halva mõjuga kohtadesse…

Kodu algab uksest, ometi ei mõelda eriti selle tähenduse üle.

Uks sarnaneb kaarele, sellel on kaks osa, see pöörleb hingedel, seda võib kinni lüüa, uks eraldab sisemist maailmaruumi välisest, ühendab külalisi ja pererahvast.

Ukse järgi võib otsustada pererahva suhtumise üle maailma — kui see on välisuks, ning üksteisesse — kui uks asub maja sees.

Vanade uskumuste kohaselt võis kiivas ja pidevalt paukuv uks kujutada endast häiritud rahu, harmooniat ning inimestevahelisi õiglasi suhteid, võis ennustada oma pererahvale hirmsaid õnnetusi, isegi konflikte seadusega, kuna osutas aususe puudumisele ning oskamatusele sõna pidada.

Uhkete villade paraaduksed olid kaunistatud suguvõsade vappide ja deviisidega; kirikute portaalidel ja ustel ilutsesid skulptuurid ning ornamendid, selline kirikusümboolika tähistas inimsaatuste keerukaid põiminguid.

Need olid niinimetatud šifreeritud kirjamärgid, kuid vahel kasutati ka tõelisi, kuigi omapärases formuleeringus: ühes katoliiklikus kellatornis asub sissekäigu kohal nelinurk, mis jagatud ruutudeks (5x5), ning sinna on kirjutatud tähed, mis igas suunas lugedes — vasakult paremale, paremalt vasakule, ülalt alla ja alt üles — annavad järgmise fraasi — Sator arepo tenet opera rotas, mis tõlkes ladina keelest tähendab — “Külvaja ja lõikaja töötavad ringi mööda”.
el moel on väljendatud Absoluutse õigluse idee igaühe jaoks: “Õiglane on su kohus, Issand”

Mis on aga kirjutatud meie kõikide ustele?

On ju kasutusse võetud kindel numbrite süsteem — nii korteri- kui ka majaustel.
Need abstraktsed numbrid justkui ei kutsu esile mingeid emotsioone ega tähenda midagi.

Pütaagorlastel oli selles suhtes aga oma arvamus. Pythagoras vaatles arve kui iseseisvaid üksusi oma omaduste ning individuaalsusega, mida sai võrrelda planeetide ning nende mõjudega. Igale numbrile vastas oma planeet.
Mõju määratleti numeroloogilise summa põhjal — liitarve liideti kuni saadi algarvud — planeetide saatjad.

Näiteks arvu 157 käsitleti järgnevalt — 1+5+7=13=1+3=4

Nüüd vaadelgem, kuidas võib korteri number ning kodu atmosfäär olla vastavuses ühega numeroloogilistest süsteemidest.