Suurem osa vastanutest eelistas tuhastamist, mitmel neist oli ka täpsem ettekujutus tseremoonial viimaseks jäävast muusikapalast. Siin on valik just neist lauludest.

Neile, kes põlglikult õlgu kehitades — milleks? — teemast mööda tahavad vaadata, on aga järgnev kommentaar:

Mi: “Paljud inimesed ei taha surmast midagi kuulda, veel vähem sellele mõelda. On ja elavad nagu elaksid nad igavesti. Isegi osa päris vanadest inimestest keelduvad sellest teemast kategooriliselt. Eestlased ju üldjuhul jumalat ei usu, seega on mõte surmast neile hirmutav. Minu usklik ema surma ei kartnud ja rääkis rahulikult ka oma matusesoovidest ning asjade jagamisest. Kui ta suri, oli meil õega palju lihtsam kõike korraldada, sest meil olid tema soovid teada. On ju loomulik, et tahaks korraldada kõike nii, nagu kadunukesele kõige rohkem meeldinud oleks.”

paluks mulle: Darkness, darkness be my pillow jne Robert Plantilt ja tuhastamist. Kui aga seal saab olema ohjeldamatult sülti, viina ning pasunakoor “Ema südant” tuudutab, siis kavatsen teid igavesti kummitada…

Di: Olen ka oma lähedastega sellest rääkinud, ise oleksin rahul kui tuhastatakse, ja laul mida võiks sel hetkel lasta vms Eric Clapton : Tears in heaven

aa: Ei taha võltsi kirikuõpetajat ja nutmist. Võiks olla väike perekondlik matus. Korn — Did My Time.

La bella vita: Grillahju ja siis edasi voolavasse vette. Nagu filmis “Madissoni maakonna sillad” … Taustaks midagi Puccini muusikast — “Un bel di vedremo” või “E lucevan le stelle” … Erisoov oleks et saaks tuulde lennata koos kallis abikaasaga … Meil on olnud ilus elu ja tahaks et see jatkuks ka kõrgemates sfäärides koos …Ei mingeid kohustusi ja nimega kivisid järeltulijatele koormaks !

A: Arvan, et sel hetkel on mul juba üsna ükskõik.
Peaasi, et AC/DC “Highway To Hell” taustaks mängib :)

Tutt: “Ka mina tahan AC/DC viimast korda “kuulata”. Kuna olen enda arust klaustrofoob, siis tahan Pärnamäe grillahju. Mitte mingil juhul kinnisesse kirstu…”

vaarema: “Ma arvan, et matusemuuikaks sobiks mulle kõige paremini see:
Lennelda priiks.”

Suur tänu jagamast!
________________
PÄEVA KOMM on Delfi rubriik, kus avaldame lugejate kommentaare.