Raskeks võib osutuda isegi intuitsioon ära tundmine. Meie sees on hulgaliselt erinevaid hääli — alalhoidlik, seikluslik, loogiline ja neil kõigil on erinevatest asjadest oma arvamus. Kui tunned end peale otsuse langetamist tiivustatuna vaid kohusetundest, kui su lõug kisub krampi ja ei jätku energiat tegutsemiseks, siis ei ole tegu ilmselt intuitsiooniga. Intuitsiooni järgides peaks tekkima hea tunne ja energia juurdevool. Alati, kui kehal on valus või ebamugav, on see vihje, et oled oma tegelikke soove eiranud.

Sa saad oma intuitsiooni tagasi, kui sa annad sellele ruumi ja julged vahetevahel välja lülitada oma ratsionaalse meele. Mida tihedamini oma intuitsiooniga ühendust luua, seda parem. Vähemalt kaks korda päevas oleks hea, kui leiaksid mõne minuti, et lõdvestuda ja oma sisehäält kuulata. Õpi tundma märguandeid, mis su teele ette jäävad. Selleks võib olla mõni raamat, isik, kursus, juhuslik kokkusattumus jne.

  1. Usalda oma instinkte. Kõige esimesena jõuab info sinu peenenergiasse. Sa ei pruugi olla ise veel millestki teadlik, kuid su kehakeel juba räägib sulle, mida tegema peaks. Vahest teed ehk enda arvates kõige parema otsuse, kuid miskipärast on lõug krampis, tuju kehv või energiapuudus.
  2. Esita endale küsimus ning kuula oma kõige esimest vastust, mis sulle pähe turgatab.
  3. Mediteeri. Peatades kõik need segavad hääled ja mõtted oma peas, on sul palju kergem oma intuitsiooni kuulata.
  4. Kuula oma kõhutunnet. Iga kord, kui sul tekib tunne, et kõhus keerab, võid üsna kindel olla, et miski pole päris nii nagu peaks olema. Kui sa teed mingi otsuse, mis loogiliselt võttes tundub täiesti normaalne, aga kõhus on ebameeldiv tunne, siis tegelikult sa juba tead, et midagi on valesti.
  5. Arenda oma paremat ajupoolt, ehk siis oma loovust. Tantsi, joonista, kuula muusikat, visualiseeri jne. Vasakus ajupoolkeras asub meie loogiline mõtlemine, paremas aga meie loomingulisus, intuitiivsus. Enamik inimesi tegeleb suuremal määral oma vasaku ajupoolkeraga. Andke võimalus ka paremale ajupoolkerale.
  6. Kuula oma südamehäält. Intuitsioon ei tule meie peast, see tuleb universumist läbi südame. Kui sa milleski kahtled, siis vali südame hääl. Süda peab olema kerge ja rõõmust laulma.
  7. Ava oma kolmas silm. Kolmanda silma avanemine ehk käbinäärme aktiveerimine soodustab intuitiivsete võimete kasvu. Kolmas silm ja intuitsioon moodustavad koos ühtse terviku.
  8. Tegele selliste aladega, kus ei võistelda. Jooga, jalutamine, Tai chi, mantrate loitsimine visualiseerimine — siin ei hinnata seda, kes on esimene, parem või targem. Nende praktikatega tegelemine aitab sul lõdvestuda ja süüvida paremini iseendasse, ilma pingeid tekitavate hinnanguteta.
  9. Ära lõika juukseid. Juuksed on närvisüsteemi väline pikendus, ehk siis justkui meie välised närvid, mis on „tunnetajateks” või „antennideks”, mis edastavad meie ajule ja kehale olulist informatsiooni. Pikad juuksed aitavad meil olla intuitiivsemad.