Võtame kasvõi kaks esmapilgul täiesti erinevat substantsi nagu elusorganism ja metallid. Tuleb välja, et metallid on võimelised ravima inimesi mitmetest haigustest. Näiteks kantakse tsirkooniumist käevõrusid mitte ainult ilu pärast, vaid ka selleks, et normaliseerida oma vererõhku. Vaskplaadikestega ravitakse edukalt lülisamba haigusi.
Nina jaoks on olemas hõbeda ioone sisaldavad ravipasta ja -tilgad.
Et aga nägu taas noor oleks, kasutatakse plastilises kirurgias kuldniite.

Jumalik metall

Mitmesuguste metallide ravijõudu tundsid inimesed (Egiptuses, Hiinas, Indias) juba iidsetel aegadel. Klassikaline Hiina meditsiin kasutab tänapäevalgi metalle haigete ravimisel.

Metallide abi võib edukalt kasutada ka kodus, sest kullast, hõbedast või vasest esemeid on ju meil kõigil.
Tiibeti targad on öelnud: „Kuld pikendab elu… hõbe kuivatab haigusi… vask ravib kuumust…“.
Seda tarkust appi võttes, püüdkem siis ära kasutada nende metallide ravivõimeid.

Vanadel aegadel usuti, et kuld pikendab eluiga, annab tervist ja jõudu. Kulda peeti väga hinnaliseks ka seetõttu, et selle abil võis vabaneda paljudest tõbedest. Kullasoola lahused mõjuvad hävitavalt paljudele haigusttekitavatele mikroobidele. Seetõttu kuulub kuld mõningate ravi- ja kosmeetiliste preparaatide (kreemide, geelide ja õlide) koostisse.

Mitte lihtsalt ehe

Kulla abil saab parandada oma enesetunnet ja meeleolu. Piisab, kui aeg-ajalt kanda kuldehteid, et paraneks naha seisund, mälu ja intellekt. Kuld aitab tugevdada südant ja immuunsüsteemi. Kuldehted mõjuvad soodsalt ka närvisüsteemile ja psüühikale. Nad on abiks argadele ning melanhooliasse kalduvatele inimestele. Kuldketike lapse kaelas rahustab teda.

Abielusõrmusel on aga eriline energia — see harmoniseerib abikaasadevahelisi suhteid ning kaitseb neid kõige eest, mis võiks abielu hävitada. Huvitav on lisada, et kuldsõrmus, mida naine kannab vasaku käe nimetus sõrmes ehk sõrmusesõrmes, mees aga paremas käes, kindlustab isiklikku õnne ja edu. Nimetissõrmes kantav sõrmus aitab kaasa karjäärile. Sõrmus väikeses sõrmes aktiviseerib südame tööd ning aitab armuasjades. Keskmises sõrmes kantav sõrmus tugevdab immuunsüsteemi ning annab innustust.

Meditatsioon, kus kasutatakse, kulda aitab väljuda depressioonist ning unustada rumalad solvumised ja tülid. Piisab, kui võtta kätte kuldehe (võib panna käele käevõru või sõrme sõrmuse) ning asetada see siis päikesekiirte alla nii, et need mängiksid esemel. Siis peab lausuma: „Las Päikese jõud puhastab mind hädadest, kurbusest ja ebaõnnest!“. Nüüd koonda kogu oma tähelepanu kuldesemele. Vaata seda ainiti 10-15 minutit ning püüa mitte millelegi mõelda. Seejärel pane ehe kõrvale ja sulge hetkeks silmad. Kui sa pole suutnud täielikult rahuneda, võib protseduuri korrata. Samas ei tohi mediteerimine ikkagi üle 40 minuti kesta.

Salapärane metall

Teadlased on välja selgitanud, et hõbe tapab vees ja õhus elavaid kahjulikke mikroorganisme, säilitades samal ajal kasulikke. Tänapäeval ravitakse hõbedat sisaldavate preparaatidega kõhutüüfust, düsenteeriat, sarlakeid, kopsupõletikku, suupõletikku, silma sidekesta põletikku, hüpertooniat. Ning see pole kaugeltki täielik nimekiri.

Isegi vanaema lusikad tervendavad

Raviefekti saavutamiseks on tähtis, et hõbe puutuks kehaga vahetult kokku. Näiteks võib hõbemüntidega kaelakeest saada hüpertooniatõve ravim, kui kanda keed kaelas mõned tunnid päevas. Ööseks väikesesse sõrme jäetud hõbesõrmus normaliseerib südametegevust. Vanad uskumused kinnitavad, et kui panna sõrmus ööseks keskmisesse sõrme, võivad unenäod olla prohvetlikud.

Rasketel eluhetkedel, mälu nõrgenemise ja depressiooni puhul võta 1 tl kuldset vett enne sööki 3 korda päevas. Ravikuur ei tohi kesta üle nädala, kuna selline vesi on väga tugev toonikum. Kuuride vahe peab olema kuu aega.Pole juhus, et paljud rahvad kasutasid juba iidsetel aegadel ohtralt hõbenõusid ja muid hõbedast olmeesemeid. Näiteks mõjub lauahõbe soodsalt seedimisele.

Kodune ilusalong

Hõbelusikaid saab kasutada ka massaažiks. Sõltuvalt eesmärgist jahutatakse või, vastupidi, soojendatakse lusikat veidi. Seda võib isegi mõne meeldivalõhnalise eeterliku õliga aromatiseerida (kõigest üks tilk õli!). Veel läheb sul vaja massaažiõli. Tselluliidist vabanemiseks ning näokortsude silumiseks vajad ka veidi mett (kui ei ole allergiat). Erilisi oskusi lusikamassaaž ei nõua. Heade tulemuste saamiseks piisab, kui teed massaaži igal hommikul enne sööki umbes 30 minutit.

Ilus nahk ja reipus

Selja lusikamassaaž parandab vereringlust, tõstab lihaste toonust ja kaotab väsimuse. Massaažiks vajad abilist. Puhastatud nahale kantakse massaažiõli ja masseeritakse selga piki lülisammast, liikudes lusikaga ringjalt alt üles. Ringe vastavalt kellaosuti liikumisele tehakse vajutades, vastupidises suunas aga kergete silitustena. Massaaži kestus — kuni 15 minutit.

Tselluliidist lahti

Tuharate ja reite tselluliidivastast massaaži saab täiesti iseseisvalt teha. Võta kaks suuremat hõbelusikat ja jahuta need (võib hoida veidi aega külmikus). Siis määri need meega kokku. Mesi viib välja šlakid ja toniseerib nahka. Kõigepealt masseeri ringjate liigutustega tuharaid keskelt külgede poole. Seejärel alt üles. Mõlemat jalga võib masseerida üheaegselt. Reite sisekülgi masseeritakse alt üles, väliskülgi aga vastupidi. Protseduuri kestus — 20 minutit.

Kortsudest vabaks

Soojendatud lusikaga silutakse kortse näol. Seejuures määritakse lusikas toitekreemiga või meega kokku. Alguses soojenda lusikat, siis kreemita. Seejärel aseta lusikas kulmude algusesse ning kergete ringjate liigutustega liigu meelekohtade poole. Kummalegi poole korratakse liikumist vähemalt 10 korda. Tähelepanu pööra ka kortsudele huulte ümbruses. Ringjate liigutustega mine lusikaga ülemise huule juurest üle põskede kõrvade juurde. Seejärel alusta sama alumise huule juurest. Sedagi teekonda tuleks korrata vähemalt 10 korda.

Suur teadjamees — vask

Juba vanas Kreekas raviti vaskplaatide abil kasvajaid, liigese- ja mandlipõletikke, nahahaigusi.

Vanasti teadsid arstid, et see, kes on seotud vase tootmisega või kannab vaskehteid, on teistest harvemini haige. Vaskkäevõrud pandi lastele kätte rahhiidi ja epilepsia profülaktikaks. Meie ajal kantakse neid rasvumise ja maksahaiguste puhul. Vask võtab osa organismi ainevahetusprotsessidest ning vereloome tegevusest. Vasepuudus mõjub halvasti ajutegevusele, samuti füüsilisele aktiivsusele.

Vaskne vesi

Ka sellel veel on raviomadused. Valmistamine on sarnane kullavee valmistamisele. Vaja läheb umbes 10 g puhast vaske.
Sellise veega ravimine kergendab paljude haiguste kulgu.

• Artriidi vastu aitab vasevee kompress, mis asetatakse haigetele kohtadele 3-4 tunniks. Ravikuur sõltub enesetundest.
• Maksahaiguste ja rasvumise puhul tuleb võtta 1 teelusikatäis vett 3 korda päevas enne sööki kuu aja jooksul.
• Suhkruhaigetele soovitatakse võtta 2-3 supilusikatäit iga päev enne sööki. Ravikuuri kestus üks kuu. Aasta jooksul tuleks läbi viia mõned ravikuurid.

Eriti vajavad vaske lapsed, beebiootel naised ja eakad inimesed.
Vasega ravimiseks võib kasutada 2-, 3- ja 5-kopikalisi münte, mis lasti välja NSVL aegadel kuni aastani 1961. Need sisaldavad suurel hulgal seda ravivat metalli.

Kasulik on kanda vasest käevõrusid, kusjuures need peaksid puudutama rannet, kus veenis pulseerib veri. Kui käevõru kandmisel tekivad käele tumerohelised plekid, on see hea märk — vask töötab.

Allikas: Moi Rebjonok