Selle põneva ettevõtmise taga on Eestist pärit, aga peamiselt Saksamaal resideeruv ja tegutsev autodisainer Björn Koop, kes disaini mängulisemat poolt lihtinimesteni viia ihkab. Disainer selgitab, kuidas teatris avanevad disainiprotsessi loovaid telgitagused.

Björn, mida Disainikontor endast täpselt kujutab?
Disainikontor on üheks päevaks ehitatud ruum, kus näeb disaiprotsessi erinevaid tahke. Seal genereeritakse ideid, joonistatakse, maalitakse ning loomulikult tehakse makette ja installatsioone.

Mis on Disainikontori tegevuse oodatud tulemus ja eesmärk? Mis sellest lõpuks sünnib?
Tulemuseks peaks olema üks võimalik näide kuidas toimub ideede otsing ja selle arengu protsess. Võibolla tekib isegi paar huvitavat ideed, mida kas siis edasi arendada või ehk saab mõne üksikeksemplari isegi valmis. Eesmärk on näidata, kuidas lähenevad erinevad disainerid oma toote valmimisele ja kuidas nad saavad koos opereeruda loomaks midagi uut.

Kes põnevatest loovisikutest kontoris tegutseb? Mida võiks neilt oodata?
Lisaks mõnusale keskkonnale on Disainikontoris oodata super ilusaid visandeid Sven Sellikult, makette ja geniaalseid lahendusi Veiko Liisilt, moemaailma põimumist tootega Linda Aasarult, installatsiooni Björn Koopilt ja üllatust Soome aasta noordisainer Iina Vuorivirtalt. Ning kõige selle krooviks valib inspireerivat muusikat Heidy Purga.

Kes on Disainikontorisse teretulnud?
Oodatud on loomulikult kõik, kellel huvi näha kuidas töötavad disainerid ja nautida head muusikat.

Kuidas sündis Disainikontori idee?
Idee sündis sellest, et aastaid tagasi olime EKAs klassiruumis number 410 ning seal olles lisaks kooliülesannetele tegime ka oma kunsti ja disaini piiril olevaid projekte. Filmisime, tegime fotosid, joonistasime seintele, maalisime, lavastasime situatsioone ja see klassiruum oligi omamoodi disainikontor. See andis meile kogemuse kuidas genereerida ideid ja aitas meil disainile läheneda oma unikaalse nurga alt. Kuna nüüd on kõik oma disaineri tööga hõivatud, siis oligi ideeks tuua tagasi see sama mänguline kooslus ja näidata seda loovamat poolt. Igal juhul on see vaatemänguline ja võib luua midagi hoopis uut selle päeva jooksul.

Aeg: 27.09 kell 12.00−18.00
Koht: Teater NO99 kohvik, Sakala 3
Pilet: Tasuta

Vaata PILTE, mis tehti Björn Koopi disainikontoris!