Kui tänapäeval seostuvad toile`i heledataustalised kangad-tapeedid eelkõige taimemotiivide ja pastoraalsete lembesteenidega, siis omal ajal oli tegemist väga päevakajalise kunstiga, kus kujutamist leidsid konkreetsed ajaloolised sündmused ja erinevad hetkel olulised teemad.

Ka „Tallinn toile“ üritab olla võimalikult tänases päevas näidates linna oma mitmekesises reaalsuses. Pealinna sini-valgetes lipuvärvides toile muster kujutab erinevaid arhitektuurseid motiive ja linnaelu stseene. Kõrvuti on keskaegsed ja tänapäevased kõrghooned, mõned küsitava esteetilise väärtusega objektid … kui ka kesklinna parklaks muutunud ehitusplats. Tähelepanelik vaataja võib märgata vihjeid linnaelu sotsiaalsetele probleemidele, aktuaalsetele teemadele… ja linna kohal olevat NATO vihmavarju.

Krista Leesi on tekstiilikunstnik — disainer ja Eesti Kunstiakadeemia tekstiilidisaini osakonna õppejõud. Loominguliselt aktiivsel ja mitmekülgsel kunstnikul on avatav näitus järjekorras juba 11-nes isikunäitus. Praegust näitust valmistas ta ette Käesoleva projekti ettel Pariisis.
Disainiöö festivalil 27. septembril on galerii avatud kella 22-ni ja samas on võimalus kohtuda kunstnikuga.

Näitust toetab Eesti Kultuurkapital.

Näitusi Hop galeriis toetavad Eesti Kultuuriministeerium ja Eesti Kultuurkapital.
Hop galerii on avatud: N -T 11.00 -18.00
Suletud kolmapäeval ja riiklikel pühadel
Sissepääs tasuta.